ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο
Ο κάμπος της Νεάπολης στο «έλεος» των πλημμυρών – Σε απόγνωση οι αγρότες. Βίντεο
αστυνομια, συλληψη
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και University of Leicester ενώνουν δυνάμεις στη Μηχανική Συγκολλήσεων
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια
Θερμά λόγια της Κομισιόν στον Δήμο Κοζάνης για την πορεία υλοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Καστοριά: Ηρωίνη, Κοκαΐνη, Κάνναβη και όπλα. 3 συλλήψεις

Δημοσκόπηση Interview: Στο 24,7% η ΝΔ, ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ, «ξεφουσκώνει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ανατροπές στον πολιτικό χάρτη φέρνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται 12,6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, με τη γαλάζια παράταξη στο 24,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,1%.

Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έπεσε στην 4η θέση με ποσοστό 7,3%, ενώ ποσοστό 8,2% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 7,0% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 4,1%, το Κίνημα Δημοκρατίας στο 3,7%, στο 3,6% το ΜεΡΑ25, η Νίκη στο 3,3%, η Φωνή Λογικής στο 3,0%.

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για το «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;», όπου ο σημερινός πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 29,8%, αφήνοντας πολύ πίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 9,8%.

Όσον αφορά τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων τους δύο τελευταίους μήνες, η ΝΔ εμφανίζει τον περασμένο μήνα εκλογικό ταβάνι το 35%, ενώ αυτόν τον μήνα σκαρφάλωσε 4 μονάδες αγγίζοντας το 39%.

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ από το 18,5% για τον μήνα Απρίλιο έπιασε ταβάνι 21,1% για τον Μάιο. Η Πλεύση Ελευθερίας που βρίσκεται στην τελευταία θέση από εκλογικό ταβάνι το 14,9% για τον Απρίλιο πέφτει στο 14,5% για τον Μάιο.

Η ακρίβεια παραμένει «Γολγοθάς» για την κοινωνία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αναδεικνύουν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 27,9% να την κατατάσσει πρώτη.

Επιπλέον, το 19,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα οικονομικά της οικογένειάς τους αποτελούν το βασικό κριτήριο για την ψήφο τους.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *