• Latest
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Επίδομα 400 ευρώ για 50.000 ανέργους και εργαζομένους – Πώς θα λάβετε

24 Απριλίου 2024
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

26 Σεπτεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της Κοζάνης

26 Σεπτεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τον Γιάννη Γκατζόφλια

26 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγράφων στο Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Ανοιχτές Πόρτες στο Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας

26 Σεπτεμβρίου 2025
Φλώρινα: Δήθεν υπάλληλος λογιστικού γραφείου ζήτησε καταγραφή κοσμημάτων

Φλώρινα: Δήθεν υπάλληλος λογιστικού γραφείου ζήτησε καταγραφή κοσμημάτων

26 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Άεργοι» Ρομά εισέπρατταν επιδόματα, ζούσαν σε πολυτελή σπίτια και σκορπούσαν μετρητά για τη διασκέδασή τους

26 Σεπτεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Πού χτυπά η διήμερη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες;

26 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρασχεθούν σχολικά γεύματα στους μαθητές των Ωνάσειων και να επεκταθεί ο θεσμός σε όλη την δημόσια εκπαίδευση»

26 Σεπτεμβρίου 2025
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κοζάνης συμμετέχει στην Απεργία

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κοζάνης συμμετέχει στην Απεργία

26 Σεπτεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλειδωμένη ντουλάπα με αποδεικτικά στοιχεία, βρέθηκαν 13 ιεραρχημένες προσφυγές-“73χρονη από την Κοζάνη εισέπραξε 900.000 ευρώ χωρίς να έχει στρέμμα βοσκότοπου”

26 Σεπτεμβρίου 2025
Γ’ Εθνική: Παλληκαρίσιος βαθμός της Κοζάνης

Γ Εθνική: Στο Βόλο ο Εορδαϊκός, εντος η Κοζάνη

26 Σεπτεμβρίου 2025
Ολοκληρώθηκε η τρίτη τοιχογραφία της SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε η τρίτη τοιχογραφία της SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

26 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Επίδομα 400 ευρώ για 50.000 ανέργους και εργαζομένους – Πώς θα λάβετε

sierafm by sierafm
24 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ
0
SHARES
68
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εντός του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη φάση υλοποίησης του νέου προγράμματος κατάρτισης και απασχόλησης για 50.000 ωφελούμενους από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Σε ποιους απευθύνεται

Ωφελούμενοι:

25.000 Άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

I. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

II. Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

III. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

25.000 Εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

I. Να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

II. Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

III. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης .

Η επιλογή των ωφελουμένων στο πλαίσιο της εκάστοτε πρόσκλησης θα γίνεται κατά ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κ.λπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερομένων θέσεων.

Ο ωφελούμενος πρέπει να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος. Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης γίνεται με την εφαρμογή μεθόδων μικτής μάθησης (blended learning), δηλαδή με διά ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

 Αντικείμενα κατάρτισης – Περιεχόμενο προγράμματος:

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες εκπαίδευσης διά ζώσης και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ημερήσια διάρκεια της διά ζώσης εκπαίδευσης και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα δύο μηνών.

Ο ωφελούμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά προτεινόμενα προγράμματα που αφορούν σε πράσινες δεξιότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Περιλαμβάνουν:

I. Θεωρητική κατάρτιση, με δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, που οδηγούν σε απόκτηση «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων.

II. Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

Τα αντικείμενα κατάρτισης στις πράσινες δεξιότητες είναι τα ακόλουθα: Στρατηγικός σχεδιασμός και διαχείριση πόρων προς την αειφόρο ανάπτυξη. Σχέδια δράσης, επιχειρηματικά σχέδια και διοίκηση επιχειρησιακών μονάδων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Περιβαλλοντική λογιστική, χρηματοοικονομική και διακυβέρνηση. Αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα. Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για τον μετασχηματισμό του κτιριακού τομέα σε μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος. Γεωπληροφορική και ψηφιακές γεωχωρικές τεχνολογίες στην άσκηση της γεωργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αμπελουργία – εγκατάσταση και διαχείριση αμπελώνα. Εξυπνες και αειφόρες μετακινήσεις, ηλεκτροκίνηση. Κυκλική οικονομία. Περιβαλλοντική προστασία και ανακύκλωση προϊόντων. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Διαχείριση αποβλήτων.

Ώρες Παρακολούθησης 

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες εκπαίδευσης διά ζώσης και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ημερήσια διάρκεια της διά ζώσης εκπαίδευσης και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες. Το σύνολο των ωρών παρακολούθησης είναι 80 και κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα δύο μηνών.

Εκπαιδευτικό επίδομα

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης  και ανέρχεται στα 400 ευρώ

Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελουμένους του προγράμματος θα γίνει ως εξής. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών. Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τον πάροχο κατάρτισης μέσω του πληροφοριακού συστήματος και κατόπιν ολοκλήρωσης όλων των απαραίτητων ελέγχων που θα διενεργηθούν από τη ΔΥΠΑ.

Οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα του καταρτιζομένου καλύπτονται από την επιταγή κατάρτισης και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης, ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή τους. Κάθε ωφελούμενος, δικαιούχος επιταγής κατάρτισης, οφείλει εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος, όπως θα ορίζεται στην πρόσκληση, να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμεί προκειμένου να λάβει τις υπηρεσίες που παρέχονται από αυτόν.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΔΥΠΑ
Previous Post

Τέλη κυκλοφορίας: Μειώσεις στα πρόστιμα

Next Post

POS: Για ποιες συναλλαγές θα ισχύει «κούρεμα» χρεώσεων

Next Post
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

POS: Για ποιες συναλλαγές θα ισχύει «κούρεμα» χρεώσεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού
  • Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της Κοζάνης
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τον Γιάννη Γκατζόφλια
  • Δήμος Βοΐου: Ανοιχτές Πόρτες στο Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας
  • Φλώρινα: Δήθεν υπάλληλος λογιστικού γραφείου ζήτησε καταγραφή κοσμημάτων

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr