• Latest
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η προετοιμασία έργου για την συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες

8 Νοεμβρίου 2018
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Ίδρυμα Παπαγεωργίου: Δωρεά 11.400 ευρώ στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025

Πρόσκληση  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Σεμινάριο Τεχνικός  Ασφαλείας στον Κλάδο Εστίασης 

17 Ιουλίου 2025
Καιρός: Έρχεται «βουτιά» 10 βαθμών μετά τον μίνι καύσωνα

«Μακάρι να πέσω έξω και να μην έρθει αυτό που φαίνεται» – Έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο μεγάλο καύσωνα

17 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση λογοδοσίας την Τετάρτη 21-8-2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τρίτη 22 Ιουλίου 2025

17 Ιουλίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 

17 Ιουλίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες, αποτελέσματα και απαντήσεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς.  Αύριο η σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού Χρ. Κέλλα

17 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Πρόταση του Π. Κουκουλόπουλου στην Ολομέλεια για τον ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

17 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός του Δήμου Βοϊου για την παραχώρηση του πρώην αστυνομικού τμήματος Εράτυρας για πολιτιστικές χρήσεις»

17 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

17 Ιουλίου 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς

17 Ιουλίου 2025
ποδοσφαιρο

Χάποελ Μπερ Σεβά – Λέφσκι Σόφιας: Έχουν αβάντα οι Ισραηλινοί

17 Ιουλίου 2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση στην Εράτυρα με θέμα « Μέτρα Αυτοπροστασίας από Ανθρωπογενείς και Φυσικές Καταστροφές»

17 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η προετοιμασία έργου για την συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η 4η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG-IPA GREECE-fYROM 2014-2020 που έγινε σήμερα Πέμπτη 8.11.2018 στον Λαιμό Πρεσπών εξουσιοδότησε ομόφωνα τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος να προχωρήσει στην τεχνική επεξεργασία και προετοιμασία πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής παρέμβασης στην περιοχή της συνοριακής διάβασης μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ στον Δήμο Πρεσπών.

Η κεντρική ιδέα της πρότασης που παρουσιάστηκε στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Προγράμματος, από τον Δρ. Αναστάσιο Σιδηρόπουλο Διευθυντή Προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) περιλαμβάνει κατ’ αρχήν την κατασκευή εγκαταστάσεων συνοριακού ελέγχου, των απαραίτητων οδικών προσβάσεων αλλά και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή όπως ανάπλαση του Λαιμού που πλέον θα γίνει οικισμός εισόδου της χώρας μας. Εταίροι του έργου θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και στις δύο χώρες με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 €.

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που εκπροσωπούν Υπουργεία, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς των δύο χωρών καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσαν την πλήρη υποστήριξη τους στην πρόταση της παρέμβασης και τις παρατηρήσεις τους για την καλύτερη περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω εξέλιξης της πρότασης παρέμβασης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των δράσεων εντός του 2019.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης ο οποίος χαιρέτησε την έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε σχετικά με την σημερινή απόφαση «ένα κρίσιμο ορόσημο στον σχεδιασμό για την διάνοιξη και λειτουργία της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό κατακτήθηκε σήμερα, θέλω να ευχαριστήσω το Προεδρείο και τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης αλλά και τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος για την υποστήριξή τους σε αυτό το έργο πνοής για την Πρέσπα και για τη διασυνοριακή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ακολουθεί το κείμενο του σύντομου χαιρετισμού του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη στην 4η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG-IPA GREECE-fYROM 2014-2020 που έγινε σήμερα Παρασκευή 8.11.2018 στον Λαιμό Πρεσπών.

Κυρία πρόεδρε, εκλεκτά μέλη της επιτροπής παρακολούθησης

Θέλω κατ’ αρχήν να σας καλωσορίσω από την καρδιά μου στην Πρέσπα, να σας ευχαριστήσω που αποφασίσατε να κάνετε αυτή την πολύ σημαντική σας συνεδρίαση στον τόπο μας, και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της επιτροπή σας.

Ο Δήμος Πρεσπών είναι ο μικρότερος και πιο αραιοκατοικημένος Δήμος της Ηπειρωτικής Ελλάδας, παρά την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου, τη σπάνια βιοποικιλότητα και τον αδάμαστο χαρακτήρα των κατοίκων του υπέφερε πολλά τον περασμένο αιώνα. Η Πρέσπα κινούνταν πάντα ανάμεσα στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας λόγω της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσε εδώ ο εμφύλιος αλλά και λόγω μεθοριακότητας και απομόνωσης από τα αστικά κέντρα.

Σήμερα, που όλα αλλάζουν γύρω μας η πρωτοβουλία των δύο χωρών για διάνοιξη της συνοριακής διάβασης λίγες εκατοντάδες μέτρα από δω που βρισκόμαστε και η συνεδρίαση της επιτροπή σας για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι το μέλλον της περιοχής μας θα είναι πιο λαμπρό από το παρελθόν της, ότι οι ζωές των παιδιών μας θα είναι καλύτερες από τις δικές μας ότι η Πρέσπα θα βρει τη θέση που της αξίζει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω και πάλι στον τόπο μας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο σημαντικό σας έργο.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
Previous Post

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Next Post

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Κοζάνης

Next Post
εκλογες επιμελητηριο

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ίδρυμα Παπαγεωργίου: Δωρεά 11.400 ευρώ στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης
  • Πρόσκληση  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Σεμινάριο Τεχνικός  Ασφαλείας στον Κλάδο Εστίασης 
  • «Μακάρι να πέσω έξω και να μην έρθει αυτό που φαίνεται» – Έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο μεγάλο καύσωνα
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τρίτη 22 Ιουλίου 2025
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr