• Latest
Μαγιάγκας

Εγκριθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου, ύψους 13,5 εκ. ευρώ

7 Οκτωβρίου 2021
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Εγκριθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου, ύψους 13,5 εκ. ευρώ

sierafm by sierafm
7 Οκτωβρίου 2021
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Μαγιάγκας
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εγκριθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μαγιάγκας ο οποίος είπε ….

Είναι το τρίτο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο συντάσσει η υφιστάμενη δημοτική αρχή.

Η συνεχής προσπάθεια, ο προγραμματισμός και η προσήλωση στους στόχους για ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν εξασφαλιστεί έως και σήμερα πιστώσεις που ξεπερνούν τα 13.500.000€ συνολικά, όταν το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 ήταν μόλις 6εκ. ευρώ.

Ενδεικτικά σας αναφέρω τα τεχνικά προγράμματα των τελευταίων ετών που έχουν ψηφιστεί από τα δημοτικά συμβούλια.
 Τεχνικό πρόγραμμα του 2019 (συντάχθηκε τον Οκτώβριο 2018) €6.130.000
 Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 €7.982.000 (αύξηση κατά 1,8εκ)
 Τεχνικό πρόγραμμα του 2021 €11.190.000 (αύξηση κατά 3,2εκ)
 Τεχνικό πρόγραμμα του 2022 €13.518.000 (αύξηση κατά 2,3εκ).

Σε σύγκριση με το τελευταίο τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε συνταχθεί το 2018 για το έτος 2019 το οποίο ήταν μόλις 6 εκατομμύρια και κάτι, έχουμε καταφέρει να υπερδιπλασιάσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας, και αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 2 έτη έχουν εκτελεστεί έργα άνω των 7εκ ευρώ (απολογιστικά) μπορεί να δει κανείς την προσπάθεια που γίνεται από την υφιστάμενη δημοτική αρχή και από τους υπαλλήλους της τεχνικής μας υπηρεσίας να εισέρθουν χρήματα μέσω ένταξης νέων έργων στο δήμο μας.

Η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου είτε αυτό προέρχονταν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, είτε από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), είτε από το ΕΣΠΑ, ή το πρόγραμμα Φιλόδημος, ή ακόμη και από τον Τοπικό Πόρο, αποτέλεσε μία πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τις υπηρεσίες του Δήμου Βοίου που εργάστηκαν για την υποβολή άρτιων και ολοκληρωμένων προτάσεων.

Αξίζει να αναφερθεί επιπλέον η συμβολή και η συνεργασία σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιωτών μελετητών.

Το όραμα της Δημοτικής αρχής για μια καλύτερη καθημερινότητα για του πολίτες της αλλά και περισσότερο ελκυστική στους επισκέπτες της, πραγματώνεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτυξιακών υποδομών που έχει δρομολογηθεί για το άμεσο μέλλον.

Να επισημάνουμε εδώ ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στο τεχνικό μας πρόγραμμα και έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και του Κουκουλιδείου ιδρύματος, τα οποία θα είναι άνω των 10εκ€.
Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 υπάρχουν έργα από ΣΑΤΑ ποσού 937.000€ τα οποία έργα ποσού 803.000 είναι προτάσεις εξολοκλήρου των τοπικών κοινοτήτων και 133.000€ είναι οριζόντιες δράσεις που τις προτείνει η δημοτική αρχή.

Ποσό 6.433.000€ είναι έργα που έχουν ενταχθεί στον τοπικό πόρο ανάπτυξης, μερικά εκ των οποίων χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε έργα ενταγμένα σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα και επιστρέφουν πίσω μετά από τη διαδικασία της δημοπράτησης των έργων ως έκπτωση.

Τα υπόλοιπα αφορούν έργα τα οποία δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα.

Από το ΠΕΠ Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας είναι το ποσό 3.237.000€, έργα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιρίων του Δήμου, καθώς και προμήθεια δύο απορριμματοφόρων αξίας περίπου 272.000€

Από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης είναι το ποσό των 466.000€, έργα τα οποία αφορούν αγροτικές οδοποιίες, καθώς και αναπλάσεις,
Από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι είναι 146.000 το οποίο αφορά αγροτική οδοποιία στη Νεάπολη,

Από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ είναι έργα ποσού 1.247.000€ τα οποία μεγάλο μέρος είναι αθλητικές εγκαταστάσεις,
Από το πράσινο ταμείο είναι έργα συνολικής αξίας 463.000€, έργα τα οποία είναι για αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του δήμου μας,

Κατατάσσοντας τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος 2022, ανά κατηγορία έργου, προκύπτουν τα κάτωθι:

Α/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
σε ευρώ
I ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 1.784.137,59
II ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 394.140,48
III ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΠΛΑΤΕΙΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ 2.650.379,77
IV ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 3.877.361,16
V ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 1.236.360,05
VI ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 887.321,95
VIΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ 71.382,22
VIΙΙ ΕΡΓΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ 21.432,00
ΙΧ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 1.021.715,27
Χ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ 625.356,68
ΧΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 817.865,68
Υπόλοιπο ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ 131.050,00
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 13.518.502,85

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος περιορίζεται από σειρά διαδικαστικών και πρακτικών ζητημάτων που θέτουν συγκεκριμένα όρια.

Τα ζητήματα αυτά συνοψίζονται στα ακόλουθα:
α. Το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα πλέον καταρτίζεται με βάση τα πραγματικά ενταγμένα έργα, τα οποία έχουν αποφάσεις ένταξης, και όχι με βάση το μελλοντικό σχεδιασμό και τις προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν.
β. Η κατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας από άποψη δυναμικού, σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες και τον αριθμό των στελεχών (3 άτομα), παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αλλαγές της νομοθεσίας των δημοσίων συμβάσεων μελετών και έργων, αλλά και με τον περιορισμό του αριθμού των έργων που επιτρέπεται να παρακολουθεί κάθε μηχανικός, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, επιβραδύνουν την αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας.
γ. Οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού προκαλούν καθυστερήσεις στη διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων.

Παρά τις παραπάνω αντικειμενικές δυσκολίες, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους 13.500.000,00€ έγκαιρα, στο πλαίσιο των θεσμικών απαιτήσεων, το οποίο μπορεί να διασφαλίσει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο δραστηριότητας και ανάπτυξης.

Στόχος μας είναι το τεχνικό πρόγραμμα να εμπλουτίζεται συνέχεια με καινούρια έργα που έχει ανάγκη η περιοχή.
Εν κατακλείδι, προκύπτει ότι η συνεχής προσπάθεια, ο σωστός σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η αφοσίωση στο έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, απέδωσε θετικά αποτελέσματα.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι η αποτελεσματικότητα στο να επιτύχει ο Δήμος Βοίου τη χρηματοδότηση τόσων πολλών έργων, πέραν των πρωτοβουλιών και της οργανωτικής ικανότητας, οφείλεται σ’ ένα μεγάλο μέρος στην ευσυνειδησία των υπαλλήλων του Δήμου και ιδιαίτερα του γραφείου προγραμματισμού, καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας που λειτουργούν με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους, που εργάστηκαν με αφοσίωση για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σας καλώ να εγκρίνετε το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 του Δήμου Βοΐου, και ελπίζω για τη μεγαλύτερη δυνατή υλοποίησή του στα πλαίσια της δικαιοσύνης και της ισονομίας όλων των κοινοτήτων.

Σημειώνω ότι στο παρόν θέμα δικαίωμα ψήφου έχουν και οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων του Δήμου ως προς τα έργα του τεχνικού προγράμματος που αφορούν στην Κοινότητά τους.

Σας ευχαριστώ

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΙΑΓΚΑΣΔήμος Βοΐου
Previous Post

ΔΕΗΑΝ: 15 κατασκευαστικές στη μάχη για νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Next Post

Σιάτιστα: Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς στη χώρα. Βίντεο

Next Post
Γγ

Σιάτιστα: Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς στη χώρα. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr