• Latest
ΟΑΕΔ

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους με επιδότηση μέχρι 24.000 ευρώ

10 Ιουνίου 2019
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Έναρξη κατηχητικής χρονιάς

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Έναρξη κατηχητικής χρονιάς

1 Σεπτεμβρίου 2025
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Κασαπίδης: Όχι στην απόλυτη δυσφήμιση της Δυτικής Μακεδονίας

1 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστοριά

1 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Genesis Flow την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

43α Λασσάνεια: Genesis Flow την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

1 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια. Το πρόγραμμα

43α Λασσάνεια: Jazz Fest το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θεατράκι της ΖΕΠ

1 Σεπτεμβρίου 2025
Μητρόπολη Κοζάνης: Ξεκινούν τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Μητρόπολη Κοζάνης: Ξεκινούν τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

1 Σεπτεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

430- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

1 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

Δήμος Γρεβενών: Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

1 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Έναρξη εγγραφών στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Εκπαιδευτική χρονιά 2025-2026

Δήμος Γρεβενών: Έναρξη εγγραφών στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Εκπαιδευτική χρονιά 2025-2026

1 Σεπτεμβρίου 2025

Δήμος Βοΐου: Έναρξη Εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γαλατινής για το Σχολικό Έτος 2025-2026

1 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: O Χρήστος Αδαμόπουλος με «Ένα Ταξίδι στο Καλό Ελληνικό Τραγούδι»

43α Λασσάνεια: O Χρήστος Αδαμόπουλος με «Ένα Ταξίδι στο Καλό Ελληνικό Τραγούδι»

1 Σεπτεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: 21η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 21η Αιμοδοσία του 2025

1 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους με επιδότηση μέχρι 24.000 ευρώ

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον σχεδιασμό και την προετοιμασία δύο νέων προγραμμάτων, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, πριν από την έναρξή τους, περιγράφει η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Μαρία Καραμεσίνη, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει, το πρώτο έχει τίτλο «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών» και σηματοδοτεί την πρόθεση του Οργανισμού να ξαναμπεί αποφασιστικά και στο εξής μόνιμα στον τομέα της ενίσχυσης της δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων από ανέργους. Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, πρόκειται για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας να έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν από τον ΟΑΕΔ, για να ιδρύσουν μία επιχείρηση ή να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα βήματα της επιχείρησης που έχουν πρόσφατα ιδρύσει.

«Το δεύτερο πρόγραμμα είναι αυτό της «Προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας», το οποίο έχουμε προαναγγείλει και έχει εγκριθεί. Βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας, ώστε να ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβριο να υποστηρίζουμε τους άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, που καταθέτουν επιχειρηματικές ιδέες, να ωριμάζουν αυτές τις ιδέες και να καταρτίζουν επιχειρηματικά σχέδια. Μετά την αξιολόγηση, τα βιώσιμα σχέδια θα ενισχύονται από τον ΟΑΕΔ, για να καταλήξουν στην ίδρυση επιχειρήσεων» επισημαίνει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας ότι, κατά τα πρώτα βήματά τους, οι νέοι επιχειρηματίες θα έχουν δικαίωμα σε δωρεάν υποστήριξη και καθοδήγηση από μέντορες, προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις τις οποίες στήνουν.

Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε και στη θετική πορεία του προγράμματος της «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας», λέγοντας ότι, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν υποβληθεί σε τρεις μήνες 2.300 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν αξιολογηθεί οι 1.670. «Στο 56% των αιτήσεων που αξιολογήθηκαν, έχουν προεγκριθεί τα επιχειρηματικά σχέδια και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως την επιχειρηματική δραστηριότητα» δηλώνει η κ. Καραμεσίνη, σχολιάζοντας ότι, με αυτό το πρόγραμμα, αξιοποιείται η υπάρχουσα επιχειρηματική ικανότητα, η οποία παρέμενε ανενεργή, από αυτούς που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πώς θα δίνονται οι επιδοτήσεις 

Σχετικά με το ύψος της επιχορήγησης, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ τονίζει ότι τα ποσά που προβλέπονται στο νέο πρόγραμμα «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών», το οποίο θα προκηρυχθεί άμεσα, «είναι ποσό επιχορήγησης 12.000 ευρώ σε μεμονωμένους επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό πάνω από 51% ο καθένας στο εταιρικό κεφάλαιο. Σε περίπτωση που δύο άνεργοι επιθυμούν να συγκροτήσουν από κοινού επιχείρηση και βάζουν 50% ο καθένας τους στο εταιρικό κεφάλαιο, τότε δίνονται από 9.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς, συνολικά 18.000 ευρώ. Τέλος, σε περίπτωση που τρεις άνεργοι αποφασίσουν από κοινού να συστήσουν επιχείρηση, βάζοντας ο καθένας το ένα τρίτο του εταιρικού κεφαλαίου, τότε χορηγείται σε καθέναν τους 8.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 24.000 ευρώ».

«Αυτό το σχήμα χρηματοδότησης είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει στο πρόγραμμα της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με τη μόνη διαφορά ότι στο πρόγραμμα της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας δίνεται η δυνατότητα σε όσους υπάγονται σε αυτό, μετά από ένα τρίμηνο χωρίς επιχορήγηση, να αιτηθούν έναν δεύτερο κύκλο επιχορήγησης με τους ίδιους όρους και με τα ίδια ποσά. Άρα, στην πραγματικότητα, έχουν δικαίωμα για διπλάσια ποσά επιχορήγησης, δεδομένου μάλιστα ότι αντλούν από το ταμείο ανεργίας στο οποίο έχουν οι ίδιοι συνεισφέρει ως αυτοαπασχολούμενοι, πριν κλείσουν την επιχείρησή τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης» διευκρινίζει η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και το πρόγραμμα «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών» θα παραμείνουν μονίμως ανοιχτά.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, στόχος του ΟΑΕΔ είναι να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ανέργων που προσανατολίζονται στην αυτοαπασχόληση ως επιλογή, μέσα σε μία αγορά εργασίας που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις μισθωτής απασχόλησης για όλους. «Γι’ αυτό, ενδιαφερόμαστε να εγκρίνουμε όλα τα βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια και όχι μόνο τα καινοτόμα, τα οποία αποτελούν περίπου το 2% έως 5% στην καλύτερη περίπτωση του συνόλου των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε όλες τις χώρες» εξηγεί η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας ότι εξετάζονται πολύ τα κριτήρια αξιολόγησης, με στόχο οι προτάσεις επιχειρηματικών ιδεών να μην αφορούν κορεσμένους τομείς. Προς την επίτευξη αυτού του σκοπού, «διαθέτουμε όλα τα εργαλεία που μας επιτρέπουν να ξέρουμε πού αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η κ. Καραμεσίνη.

Παράλληλα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ υποστηρίζει ότι το θέμα τώρα είναι, αντλώντας από την εμπειρία της κρίσης, «να εξετάσουμε μακροσκοπικά τις ανάγκες του παραγωγικού συστήματος στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού και να ωθήσουμε τα πράγματα προς μία κουλτούρα επιχειρηματικότητας η οποία δεν θα καθοδηγείται μόνο από την ανάγκη βιοπορισμού, αλλά και από την ανάγκη να παραχθούν διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά, με στόχο την επίτευξη μίας οικονομικής προοπτικής και για τις επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: οαεδ
Previous Post

Παιδικές κατασκηνώσεις 2019: Ξεκινάει τη Δευτέρα (10/6) η υποβολή αιτήσεων για τους φορείς του ΕΦΚΑ

Next Post

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Next Post
εξοικονομω κατ οικον

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Έναρξη κατηχητικής χρονιάς
  • Κασαπίδης: Όχι στην απόλυτη δυσφήμιση της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστοριά
  • 43α Λασσάνεια: Genesis Flow την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης
  • 43α Λασσάνεια: Jazz Fest το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θεατράκι της ΖΕΠ

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr