• Latest
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διάθεση ποσού 900.000 ευρώ από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 για την υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος

26 Οκτωβρίου 2020
καιρός

Καιρός: Από τα κοντομάνικα στα μπουφάν – Μπόρες και ψύχρα τις επόμενες ημέρες

11 Μαΐου 2025
Αλτσχάιμερ ανοια

Αλτσχάιμερ: Νέο, καινοτόμο εμβόλιο κατά της νόσου αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού

11 Μαΐου 2025
Έρευνα λέει ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας όσο και ένας σύντροφος – Κυριολεκτικά

Σύστημα Al υπόσχεται να μεταφράσει στην ανθρωπινή γλώσσα τι σκέφτεται ο σκύλος σας

11 Μαΐου 2025
Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της

Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της

11 Μαΐου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

11 Μαΐου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αλβανός μαχαίρωσε αστυνομικό κάτω από το σπίτι του – «Είχε ξαναστήσει καρτέρι»

11 Μαΐου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσωπικός Αριθμός: Τα βήματα για την έκδοση

11 Μαΐου 2025
Ηλικιωμένη

Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια στο Ελληνικό μέσα διάστημα 13 ημερών

11 Μαΐου 2025
Το Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στο Kozani Youth Fest 2025

Το Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στο Kozani Youth Fest 2025

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

11 Μαΐου 2025
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

10 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάθεση ποσού 900.000 ευρώ από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 για την υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος

sierafm by sierafm
26 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο την υποστήριξη των Φορέων που υλοποιούν έργα με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες υλοποίησης των ενταγμένων έργων τους, αλλά και των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος προκειμένου να μπορέσουν να ωριμάσουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 2 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, με Δικαιούχο την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑΕ – ΜΟΔ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η υποστήριξη της ΜΟΔ ΑΕ προς τους Φορείς θα αφορά:

  1. Για του Δικαιούχους του ΕΠ Δυτική Μακεδονία που έχουν ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των έργων αυτών η ΜΟΔ ΑΕ θα υποστηρίξει την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητας των δικαιούχων στη διαχείριση και υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων τους, καθώς και την αποτελεσματική υλοποίηση και ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η ΜΟΔ Α.Ε. ως δικαιούχος της πράξης αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία, ανάθεση και παραλαβή των απαιτούμενων ενεργειών υποστήριξης. Τέτοιες ενέργειες μπορεί να αφορούν στην επικαιροποίηση-συμπλήρωση μελετών, στην ολοκλήρωση αδειοδοτήσεων, στη σύνταξη τευχών δημοπράτησης, στη λήψη αναγκαίων εγκρίσεων και διοικητικών αποφάσεων, στη σύνταξη Προγραμματικών Συμβάσεων, στην υποστήριξη στη διενέργεια των διαγωνισμών και στις τυχόν προσφυγές, δημιουργία και τήρηση φακέλου έργου, αλλά και στην υποστήριξη των δικαιούχων κατά την υλοποίηση των έργων τους (παρακολούθηση, επίβλεψη έργων, παραλαβή κ.λπ.), καθώς και στην τήρηση των υποχρεώσεων τους σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, αλλά και υπηρεσίες νομικής υποστήριξης των δικαιούχων, εφόσον χρειαστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην υποστήριξη των Δικαιούχων του Προγράμματος ανέρχεται σε 246.000 ευρώ.
  2. Για τους δυνητικούς Δικαιούχους του ΕΠ Δυτική Μακεδονία, δηλαδή τους Φορείς που προτίθενται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η ΜΟΔ ΑΕ θα υποστηρίξει την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργων με εξειδικευμένες ανάγκες, καθώς και την εκπόνηση τεχνικών ή λοιπών υποστηρικτικών μελετών προκειμένου οι Φορείς αυτοί να ανταποκριθούν στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για επιλεγμένες πράξεις σημαντικές για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Η ΜΟΔ Α.Ε. ως δικαιούχος της πράξης αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία, ανάθεση και παραλαβή των απαιτούμενων ενεργειών υποστήριξης, όπως, για παράδειγμα η υποστήριξη για έργα υψηλής σκοπιμότητας/στρατηγικής σημασίας για το Πρόγραμμα και έργα που περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένες στρατηγικές χωρικών παρεμβάσεων (ΒΑΑ/ΟΧΕ), η υποστήριξη των δυνητικών δικαιούχων στην εκπόνηση τεχνικής φύσης μελετών για έργα του προγράμματος προκειμένου να ανταποκριθούν οι δικαιούχοι τους στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για ένταξη στο Ε. Π. (σύνταξη φακέλου έργου, υποστήριξη στις διαγωνιστικές διαδικασίες, λήψη αναγκαίων εγκρίσεων και διοικητικών αποφάσεων, υποστήριξη στην εκπόνηση των μελετών, την παραλαβή και την έγκρισή τους κ.λπ.), η υποστήριξη δυνητικών δικαιούχων με μεταφορά τεχνογνωσίας σε εξειδικευμένες υπηρεσίες με σκοπό την επιτάχυνση της ωρίμανσης έργων προς συγχρηματοδότηση ή ακόμα και υπηρεσίες νομικής υποστήριξης των δικαιούχων, εφόσον απαιτηθεί. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά στην υποστήριξη των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος ανέρχεται σε 654.000 ευρώ.

Οι δύο δράσεις θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 12 – «Τεχνική Βοήθεια (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Previous Post

Ανασχηματισμός: Τι αλλαγές σκέφτεται να κάνει ο Μητσοτάκης -Ποιους «ψάχνει»

Next Post

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 26ης Οκτωβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

Next Post
κορονοιος

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 26ης Οκτωβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καιρός: Από τα κοντομάνικα στα μπουφάν – Μπόρες και ψύχρα τις επόμενες ημέρες
  • Αλτσχάιμερ: Νέο, καινοτόμο εμβόλιο κατά της νόσου αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού
  • Σύστημα Al υπόσχεται να μεταφράσει στην ανθρωπινή γλώσσα τι σκέφτεται ο σκύλος σας
  • Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της
  • Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr