• Latest
δευακ

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: Τι ισχύει με την τιμή του νερού

8 Φεβρουαρίου 2022
Σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κοζάνης

Σύλλογος Αριστοτέλης Έναρξη δραστηριοτήτων

13 Οκτωβρίου 2025
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

13 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο  «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

13 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

13 Οκτωβρίου 2025
Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

13 Οκτωβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρέμβει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας για την παραμονή του καταστήματος της Εθνικής στα Σέρβια»

13 Οκτωβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

13 Οκτωβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

13 Οκτωβρίου 2025
νερο

Νερό, καφές, τσάι: Ο καθημερινός συνδυασμός που φέρνει μακροζωία

13 Οκτωβρίου 2025
Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

13 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: Τι ισχύει με την τιμή του νερού

sierafm by sierafm
8 Φεβρουαρίου 2022
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
δευακ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης με την 513/2021 απόφαση του, προχώρησε στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης, που περιλαμβάνουν αυξήσεις αλλά και μειώσεις.

Η αύξηση της τιμής του νερού στην πρώτη κλίμακα κατανάλωσης, είναι τόση ώστε οι καταναλωτές τόσο της πόλης της Κοζάνης, όσο και των τοπικών διαμερισμάτων, σε ετήσια βάση να έχουν περίπου την ίδια επιβάρυνση με την προηγούμενη τιμή της ίδιας κλίμακας. 

Κι αυτό παρόλο που, όπως όλοι γνωρίζουμε, είχαμε  τον υπερδιπλασιασμό του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που επιβαρύνει σημαντικά και το κόστος κτήσης του νερού. 

 Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του τέλους του βιολογικού καθαρισμού και του τέλους αποχέτευσης. Οι δύο αυτές μειώσεις έγιναν για να μην υπάρξει υπέρμετρη επιβάρυνση, εξ αιτίας της μεταβολής της αξίας του νερού, η οποία είναι η βάση υπολογισμού αυτών των τελών. 

 Αξίζει, όμως, να τονιστεί πως το 70% των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Κοζάνης καταναλώνουν έως 180 m3, κάτι που σημαίνει πως για την ποσότητα αυτή το νερό θα τιμολογείται αντί για 0,68 ευρώ με 0,70 ευρώ, μια αύξηση της τάξης των δύο (2) μόλις λεπτών του ευρώ, ανά κυβικό μέτρο.

Γι’ αυτή την κατηγορία κατανάλωσης, δηλαδή μέχρι 180 m3, για τους κατοίκους των Τοπικών Διαμερισμάτων η τιμή του νερού θα είναι και πάλι φθηνότερη, κατά 33,33%, από την τιμή του νερού για την ίδια κατηγορία κατανάλωσης για τους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης.   

 

 

Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων

και η ρύθμιση των οφειλών.

Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στο τι ισχύει, τελικά, με την τιμή του νερού, θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε δύο άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την σωστή λειτουργία των δικτύων, αλλά και την είσπραξη των οφειλών προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

  • Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των δικτύων αποτελεί πάγια και σταθερή επιλογή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της και αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 που υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. και φτάνει τα είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ, περίπου.

 

Ένα πρόγραμμα που έχει λάβει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών που υπηρετεί ως Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας και χαρακτηρίζεται από τον έγκαιρο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τον ρεαλιστικό προγραμματισμό. Στοιχεία που συνδυάζονται με την ορθολογική αξιοποίηση τόσο των πόρων της ΔΕΥΑΚ όσο και εκείνων που εξασφαλίζει από κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό και εθνικό πρόγραμμα και την υψηλή αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων.

Η επιλογή των έργων, των μελετών και των προμηθειών του Τεχνικού Προγράμματος έγινε με βασικό κριτήριο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης, όπου και αν κατοικούν.

Έτσι, μέσα από το Τεχνικό πρόγραμμα σηματοδοτείται για μια ακόμα χρονιά η σταθερή προσπάθεια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις κάθε εποχής, να πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς δράσης της, να διατηρεί και να ενισχύει την περιβαλλοντική της ευαισθησία και να προστατεύει την τεχνική αρτιότητα της σε ό,τι αφορά την λειτουργία της.

  • Για την είσπραξη των οφειλών, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με την 462/2021 απόφαση του (σ.σ. δόθηκε στην δημοσιότητα στις 7-12-2021) προχώρησε σε μια σειρά ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών  σε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με χαμηλότερο ύψος δόσης τα 20 €, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Ανάλογα δε με τον τρόπο εξόφλησης προβλέπεται και διαγραφή των τόκων που φτάνει το 95%!

Θα πρέπει όμως στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι ακόμα και αν εισπραχθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ το σύνολο των οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ. αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως θα πρέπει να είναι ελλειμματική η ύδρευση, καθώς από την υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπεται ρητά η τιμολόγηση του κόστους του νερού να είναι ανάλογη των δαπανών για την κτήση του.

 

Από την ΔΕΥΑΚ

Tags: ΔΕΥΑΚ
Previous Post

Το Κοινωφελές Ίδρυμα, με την επωνυμία “Κληροδότημα Αδελφών Ιωάννη και Θωμά Νάκου” θα χορηγήσει δύο υποτροφίες.

Next Post

Συνδικάτο εργαζομένων οδικών μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας: “Όχι στην καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων”

Next Post
λεωφορειο κτελ

Συνδικάτο εργαζομένων οδικών μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας: “Όχι στην καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλλογος Αριστοτέλης Έναρξη δραστηριοτήτων
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”
  • «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr