• Latest
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ

ΔΥΠΑ: Τρία νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα μέχρι 625 ευρώ

11 Απριλίου 2024
ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕΡΒΙΑ

Πτολεμαΐδα: Ξεκινά η εμποροπανήγυρη

12 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς

Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς

12 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Νέο Βρεφικό Τμήμα στα Σέρβια – Στήριξη στις οικογένειες και τους νέους γονείς

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Τοποθέτηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο δημιουργίας δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμματογενων ενεργειακών πρώτων υλών (ΑΕΠΥ) από αστικά στέρεα απόβλητα (ΑΣΑ)

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΜΕΑ

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Υποβολή υποψηφιοτήτων

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: 65χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του

Κοζάνη: 65χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του

12 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Φιλικός αγώνας: Μακεδονικός Σιάτιστας- Γράμμος Μαυροχωρίου

12 Σεπτεμβρίου 2025
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  για το θέμα της καύσης απορριμμάτων

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  για το θέμα της καύσης απορριμμάτων

12 Σεπτεμβρίου 2025
ΚΡΑΣΙ

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας – Διεθνές Συνέδριο Εναρκτήριας Εκδήλωσης του έργου EnoGastroDEST

12 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την κοινωνική καινοτομία και την κυκλική οικονομία

Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την κοινωνική καινοτομία και την κυκλική οικονομία

12 Σεπτεμβρίου 2025
Καστοριά: 3 απατεώνες κατέληξαν στο τμήμα. Ήταν εισπράκτορες και τσιλιαδόροι

Καστοριά: 3 απατεώνες κατέληξαν στο τμήμα. Ήταν εισπράκτορες και τσιλιαδόροι

12 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Τρία νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα μέχρι 625 ευρώ

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
0
SHARES
150
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 15:00 μ.μ., θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή σε τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Θεσσαλονίκης και Λάρισας της ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα:

1.    «Βασική Εκπαίδευση Βιομηχανικού Εργάτη» συνολικής διάρκειας 230 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες σε εργασίες μηχανουργείου για να μπορούν να κατασκευάζουν – επισκευάζουν διάφορα είδη εξαρτημάτων και να εκτελούν οποιαδήποτε μηχανουργική εργασία ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και θα καταρτιστούν 18 άνεργοι 18-50 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Ωραιοκάστρου της ΔΥΠΑ.

2.    «Τεχνίτης Ξύλινων Κατασκευών» συνολικής διάρκειας 180 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις που αφορούν τις ξύλινες κατασκευές, όπως ανάγνωση σχεδίου, τεχνολογία υλικών, μηχανική κατεργασία ξύλου και προϊόντων του, στατικότητα κατασκευών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία ξύλου. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και θα καταρτιστούν 18 άνεργοι 18-50 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με συναφή επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Ωραιοκάστρου της ΔΥΠΑ.

3.    «Κοπτική – Ραπτική» συνολικής διάρκειας 250 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση και δημιουργία πατρόν λευκών ειδών, να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανών ραφών, να περιγράφουν τις αρχές συσκευασίας και να καθορίζουν τις διαδικασίες παραγωγής. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) ενώ θα καταρτιστούν 15 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητα.

Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Μπεττίνα» – Είδη Πλεκτικής ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθόλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Θεσσαλονίκης ([email protected], Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο, ΤΚ 57013, 2310699769) και στο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας ([email protected], Ερμογένους 10, ΤΚ 41447, Λάρισα, 2410564690, 2410564532).

Έπειτα από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στα προγράμματα, καθώς και οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης των προσφερόμενων θεματικών ενοτήτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΔΥΠΑπρόγραμμα
Previous Post

Πόσους καφέδες κάνει να πίνουμε την ημέρα

Next Post

«Καλάθι του Πάσχα»: Πότε θα εφαρμοσθεί – Τι θα περιλαμβάνει

Next Post
Σούπερ μάρκετ, super market

«Καλάθι του Πάσχα»: Πότε θα εφαρμοσθεί – Τι θα περιλαμβάνει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Ξεκινά η εμποροπανήγυρη
  • Καλλιόπη Βέττα: Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση ευημερίας και εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς
  • Νέο Βρεφικό Τμήμα στα Σέρβια – Στήριξη στις οικογένειες και τους νέους γονείς
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια
  • Τοποθέτηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο δημιουργίας δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμματογενων ενεργειακών πρώτων υλών (ΑΕΠΥ) από αστικά στέρεα απόβλητα (ΑΣΑ)

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr