Το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο περιορισμός της αγοραστικής δύναμης και της κατανάλωσης, αλλά και η πιθανότερη έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία απασχόλησε τους πολίτες στο δεύτερος μέρος της δημοσκόπησης MARC που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1. Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού το βράδυ της Τρίτης (24/5), προβλήθηκαν τα αποτελέσματα σχετικά με την πρόθεση ψήφου, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, την επιθυμία του χρόνου εκλογών, την αξιολόγηση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών.
Στο δεύτερο μέρος λοιπόν, της δημοσκόπησης της MARC, οι πολίτες που συμμετείχαν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τον έλεγχο των Πανεπιστημίων, τον περιορισμό της κατανάλωσης λόγω της ακρίβειας, αλλά και πιο σενάριο θεωρούν πιο πιθανό ως έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία.
Σχετικά με τον περιορισμό της κατανάλωσης, το 67,3% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα έχει «κόψει» άλλα αγαθά όπως η ένδυση ενώ το 57,6% έχει περιορίσει τα είδη διατροφής και το 54% τη χρήση ΙΧ, ενώ το 53,4% έχει περιορίσει την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία το 62,1% τάσσεται υπέρ, έναντι του 34% που αντιδρά.
Από τους ερωτηθέντες που λένε «ναι», το 84,2% προέρχεται από τη ΝΔ και το 70,8% από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Επίσης, εξετάστηκε ο ρόλος της ηλικίας ως παράγοντας και το 69,6% που είναι υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι 65 ετών και άνω, ακολουθούν οι 45-64 ετών με 65,9% και οι 35-44 ετών με 64,6% ενώ το 48,2% είναι 17-34 ετών.
Αναφορικά με την έκβαση του πολέμου, το 23,3% πιστεύει ότι θα σταματήσει, το 47,6% ότι θα συνεχίζεται όπως τώρα και το 23,6% πως θα έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα.
Τέλος, σχετικά με τον δείκτη αισιοδοξίας, το 61,9% ανησυχεί για τα χειρότερα την ώρα που το 36,2% ελπίζει σε κάτι καλύτερο.