• Latest
κατανας χαρης

Δυτική Μακεδονία. Ένα μαγαζί «γωνία» που δεν ξέρει να προβάλει τα προϊόντα του. (του Χάρη Κάτανα)

31 Ιουλίου 2021
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυτική Μακεδονία. Ένα μαγαζί «γωνία» που δεν ξέρει να προβάλει τα προϊόντα του. (του Χάρη Κάτανα)

sierafm by sierafm
31 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κατανας χαρης
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ως άνθρωπος της αγοράς, γνωρίζω καλά πως το σημείο ενός καταστήματος παίζει καθοριστικό ρόλο στη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Πόσο μάλλον όταν το μαγαζί αυτό είναι σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα σε «γωνία».

Έτσι αντιλαμβάνομαι την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Ένα μαγαζί «γωνία» με παρά πολλά και ποιοτικά προϊόντα, σε σημείο όπου καθημερινά υπάρχουν χιλιάδες διελεύσεις πελατών.

Δυστυχώς όμως ούτε το σημείο αυτό εκμεταλλευόμαστε, ούτε προβάλλουμε σωστά τον τόπο μας, ούτε τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα μας, ούτε καν τη θερμή φιλοξενία των συμπολιτών μας.

Για να γίνω πιο σαφής, εχθές ημέρα Παρασκευή είχα τη χαρά να συζητήσω με ανθρώπους της Εγνατίας Οδού, όπου διαχειρίζονται την κυκλοφορία του δρόμου.

Από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δυο το μεσημέρι καταγράφηκαν 8.000 διελεύσεις αυτοκινήτων Ι.Χ. Και αυτό το νούμερο διελεύσεων μόνο σε ένα πρωινό.

Με απλά μαθηματικά λοιπόν μπορούμε να υπολογίσουμε και το μέγεθος των ανθρώπων που διασχίζουν τη Δυτική Μακεδονία τους τέσσερις θερινούς τουριστικούς μήνες.

Ασφαλώς μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για τους χειμερινούς σε μικρότερο μέγεθος. Ας υπολογίσουμε λοιπόν πως ένα Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο όπου διασχίζει την Εγνατία μας, επιβαίνουν τρεις κατά μέσο όρο άνθρωποι. Αφού στο πρωινό οκτάωρο έχουμε 8.000 διελεύσεις, μπορούμε να έχουμε ένα μέσο όρο περίπου υπολογίζοντας 15.000 διελεύσεις Ι.Χ στο εικοσιτετράωρο.

Άρα 45.000 άνθρωποι διασχίζουν τον τόπο μας καθημερινά. Αν το πολλαπλασιάσουμε αυτό επι τις 120 ημέρες της τουριστικής περιόδου μας φέρνει το εκπληκτικό νούμερο των 5.400.000 ανθρώπων όπου διασχίζουν την Εγνατία Οδό κυρίως για τουριστικούς λόγους.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως οι τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, αυτή των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας, έχουν ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό να απευθυνθούν, ούτως ώστε να προσπαθήσουν να τους προσελκύσουν ως επισκέπτες εναλλακτικού τουρισμού, έστω των δυο ημερών, μετατρέποντας το γεωμορφολογικό μας μειονέκτημα, την έλλειψη θάλασσας δηλαδή, σε πλεονέκτημα.

Ναι, είναι εφικτό να συμβεί αυτό, υπάρχουν άλλωστε παρά πολλά παραδείγματα στη γειτονική Περιφέρεια Ηπείρου και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η φύση μας, οι επαγγελματίες μας, οι άνθρωποι μας, μπορούνε και πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτό το γωνία μαγαζί που λέγεται «Εγνατία Οδός και διασχίζει τη Δυτική Μακεδονία εννοώντας την Ήπειρο, όπου και έχει το κομβικό σημείο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με την κεντρική Μακεδονία όπου έχει το δεύτερο σημαντικότερο αεροδρόμιο της χώρας και φυσικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Έχουμε την χρυσή ευκαιρία. Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τον Ε-65 όπου σε λίγο θα κουμπώσει στην Εγνατία, το νούμερο των διελεύσεων αυξάνεται σε δυσθεώρητα νούμερα, καθώς η Δυτική Μακεδονία μετατρέπεται σε σημαντικότατο κόμβο όπου θα ενώνει την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης με την Εγνατία Οδό όπου διασχίζει ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Άμεση προβολή του τόπου μας χρειάζεται από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στις γειτονικές περιφέρειες, αλλά και στις γειτονικές χώρες. Όχι ασφαλώς μόνο στις βαλκανικές αλλά και στις ευρωπαϊκές, όπως στην Ιταλία όπου χιλιάδες τουριστών επισκέπτονται την Ήπειρο κάθε χρόνο. Προβολή του τόπου μας χρειαζόμαστε και στους λιμένες και τα αεροδρόμια της βορείου Ελλάδος. Είμαι σίγουρος πως με σωστό πολιτικό προγραμματισμό και σωστή προβολή, θα δουλέψει και το καλύτερο είδος διαφήμισης που δεν είναι άλλο από τη μεταφορά καλών εντυπώσεων από στόμα σε στόμα.

Έχουμε ανθρώπους της αγοράς που γνωρίζουν καλά πως παράγεται ο πλούτος και οι καλές θέσεις εργασίας. Ας τους στηρίξουμε. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε ένα μέρος της νοοτροπίας μας, την εργασιακή κουλτούρα μας, αλλά το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου θα μας δικαιώσει. Αρκεί να μην αφήσουμε αυτό το «γωνία μαγαζί» ανεκμετάλλευτο.

Tags: ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΑΝΑΣ
Previous Post

Δημιουργία υποσταθμών για σύνδεση στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ, φωτοβολταϊκών σταθμών

Next Post

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: «Πέταξε» στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα 8.22

Next Post
τεντογλου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: «Πέταξε» στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα 8.22

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr