• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

19 Μαΐου 2019
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

28 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

28 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

28 Ιουνίου 2025
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

sierafm by sierafm
19 Μαΐου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
86
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος που λειτουργεί ήδη στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη τροφή για τα βρέφη χάρη στη δωρεά μητέρων που έχουν περίσσευμα γάλακτος.

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, η οποία δημιουργήθηκε σε κατάλληλους χώρους και υποδομές, με την στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και εξοπλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δημιουργία της ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, δεδομένου ότι η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος για δότριες μητέρες λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας.

Στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, που είναι πιστοποιημένη με τo σύστημα ποιότητας κατά το πρότυπο EN 15224:2016, και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τραπεζών Μητρικού Γάλακτος, έχουν γίνει επιτυχώς δύο παστεριώσεις γάλακτος.

Η προσφορά της Τράπεζας γίνεται καθημερινά γνωστή και το ενδιαφέρον από μητέρες δωρήτριες οι οποίες θηλάζουν και έχουν περίσσευμα γάλακτος συνεχώς μεγαλώνει.

Με αφορμή τα εγκαίνια της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία στη Νεογνολογική Κλινική με σκοπό την ανακαίνιση του εξοπλισμού και τη δημιουργία της Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς, τόνισε την μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου υποστηρίζει τη μητρότητα και παρέχει συμβουλευτική στήριξη στις γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό αλλά και στην περίοδο του θηλασμού, με αποτέλεσμα το 80% των γυναικών που γεννούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να καταφέρνουν να θηλάσουν, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Γρηγόριος Γκριμπίζης.

«Χωρίς την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στο Νοσοκομείο μας. Έχουμε τη χαρά να φροντίζουμε 1.500-1.600 φυσιολογικά νεογέννητα ανά έτος, που γεννιούνται στο Νοσοκομείο μας, αλλά και το επίπονο έργο να νοσηλεύουμε 600-700 νεογνά ανά έτος με σοβαρά καρδιοαναπνευστικά, νευρολογικά κλπ προβλήματα, συχνά απειλητικά για τη ζωή τους.

Τα 60-70 έχουν πολύ χαμηλό βάρος γέννησης (<1.500 γραμμάρια) και τα περισσότερα (85%) επιβιώνουν μετά από παρατεταμένη και ακριβή νοσηλεία. Με δεδομένο ότι το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή, το Νοσοκομείο είχε βάλει στόχο να εξασφαλίσει την διάθεση μητρικού γάλακτος μέσα από την δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος.

Η ανανέωση του εξοπλισμού που επετεύχθη χάρη στην δωρεά, ανέδειξε περαιτέρω τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, και δεδομένης της άριστης κτιριακής υποδομής, προσφέρει υψηλού επιπέδου πρόληψη και νοσηλεία στον ευαίσθητο πληθυσμό των νεογνών.

Η ενίσχυση με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας συνέβαλε στην καλύτερη διαχείριση των δύσκολων προβλημάτων που παρουσιάζουν τα πολύ χαμηλού βάρους και εξαιρετικά πρόωρα νεογνά αλλά και τα τελειόμηνα νεογνά υψηλού κινδύνου με αποτέλεσμα ελάττωση της νοσηρότητας και του χρόνου παραμονής στην Κλινική», τόνισε η καθηγήτρια ΑΠΘ και διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής, Βασιλική Σούμπαση – Γρίβα.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι «στις τράπεζες μητρικού γάλακτος, που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην παροχή γάλακτος σε νεογνά υψηλού κινδύνου που νοσηλεύονται σε νεογνικές μονάδες, το γάλα δωρίζεται από μητέρες οι οποίες θηλάζουν κι έχουν περίσσευμα γάλακτος και κατ’ επέκταση περίσσευμα αγάπης.

Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε βιολογικούς παράγοντες, μοναδικούς για τη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος,που αποτελούν ασπίδα προστασίας απέναντι σε επιπλοκές κατά τη νοσηλεία των προώρων. Με το μητρικό γάλα έχουν λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερα προβλήματα σίτισης, λιγότερα επεισόδια νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο και καλύτερη νευροαναπτυξιακή εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δωρεών του Ιδρύματος Νιάρχος Πάνος Βαζαίος, ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση σημαντικών δωρεών του Ιδρύματος σε όλη τη χώρα, που ειδικά για τον τομέα της υγείας η χρηματοδότηση προσεγγίζει τα 310 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και το πολυπόθητο έργο του σχεδιασμού, της κατασκευής και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, για το οποίο ο κ. Βαζαίος ανακοίνωσε ότι θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2024.

Πηγή:themamagers.gr

Previous Post

ΚΚΕ για τη 19η Μάη – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Next Post

Χαρμοκίνηση από το 1ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

Next Post

Χαρμοκίνηση από το 1ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!
  • Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό
  • Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος
  • Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr