• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Εμβόλιο: Ανοίγει αύριο, 7 Απριλίου, η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση – Ποιους αφορά

6 Απριλίου 2022
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων στην ΔΕΘ

28 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

28 Αυγούστου 2025
Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου 2024

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αναβάλλεται

28 Αυγούστου 2025
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Νικολάου Τζώνου: Έναρξη εγγραφών

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Νικολάου Τζώνου: Έναρξη εγγραφών

28 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Δήμος Βοΐου: Έναρξη παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

28 Αυγούστου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Πέμπτη 28-8, διακοπή υδροδότησης έως τις 15.00 στην Τ.Κ. Καισαρειάς για την αποκατάσταση διαρροής

28 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Κουκουλόπουλος για ΑΤΑΚ: «Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος, η προσπάθεια συνεχίζεται»

28 Αυγούστου 2025
Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”

Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”

28 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλακοπίτη και Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Παγούνη και Μικρού για OPEN MALL

28 Αυγούστου 2025
Άγιος Δημήτριος

Σιάτιστα: Εκδρομή κατηχητικού Αγίου Δημητρίου

28 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού για μαστροπεία

28 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Αναβολή στις εργασίες στο δρόμο για Μπούνο

Σιάτιστα: Κλείνει ο δρόμος στο Μπούνο για επισκευή

28 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο: Ανοίγει αύριο, 7 Απριλίου, η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση – Ποιους αφορά

sierafm by sierafm
6 Απριλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου όσοι πολίτες είναι, αρχικά, άνω των 80 να κλείσουν τα ραντεβού τους προκειμένου να κάνουν την δεύτερη αναμνηστική και τέταρτη διαδοχική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη 7 Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα ανοίξει για τους άνω των 70 και μια εβδομάδα αργότερα για τους άνω των 60.

Το πρόγραμμα αφορά 1,3 εκατομμύρια πολίτες και ότι υπάρχει η ευελιξία στην Επιχείρηση Ελευθερία για να μπορέσει να καλύψει και τη συγκεκριμένη ανάγκη ενώ έγινε ξεκάθαρο πως ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση είναι προαιρετικός και δεν σχετίζεται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η τέταρτη δόση θα δίνεται τουλάχιστον 4 μήνες μετά την 3η δόση και θα αφορά επίσης για διαμένοντα άτομα σε μονάδες φροντίδα ηλικιωμένων αλλά και άτομα 60 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εξήγησε πως ο εμβολιασμός με την 2η αναμνηστική δόση- δηλαδή την 4η δόση- είναι προαιρετικός αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση για αυτόν. «Η χορήγηση της τρίτης δόσης αποδείχτηκε ασφαλής και αποτελεσματική έναντι σοβαρής νόσου από τις παραλλαγές Δέλτα και Ομικρον. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και σε ανοσοκαταστολή βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η προστασία φαίνεται πως φθίνει συντομότερα. Λόγω της παραλλαγής Ομικρον, της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της αλλαγής της συμπεριφοράς των πολιτών, βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων και λιγότερες νοσηλείες. Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, ορισμένες χώρες λαμβάνοντας υπόψιν τα ποσοστά εμβολιασμού αποφάσισαν τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού».

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε ακόμη και στη χορήγηση 4ης δόσης σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών σε παιδιά με νοσήματα υψηλού κινδύνου τρεις μήνες μετά την 3η δόση και επίσης για παιδιά με χρόνια νοσήματα όπως παχυσαρκία και διαβήτη μετά από 6 μήνες από τη δεύτερη δόση. Σημείωσε ακόμη ότι πλέον συστήνεται η αύξηση σε 8 εβδομάδες το μεσοδιάστημα για τα mRNA εμβόλια από 3 εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer και 4 της Moderna.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε πως η τέταρτη δόση όσον αφορά τα MRNA εμβόλια θα γίνεται τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση – δηλαδή την πρώτη αναμνηστική. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση δεν χρειάζονται τέταρτη επαναληπτική. Η ίδια τόνισε ότι πρωταρχικής σημασίας παραμένει ο αρχικός εμβολιασμός σε όσους δεν τον έχουν πραγματοποιήσει και η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αυτού με την πρώτη αναμνηστική δόση, δηλαδή την τρίτη δόση.

Η πορεία των εμβολιασμών

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 20.590.000 εμβολιασμοί κατά της covid-19. Ειδικότερα, για την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.894.000 πολίτες, δηλαδή το 75,2% του γενικού πληθυσμού και 84,8% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 75,1 % του γενικού πληθυσμού και 85,6% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 7.595.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72,4% του γενικού πληθυσμού και 81,1% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 72,4% του γενικού πληθυσμού και 83,1% του ενήλικου πληθυσμού.

Σχετικά με την 1η αναμνηστική δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δικαιούχοι αυτή τη στιγμή είναι 6.858.000 πολίτες, ποσοστό 90,4% επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.695.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 83% των δικαιούχων και ακόμα 100.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, συνολικά 85%.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, φόβοι για εγκλωβισμένους

Next Post

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός στη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Next Post
Νοσοκομείο Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός στη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων στην ΔΕΘ
  • Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
  • Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αναβάλλεται
  • Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Νικολάου Τζώνου: Έναρξη εγγραφών
  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr