• Latest
ΥΠΝΟΣ

Εάν σας συμβεί αυτό, όταν κοιμάστε, μπορεί να είναι επικίνδυνο

13 Ιουλίου 2023
Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή

Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή

11 Σεπτεμβρίου 2025
“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

11 Σεπτεμβρίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα σχολείο που δίνει γνώση και εφόδια για τη ζωή – Επιπλέον 119 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές, 12 ανακαινισμένα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

11 Σεπτεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα 15/09/2025

11 Σεπτεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Περιφέρειας για την καύση σκουπιδιών

11 Σεπτεμβρίου 2025
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»

11 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Η γνώση, οι εμπειρίες και οι συναναστροφές που αποκτούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής»

Καλλιόπη Βέττα: «Η γνώση, οι εμπειρίες και οι συναναστροφές που αποκτούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής»

11 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

11 Σεπτεμβρίου 2025
Γρεβενά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Γρεβενά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

11 Σεπτεμβρίου 2025
Διανεμήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Ενημερωτικά Φυλλάδια Τροχαίας και Σχολικών Προγραμμάτων

Στους Αγιασμούς των Σχολείων ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

11 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλακοπίτη και Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

11 Σεπτεμβρίου 2025
Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σιάτιστας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Μήνυμα Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εάν σας συμβεί αυτό, όταν κοιμάστε, μπορεί να είναι επικίνδυνο

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΥΠΝΟΣ
0
SHARES
139
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία σας.Οι διαταραχές ύπνου είναι μια ομάδα καταστάσεων που επηρεάζουν την ικανότητα να κοιμάστε καλά σε τακτική βάση. Είτε προκαλούνται από κάποιο πρόβλημα υγείας είτε από υπερβολικό άγχος, γίνονται όλο και πιο συχνές στο σύγχρονο κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, έως και το 1/3 κοιμάται λιγότερο.

Εάν νιώθετε αυτό, όταν κοιμάστε, μπορεί να είναι επικίνδυνο

 Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια συνδέεται με μια σειρά από επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία, λένε οι γιατροί. «Η υπνική άπνοια συμβαίνει όταν οι μύες του ανώτερου αεραγωγού χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και τσιμπούν τον αεραγωγό, κάτι που σας εμποδίζει να λαμβάνετε αρκετό αέρα, όταν κοιμάστε», λέει ο Jonathan Jun, M.D., ειδικός πνευμονολογίας και ιατρικής ύπνου στο Johns Hopkins Sleep Disorders Center. “Η αναπνοή σας μπορεί να σταματήσει για 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο τη φορά, μέχρι να εμφανιστούν τα αντανακλαστικά σας και να αρχίσετε να αναπνέετε ξανά. Το εργαστήριό μας και άλλοι έχουν δείξει ότι η άπνοια ύπνου σχετίζεται με υψηλότερους κινδύνους διαβήτη, ανεξάρτητα από την παχυσαρκία, και ότι η άπνοια ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», λέει ο ειδικός.

Μακροχρόνιο ροχαλητό

Όλοι ροχαλίζουν μια στο τόσο – και είναι συνήθως ενοχλητικό για όποιον πρέπει να το ακούσει. Γνωρίζατε όμως ότι το μακροχρόνιο ροχαλητό συνδέεται με καρδιακές παθήσεις; «Το ροχαλητό προκαλείται από το ότι η γλώσσα δεν έχει αρκετό χώρο στο πίσω μέρος του λαιμού, ιδιαίτερα σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι, με καρδιακή ανεπάρκεια ή κοιμούνται ανάσκελα», λέει ο Melvyn Rubenfire, M.D.

«Υπάρχουν χημικές ουσίες στον εγκέφαλο των οποίων η δουλειά είναι να ενεργοποιήσει την αναπνοή και μπορεί να αποτύχει σε μερικούς ανθρώπους που ροχαλίζουν. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα οξυγόνου πέφτουν δραματικά, την ώρα που κοιμάστε, προκαλώντας αύξηση της κορτιζόνης, της αδρεναλίνης και άλλων ορμονών. Αυτές οι ορμόνες συμβάλλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και τις ανωμαλίες της καρδιάς και μπορεί να προκαλέσουν ή επιδεινώνουν την καρδιακή ανεπάρκεια, προκαλούν καρδιακές προσβολές, ακόμη και ξαφνικό θάνατο. Ακόμη και χωρίς ροχαλητό, τα άτομα με αποφρακτική άπνοια ύπνου έχουν μειωμένο οξυγόνο στο σύστημά τους που μπορεί να βλάψει την καρδιά».

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, που ονομάζεται επίσης νόσος Willis-Ekbom, είναι μια νευρολογική διαταραχή ύπνου που συνδέεται με σοβαρές παθήσεις υγείας. «Όποιος έχει βιώσει σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS) ξέρει ότι είναι μια περίεργη κατάσταση», λέει η επεμβατική καρδιολόγος Leslie Cho, MD. “Μόλις ξαπλώσεις, αρχίζει η παρόρμηση να κουνήσεις τα πόδια σου. Αν και η σύνδεση αυτού του παράξενου συνδρόμου και της καρδιακής νόσου ακούγεται απίθανη, υπάρχει.

Επιπλέον, πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι οι γυναίκες με RLS διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή νόσο.Υπάρχουν φάρμακα για το RLS, αλλά θα πρέπει να εξεταστείτε για υποκείμενες αιτίες όπως η νόσος του Πάρκινσον και η νεφρική ανεπάρκεια. Η έλλειψη σιδήρου είναι μια κοινή αιτία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία θεραπεύονται με συμπληρώματα σιδήρου.

Ναρκοληψία

Η ναρκοληψία είναι μια νευρολογική διαταραχή ύπνου που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ελέγχει τον ύπνο και την εγρήγορση, με πολλούς ανθρώπους να βιώνουν σοβαρή υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί καλύτερα η σχέση μεταξύ ναρκοληψίας και υγείας της καρδιάς, αλλά μπορεί να παίζουν διάφοροι παράγοντες», λέει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η αρτηριακή πίεση μειώνεται φυσικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, ένα φαινόμενο που ονομάζεται νυχτερινή βύθιση. Αυτό ρυθμίζεται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται υποκρετίνη, η οποία είναι συχνά ανεπαρκής σε άτομα με ναρκοληψία. Η έρευνα δείχνει ότι, η απουσία ή η μείωση αυτής της νυχτερινής βύθισης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. Επιπλέον, τα άτομα με ναρκοληψία συχνά έχουν επίσης καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η παχυσαρκία, που συνδέονται ανεξάρτητα με καρδιακές παθήσεις».

Πηγή: healthstories.gr

Tags: ΥΠΝΟΣ
Previous Post

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα   

Next Post

Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Πρόσκληση Εγκαινίων Επισκοπικού Οίκου

Next Post
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Πρόσκληση Εγκαινίων Επισκοπικού Οίκου

Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Πρόσκληση Εγκαινίων Επισκοπικού Οίκου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή
  • “Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση
  • Σοφία Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα σχολείο που δίνει γνώση και εφόδια για τη ζωή – Επιπλέον 119 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές, 12 ανακαινισμένα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα 15/09/2025
  • Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Περιφέρειας για την καύση σκουπιδιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr