• Latest
απατη

«Εκστρατεία» phishing με πρόσχημα τα ΕΛΤΑ – Πώς να προστατευθείτε

2 Σεπτεμβρίου 2022
ΚΚΕ

Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά

19 Ιουλίου 2025
Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

19 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)

19 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

19 Ιουλίου 2025
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνεργός στη ληστεία ο υπάλληλος του βενζινάδικου – Έδινε πληροφορίες στους δράστες

19 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Εκστρατεία» phishing με πρόσχημα τα ΕΛΤΑ – Πώς να προστατευθείτε

sierafm by sierafm
2 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
απατη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία ενεργή «εκστρατεία» phishing που χρησιμοποιεί τα ΕΛΤΑ προκειμένου να εξαπατήσει καταναλωτές για να δώσουν τα στοιχεία τους εντόπισε η Kaspersky, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη «εκστρατεία» διαδίδει τόσο emails με σύνδεσμο phishing όσο και κακόβουλες σελίδες που παραπέμπουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Οι ερευνητές της Kaspersky έχουν εντοπίσει από τον Ιούλιο αυξημένο αριθμό προσπαθειών να διαδοθούν σύνδεσμοι phishing στην Ελλάδα, οι οποίες ενδέχεται να σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εκστρατεία phishing.

Έτσι, τον Ιούνιο οι λύσεις ασφαλείας της Kaspersky εντόπισαν 149.944 προσπάθειες διάδοσης συνδέσμων phishing στην Ελλάδα, ενώ τον Ιούλιο έγιναν 198.148 τέτοιες απόπειρες, με 183.482 προσπάθειες από την 1η έως 29η Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Kaspersky, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν συχνά ονόματα μεγάλων εμπορικών σημάτων για να διαδώσουν συνδέσμους phishing. Μόλις τα θύματα δουν ένα οικείο όνομα, ειδικά αν πρόκειται για εθνική υπηρεσία, είναι λιγότερο πιθανό να σκεφτούν ότι πρόκειται για κάποιο είδος απάτης.

Στα email τους οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ασκούσαν πίεση στα θύματα, προειδοποιώντας ότι εάν ο χρήστης δεν έκανε κλικ στον σύνδεσμο phishing του email και δεν εισήγαγε τα στοιχεία του τις επόμενες ημέρες, θα χρεωνόταν επιπλέον πρόστιμο της τάξης των 2,84 ευρώ για κάθε μέρα που περνά.

Λόγω της απειλής απώλειας χρημάτων, οι άνθρωποι δεν υποψιάζονται το ενδεχόμενο απάτης, ως εκ τούτου, εισάγουν τα δεδομένα τους στη σελίδα phishing.

Χρησιμοποιώντας το όνομα, τη διεύθυνση ή ακόμα και τα δεδομένα πληρωμής που έλαβαν, οι εισβολείς μπορούν αργότερα να κλέψουν την ταυτότητα του θύματος, προκαλώντας του οικονομική αλλά και προσωπική ζημία.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης, η Kaspersky συνιστά τα εξής:

  • Είναι καλύτερα να μην ακολουθείτε καθόλου συνδέσμους που περιλαμβάνονται σε email. Αντίθετα, μπορείτε να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να εισαγάγετε μη αυτόματα τη διεύθυνση URL της τράπεζάς σας ή οποιουδήποτε άλλου προορισμού.
  • Θα ήταν ασφαλέστερο να ελέγξετε τον σύνδεσμο πριν κάνετε κλικ. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του για προεπισκόπηση της διεύθυνσης URL και αναζητήστε ορθογραφικά λάθη ή άλλες παρατυπίες.
  • Μερικές φορές τα email και οι ιστότοποι μοιάζουν πολύ με τα πρωτότυπα, καθώς ενδέχεται οι εγκληματίες να προέβησαν σε εξαιρετική διαδικασία απομίμησης. Αλλά οι υπερσύνδεσμοι, πιθανότατα, θα είναι λανθασμένοι — με ορθογραφικά λάθη ή μπορούν να σας ανακατευθύνουν σε διαφορετική τοποθεσία.
  • Εγκαταστήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας και ακολουθήστε τις συστάσεις της. Στη συνέχεια, το εκάστοτε λογισμικό θα επιλύσει αυτόματα τα περισσότερα προβλήματα και θα σας ειδοποιήσει εάν είναι απαραίτητο.

Πηγή: cnn.gr

Tags: ΑΠΑΤΗ
Previous Post

Με έκθεση των έργων των νέων καλλιτεχνών ολοκληρώνεται το 1st Art Colony στην Καστοριά

Next Post

Έρχεται το 7th  Fur Shopping Festival στην Καστοριά, με την υπογραφή του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Next Post
7th FUR SHOPPING FESTIVAL, καστορια

Έρχεται το 7th  Fur Shopping Festival στην Καστοριά, με την υπογραφή του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά
  • Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)
  • Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»
  • Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr