• Latest
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για πολίτες -Πώς θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα

22 Ιουλίου 2019
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουχωρίνας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουχωρίνας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

7 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Aνοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Κοβεντάρειο – Συνάντηση με επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΔΑΜ

7 Νοεμβρίου 2025

Εορτή Αγίου Νεκταρίου 8 και 9 Νοεμβρίου 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Σεσημασμένος παιδόφιλος επιχείρησε να απαγάγει αγοράκι (ΒΙΝΤΕΟ)

7 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

7 Νοεμβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Πότε καταβάλλεται και πώς θα γίνει η πληρωμή

7 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ’ Εθνική: Κοζάνη στην Εξοχή, Εορδαϊκός στο Νέο Κεραμίδι

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για πολίτες -Πώς θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα

sierafm by sierafm
22 Ιουλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα νέο σχέδιο για την υγεία, το οποίο θα δώσει έμφαση στην πρόληψη, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή του ομιλία από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Το σχέδιο αυτό, όπως ενημέρωσε, θα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, ενώ οι πολίτες θα ενημερώνονται και θα παραπέμπονται σε κρατικές και ιδιωτικές δομές.

Στους επόμενους μάλιστα μήνες θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος, που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ. «Επαγγελλόμαστε μια επανάσταση στην πρόληψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. Αυτό που προκρίνεται, είναι η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται και μέσω SMS ή e-mail για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.

«Εφαρμόζοντας πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο και εισάγοντας στοχευμένες παρεμβάσεις κατά της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, θεωρώ ότι θα πετύχουμε τους ποσοτικούς και κυρίως ποιοτικούς στόχους που έχουμε συμπεριλάβει στο αναλυτικό μας σχέδιο», υπογράμμισε.

Ο δε ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα εκσυγχρονιστεί. Με προκαθορισμένα κριτήρια ποιότητας και κόστους των παρόχων, συνδυαστικά με τις πραγματικές ανάγκες υγείας των τοπικών πληθυσμών, ο Οργανισμός θα συνάπτει συμβάσεις τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιώτες προμηθευτές υγείας ώστε να μην υπάρχουν κενά στην φροντίδα.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία εξάλλου είχε εξαρχής ως βασικό πυρήνα την πρόληψη, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως η Ελλάδα διαθέτει τις χαμηλότερες δαπάνες για την πρόληψη μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Μόλις το 1,3% των δαπανών υγείας, όπως είχε αναφερθεί στην παρουσίαση του προγράμματος, κατευθύνονται σε αυτή. Αντίθετα, το ποσοστό δαπανών για νοσηλείες στην Ελλάδα  είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό Υγείας, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή, η φροντίδα στους πιο ευάλωτους θα τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής της Αριστοτέλους. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, θα υπάρχει εξασφάλιση ραντεβού με τους ιατρούς εντός 24ώρου, η διανομή  φαρμάκων για τους βαρέως πάσχοντες στο σπίτι και μια σειρά από μέτρα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.

Επιπλέον, προωθείται η ανάπτυξη προγραμμάτων υγιούς γήρανσης του πληθυσμού, η ενίσχυση της πρόσβασης των ευπαθών ομάδων του σε υπηρεσίες υγείας και το τέλος στις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη παιδιών και ηλικιωμένων, ξεκινάμε πόλεμο ενάντια στην αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, υλοποιούμε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης του καρκίνου για την έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της νόσου, ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία μας με τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό, εισάγοντας σύγχρονα χρηματοοικονομικά μοντέλα και συμπράττοντας με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ Κικίλιας.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΕΟΠΥΥ
Previous Post

Πόσες ώρες ύπνου κρύβουν κινδύνους για την ψυχική και σωματική υγεία

Next Post

Αναλήψεις από ΑΤΜ: Αυξάνονται από σήμερα οι χρεώσεις

Next Post
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΜ

Αναλήψεις από ΑΤΜ: Αυξάνονται από σήμερα οι χρεώσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • 7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις
  • Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 
  • Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε
  • Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουχωρίνας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
  • Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr