• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Διαβήτης: Αυτό το φρούτο μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

22 Απριλίου 2021
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαβήτης: Αυτό το φρούτο μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Τα άτομα με προδιαβήτη έχουν επίπεδα σακχάρου στο αίμα υψηλότερα από το φυσιολογικό, αλλά δεν είναι αρκετά υψηλά ακόμα για να διαγνωστούν ως διαβητικοί. Δώστε έμφαση στο “ακόμα”.

Ο προδιαβήτης μπορεί να εξελιχθεί σε διαβήτης αν δεν γίνουν αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής του ατόμου.

Σε μια εποχή που δεν σκεφτόμαστε μόνο τον διαβήτη, αλλά τη γενική υγεία μας περισσότερο από ποτέ (μην ξεχνάμε ότι ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο από COVID-19), ένας ειδικός σε διατροφικά θέματα διαβητικών, έχει μερικά συναρπαστικά νέα για ένα συγκεκριμένο φρούτο.

Διαβήτης: Τι κάνει το αβοκάντο στο σάκχαρο αίματος

Τα αβοκάντο θεωρούνται υπερτροφή και όχι άδικα. Είναι γεμάτα με βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και καλά για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε πιο χορτάτοι για περισσότερο χρόνο, να μειώσετε τη χοληστερόλη και μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Ο καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων, δρ. Paul Spanguolo, υποστηρίζει ότι τα αβοκάντο είναι τροφή-κλειδί τόσο για τους διαβητικούς όσο και για τα προδιαβητικά άτομα. Όλα τα προαναφερθέντα οφέλη των αβοκάντο παρέχουν μια υγιή βάση, εξηγεί, αλλά μια πρόσφατη ανακάλυψη που έγινε από την ομάδα του αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η ουσία Avocatin B (AvoB) είναι ένα βιοδραστικό που βρίσκεται φυσικά στα αβοκάντο, λέει ο δρ. Spanguolo. «Τα βιοδραστικά, σκεφτείτε τα σαν θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από άλλα τρόφιμα: παίρνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από την κατανάλωση ψαριών και βιταμίνη C από πορτοκάλια. Το AvoB είναι ένα βιοδραστικό συστατικό στα αβοκάντο, το οποίο μπορεί να είναι μια σημαντική διατροφική επιλογή για διαβητικούς και προδιαβητικούς».

Σάκχαρο αίματος: Πώς λειτουργεί το βιοδραστικό Avocatin B

Ο δρ. Spanguolo υποστηρίζει ότι αυτό το βιοδραστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού, υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και επιπέδων ινσουλίνης και σωματικού βάρους σε ενήλικες. Αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για όλους, αλλά κρίσιμοι για τους διαβητικούς και τους προδιαβητικούς.

“Όταν ο μεταβολισμός σας λειτουργεί σωστά, όλα είναι ισορροπημένα”, λέει ο δρ. Spanguolo. “Έχετε ιδανικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καλή χοληστερόλη, αρτηριακή πίεση κ.λπ. Εάν ο μεταβολισμός σας όμως είναι ανεπαρκής, τότε καίτε γλυκόζη ή λίπος, σε ποσότητες το ένα περισσότερο από το άλλο, προκαλώντας συσσώρευση οποιουδήποτε στο αίμα σας».

Η επιστήμη λέει ότι οι ανισορροπίες στο σάκχαρο αίματος μπορούν να έχουν βαθύ και αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Μπορούν να επηρεάσουν τα ενεργειακά μας επίπεδα, τη συγκέντρωση, τη διάθεση και πολλά άλλα. Και για τους διαβητικούς, το μη ισορροπημένο επίπεδο σάκχαρο αίματος μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το AvoB μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δρ. Spanguolo συνιστά τη χρήση αβοκάντο στη διατροφή, μαζί με πολλά φρούτα, λαχανικά, τροφές ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες, ειδικά πρωτεΐνες από φυτά.

Μαζί με την μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, τα αβοκάντο μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή του διαβήτη.

Πηγή: https://www.eatthis.com

Tags: ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
Previous Post

ΕΚΠΑ: Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά της CoViD-19

Next Post

Ανακοινώσεις Κεραμέως: Δεν θα γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

Next Post
ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ

Ανακοινώσεις Κεραμέως: Δεν θα γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr