• Latest
ΒΟΥΛΗ

Εβδομάδα αντικειμενικών αξιών, αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

11 Ιουνίου 2018
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

3 Φεβρουαρίου 2026
Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

2 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»

2 Φεβρουαρίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»

2 Φεβρουαρίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης

2 Φεβρουαρίου 2026
Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

2 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

2 Φεβρουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Η κατάσταση του οδικού δικτύου, Δευτέρα ώρα 15:00

2 Φεβρουαρίου 2026
Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ του Χρήστου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Νικόλαου ΕΞΑΡΧΟΥ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του

2 Φεβρουαρίου 2026
Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης  «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

2 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

2 Φεβρουαρίου 2026
«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

2 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εβδομάδα αντικειμενικών αξιών, αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

sierafm by sierafm
11 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Πέμπτη κληρώνει για την υποδόση του 1 δισ.

Το παζλ των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης συμπληρώνεται μέχρι την Πέμπτη με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα και τις νομοτεχνικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα θα ανακοινωθούν με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέχρι την Πέμπτη ενώ οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2019 – 2022).

Την ίδια ημέρα κληρώνει  και για την δόση του 1 δισ. ευρώ που απομένει από την τρίτη αξιολόγηση και η εκταμίευση της θα κριθεί με βάση τα καινούργια στοιχεία για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει συγκεντρώσει και θα αποστείλει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας- ESM  η ελληνική πλευρά. Για να μην χαθούν αυτά τα λεφτά τα οποία θα είναι διαθέσιμα έως τις 15 Ιουνίου, διαφορετικά επιστρέφουν στον «κουμπαρά» του δανείου των 86 δισ. ευρώ, η ελληνική πλευρά έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο πληρωμών μετά τον Απρίλιο όπου τα κρατικά φέσια μειώθηκαν μόλις κατά 130 εκατ. ευρώ στα 3,35 δις. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο ορίζει πως μέχρι τον Αύγουστο οι οφειλές αυτές θα πρέπει να μηδενιστούν. Αυτό θα πρέπει να γίνει και από τα λεφτά των δόσεων, αλλά και από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο μέτωπο των αντικειμενικών αξιών ο λογαριασμός  για 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι φουσκωμένος. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα εκδοθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα είναι φουσκωμένα για το 15% των υπόχρεων. Οι επιβαρύνσεις θα ξεκινούν από χαμηλά από 10 και 20 ευρώ και θα φθάνουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, «χτυπώντας» μεταξύ άλλων λαϊκές κατοικίες αλλά και τουριστικές περιοχές και νησιά.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα ανεβάσει αυτομάτως την συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι για πρώτη φορά θα πιαστούν στην παγίδα του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ ο οποίος σήμερα επιβάλλεται σε περιουσία που η αξία της υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Για να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις σχεδιάζονται παρεμβάσεις στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ με αύξηση του αφορολογήτου ορίου ενδεχομένως κατά 50.000 ευρώ.

Με τη αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ολοκληρώνεται ο μεγαλύτερος «κορμός» με τα προαπαιτούμενα μέτρα που απορρέουν από την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Το πολυνομοσχέδιο μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2019 -2022), που ενσωματώνει πρόσθετα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ για να επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα  αναμένεται να ψηφιστούν αυτή την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, από τη Βουλή.

Μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης συμμόρφωσης από τους δανειστές, έως τις 19 Ιουνίου, στην οποία θα περιλαμβάνεται και το κείμενο με τη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Η έκθεση αυτή μαζί με εκείνες της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιαστούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου που είναι ημερομηνία – σταθμός για μια συμφωνία «πακέτο» (χρέος, 4η αξιολόγηση, μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας).

Πηγή:News.gr

Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Στον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς

Next Post

Μπορεί μια «φατσούλα» (emoji) να μας σώσει σε περίπτωση σεισμού;

Next Post

Μπορεί μια «φατσούλα» (emoji) να μας σώσει σε περίπτωση σεισμού;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
  • Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης
  • Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»
  • Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr