• Latest

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

21 Ιουλίου 2020
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

20 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

20 Νοεμβρίου 2025
Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

20 Νοεμβρίου 2025
ΚΡΟΚΟΣ

Κρόκος Κοζάνης: Το πολύτιμο «χρυσάφι της ελληνικής γης» υπό πίεση

20 Νοεμβρίου 2025
Οσπρια

Πώς τα όσπρια γίνονται «υπερτροφή» για την υγεία – Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Στο αυτόφωρο πασίγνωστη ηθοποιός που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, πινακίδες και υπό την επήρεια αλκοόλ!

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0

????????????????????????????????????

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία και με όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη, μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού, εκδήλωση της Εφορείας. Περιλαμβάνει 11 ταμπλό με 59 φωτογραφίες των έργων που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά, «μένοντας σπίτι», την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού (Μάρτιος – Μάϊος 2020), στο πλαίσιο ψηφιακής δράσης που διοργάνωσε η Εφορεία. Τα έργα έγιναν στα σπίτια των παιδιών και προέκυψαν μέσα από την διαδικτυακή επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Συμμετείχαν 57 παιδιά, ηλικίας τεσσάρων έως δεκατριών ετών, από την Π.Ε. Κοζάνης, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, με συνολικά 91 κατασκευές.

 

Την ψηφιακή δράση και την έκθεση παρουσίασαν η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης, Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη και η Αρχαιολόγος Σάσα Ελευθεριάδου, στην οποία ανήκε και η ιδέα, επωμιζόμενη και την κύριο ρόλο της διοργάνωσης. Την επιμέλεια της έκθεσης και την ψηφιακή επεξεργασία του υλικού ανέλαβε η αρχιτέκτονας Ελισάβετ Γρηγοράκου, ενώ για τη επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκε με χαρά όλο το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

 

Η περίοδος της καραντίνας ήταν δύσκολη για όλους, ασύμβατη με την ανθρώπινη φύση. Ιδιαίτερα ταλαιπωρήθηκαν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους που είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη να τα κρατήσουν στο σπίτι, μακριά από τις παρέες τους, την αυλή του σχολείου και το ξέφρενο παιχνίδι, ξεχνώντας για λίγο πως παιδί και παιχνίδι αποτελούν έννοιες ταυτόσημες!

Όπως τόνισε η κα Ελευθεριάδου, «την έκθεση τη δημιουργήσαμε με ιδιαίτερη χαρά, γιατί αφορά σε έργα παιδιών. Οι δημιουργίες τους έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας, αφού γέμισαν με χρώμα τη γκρίζα περίοδο που διανύουμε. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τα παρότρυναν και ελπίζουμε ότι ευχαριστήθηκαν τη διαδικασία της δημιουργίας των έργων. Να μην ξεχνάμε πως τα παιδιά είναι το μέλλον! Η επαφή τους με την αρχαιολογία και τον υλικό πολιτισμό διαμορφώνει ευσυνείδητους αυριανούς πολίτες, αφού η παιδεία και η αγάπη για τις αρχαιότητες είναι προαπαιτούμενα για την προστασία τους. Ο ρόλος μας, λοιπόν, είναι να τους προσφέρουμε ερεθίσματα ώστε να επιτευχθεί αυτό και αυτό θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε!»

Με την ελπίδα πως η Εφορεία συνέβαλε, έστω κατ’ ελάχιστον, στην δημιουργική και ευχάριστη αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους!

 

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 20 Ιουλίου έως Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Επισκέψιμη καθημερινά: 8:30-15:30

Είσοδος Ελεύθερη, με την επισήμανση της πιστής τήρησης των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων στο πλαίσιο προστασίας από τον covid-19 (Τήρηση των αποστάσεων 1,50 μ. στους εξωτερικούς χώρους και 2 μ. στους εσωτερικούς, Χρήση αντισηπτικού, Χρήση μη ιατρικής μάσκας στην έκθεση).

Tags: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ
Previous Post

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Δήμο Βοΐου και στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post

Ανδρέας Πάτσης: Ανάδειξη και αξιοποίηση του παλαιοντολογικού θησαυρού και του Μουσείου της Μηλιάς Γρεβενών

Next Post

Ανδρέας Πάτσης: Ανάδειξη και αξιοποίηση του παλαιοντολογικού θησαυρού και του Μουσείου της Μηλιάς Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025
  • Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις
  • Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr