• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Εμβολιασμοί παιδιών και στα παιδιατρεία

7 Δεκεμβρίου 2021
ΦΥΛΑΚΗ

Ο νέος χάρτης των φυλακών στην Ελλάδα: Δημιουργούνται 8 νέα σωφρονιστικά καταστήματα, κλείνουν 5

22 Ιουνίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Ένας 18χρονος έστειλε έναν 19χρονο στο νοσοκομείο επειδή πάτησε like σε φώτο της κοπέλας του στo Facebook

22 Ιουνίου 2025
Προσωπικός Αριθμός… από κούνια: Σκοπός να αποδίδεται από τη γέννηση – Ποια λάθη θα μπορείτε να διορθώσετε από 3 Ιουνίου

Α.Τ. Βοΐου: Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου η έκδοση ταυτότητας χωρίς προσωπικό αριθμό

21 Ιουνίου 2025
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική αιμοδοσία: Η προσφορά που χαρίζει ζωή

21 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Κατολισθήσεις στο ΕΟ Κοζάνης – Γρεβενών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Κοζάνη: Κατολισθήσεις στο ΕΟ Κοζάνης – Γρεβενών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Ιουνίου 2025
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στο Πανεορδαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Ιούνη στις 20:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

21 Ιουνίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Σερβίων

Ενημερωτική εκδήλωση Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Σερβίων

21 Ιουνίου 2025

Σιάτιστα: Το πρόγραμμα τουρνουά μπάσκετ του ΑΓΣ “Η Σιάτιστα”

21 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή

21 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2025: Οι «αθόρυβες» σχολές με λίγα μόρια αλλά «δυνατά» χαρτιά για καριέρα

21 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Βγήκε το πόρισμα για τη λάθος μετάγγιση αίματος σε 62χρονη

21 Ιουνίου 2025
απατη ηλικιωμενοι

Νέα απάτη: Έδωσε 15.000 ευρώ για να σώσει τον γιο της – Άφησε τα χρήματα στην εκκλησία

21 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί παιδιών και στα παιδιατρεία

sierafm by sierafm
7 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Και οι παιδίατροι της οικογένειας θα εμβολιάζουν τα παιδιά στα παιδιατρεία τους. Αυτό τόνισε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στα εμβολιαστικά κέντρα των ενηλίκων θα γίνονται και οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αρχής γενομένης από τις 15 Δεκεμβρίου, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως «στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, θα είναι παιδίατρος αυτός που θα κάνει το εμβόλιο στα παιδιά».

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, δίνεται παράλληλα η ευχέρεια, ο παιδίατρος κάθε οικογένειας, να κάνει το εμβόλιο στα παιδιά, αρκεί να έχει αποφασίσει να συμμετέχει στην διαδικασία. Το εμβόλιο μπορεί να μείνει στο ψυγείο που έχουν οι γιατροί στα ιατρεία τους, σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών για έναν μήνα. Απλώς, για να μην υπάρξει απώλεια δόσεων, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, «θα πρέπει να ομαδοποιήσουν οι γιατροί τα ραντεβού τους, καθώς τα φιαλίδια είναι διαφορετικά για τα παιδιά και σε ένα φιαλίδιο είναι 10 δόσεις για παιδιά».

Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού ανηλίκων ηλικίας 12-18 ετών συνολικά 60 ιδιώτες παιδίατροι που έχουν κάνει περίπου 500 εμβολιασμούς.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, μετά από συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδιάτρων, θα ανακοινωθεί σύντομα πλαίσιο αλλαγών, ώστε να μπορούν οι παιδίατροι να κάνουν εμβόλιο και στους ενήλικες συνοδούς των παιδιών, ενώ θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ από την αρχή του 2022.

«Ραντεβού για τα παιδιά θα υπάρχουν πολλά, θα ανοίξουν σε 75 περιοχές και με την νέα παραλαβή εμβολίων, από τις αρχές της χρονιάς θα είναι πολλά περισσότερα», είπε ο ΓΓ του Υπ. Υγείας, λέγοντας πως οι γονείς θα πρέπει να κλείσουν τα ραντεβού με τον ΑΜΚΑ των παιδιών, ενώ σε περίπτωση που εμβολιαστούν από ιδιώτη παιδίατρο, ο γιατρός θα πρέπει να φροντίσει για την καταχώριση των εμβολιασμών, ώστε να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Σε ότι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης, υπενθύμισε ότι από εδώ και πέρα «κάποιος για να μπορεί να πάρει πιστοποιητικό νόσησης, θα πρέπει να έχει από εδώ και πέρα θετικό PCR test και δεν θα αρκεί το self test.

Σε ότι αφορά τα ραντεβού για την πρώτη και την τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε «έχουμε εικόνα και βλέπουμε που υπάρχουν καθυστερήσεις για την τρίτη δόση, επειδή δίνουμε προτεραιότητα για την πρώτη δόση. Σταδιακά θα απελευθερώσουμε μέχρι την Κυριακή περίπου 75.000 ραντεβού και αν κάποιος μπει στην πλατφόρμα, πχ. αύριο, μπορεί να βρει ραντεβού και για την επόμενη ημέρα».

Ο κ. Θεμιστοκλέους κάλεσε τους πολίτες να δοκιμάζουν να ορίσουν ραντεβού σε εγγύτερες ημερομηνίες, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον περιορισμός στον αριθμό των αλλαγών για το ραντεβού εμβολιασμού.

Για την μείωση από 6 σε 3 μήνες της απόστασης από την δεύτερη στην τρίτη δόση εμβολιασμού, ο ΓΓ του ΥΠ. Υγείας αναφέρει πως αποτέλεσε απόφαση και σύσταση «της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των ειδικών, που εκτίμησαν και την μετάλλαξη Όμικρον που δείχνει ότι είναι πιο μεταδοτική. Βλέπουμε ότι ακολουθούν και άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που μειώνουν τον χρόνο κάτω από τους 6 μήνες».

«Χθες είχαμε ρεκόρ εμβολιασμών, έγιναν 120.000 εμβολιασμοί. Η τρίτη δόση δεν έχει υποχρεωτικότητα με πρόστιμο. Η πρώτη δόση είναι υποχρεωτική για τους άνω των 60 ετών», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, λέγοντας ακόμη σε ότι αφορά τα νέα ραντεβού «έχουμε μια καλή ροή και συνεχίζουμε. Είχαμε 70.000 ραντεβού μέχρι χθες το βράδυ από την στιγμή της ανακοίνωσης του προστίμου και μετά».

«Κανείς δεν συζητά για 4η δόση, εκτός από κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ασθενών, που δυσκολεύονται να χτίσουν ανοσία. Γίνεται για αυτούς μια συζήτηση για να γίνει και τέταρτη δόση εμβολίου», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Συναντήσεις με νέες και νέους πραγματοποίησε ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα

Next Post

Δώστε χαρά και ελπίδα στα παιδιά μας. Μια από τις αρχές του σωματείου μας…

Next Post
ΑΕΠ Αθλητική Ένωση Ποντίων

Δώστε χαρά και ελπίδα στα παιδιά μας. Μια από τις αρχές του σωματείου μας...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο νέος χάρτης των φυλακών στην Ελλάδα: Δημιουργούνται 8 νέα σωφρονιστικά καταστήματα, κλείνουν 5
  • Ένας 18χρονος έστειλε έναν 19χρονο στο νοσοκομείο επειδή πάτησε like σε φώτο της κοπέλας του στo Facebook
  • Α.Τ. Βοΐου: Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου η έκδοση ταυτότητας χωρίς προσωπικό αριθμό
  • Εθελοντική αιμοδοσία: Η προσφορά που χαρίζει ζωή
  • Κοζάνη: Κατολισθήσεις στο ΕΟ Κοζάνης – Γρεβενών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr