• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα 30-39 ετών

27 Απριλίου 2021
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

24 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

24 Αυγούστου 2025
ηλικια, ομορφια

Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε

24 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο

24 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

24 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

24 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

24 Αυγούστου 2025
καιρός

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

24 Αυγούστου 2025
ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΡΠΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελόντρια έσωσε 26χρονη που υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κατασκήνωση στον Ταΰγετο

24 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

27χρονος πήγε να ληστέψει ηλικιωμένη και κλείστηκε στο ασανσέρ

24 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

Σιάτιστα: Προσκυνηματική εκδρομή του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

23 Αυγούστου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Πρωτοποριακή ρύθμιση για τη στήριξη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, δίνει τη δυνατότητα συνυπηρέτησης υπαλλήλων του δημόσιου τομέα με τους συζύγους ή συμβιούντες τους, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες» 

23 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα 30-39 ετών

sierafm by sierafm
27 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και την 1η Μαΐου για τους 45-49 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Πότε θα ενταχθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19, για τις ηλικίες 30-39 ετών,  με το εμβόλιο της AstraZeneca. Για τους πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησε η αποστολή SMS για ραντεβού από χθες το βράδυ.

Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα απ ότι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού,  δεδομένου,  ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Σημειώνεται ότι  κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Το πλάνο στην συνέχεια είναι τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου να ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30-39.

Σύμφωνα με το πλάνο της προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Νωρίτερα το ραντεβού για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σημειώνεται ότι η  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει το δικαίωμα ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος επιθυμεί θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, από το διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδων. Έτσι, λοιπόν, για κάποιον πολίτη που έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχει το ραντεβού της δεύτερης δόσης,  μπορεί  να μπαίνει στην πλατφόρμα, emvolio.gov.gr και να φέρνει νωρίτερα το ραντεβού του έως το διάστημα των 8 εβδομάδων. Για όσους εκκρεμούν και τα δύο ραντεβού, και της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή αυτοί που θα κλείσουν ραντεβού, το σύστημα θα δίνει την ημερομηνία 11 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση, αλλά από τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να φέρνουν, αν επιθυμούν οι ίδιοι, το ραντεβού τους νωρίτερα, έτσι ώστε το μεσοδιάστημα να είναι στους δύο μήνες, στις 8 εβδομάδες.

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των εγκύων

Η Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΜβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε ότι τα mRna εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή για τις εγκύους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν ότι δεν υπάρχει ένα σήμα ανησυχίας σχετικά με τον εμβολιασμό και την κύηση. Από 90 χιλιάδες κυήσεις με mRna εμβόλια προκύπτουν τα τεκμηριωμένα στοιχεία ότι ο εμβολιασμός με mRna εμβόλια είναι ασφαλής. Θυμίζουμε ότι mRna εμβόλια είναι αυτά της Pfizer και της Moderna.

Σχετικά με τα εμβόλια που χρησιμοποιούν ιικό φορέα ( Johnson & Johnson και AstraZeneca) υποστήριξε ότι «κατά 99,9%» είναι και αυτά ασφαλή κατά την κύηση».

Ο μόνος λόγος που ακόμα μειονεκτούν σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι διότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χρήση τους κατά την κύηση.

Η κ. Θοεδωρίδου, πάντως, τόνισε ότι αν μία γυναίκα εμβολιαστεί κατά την κύηση χωρίς να το γνωρίζει ότι είναι έγκυος, με εμβόλιο της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να διακόψει την κύηση.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χρειαζόμαστε, όμως, τα γραπτά τεκμηριωμένα στοιχεία. Είναι προτιμότερο για μία έγκυο μέχρι να προκύψουν αυτά τα στοιχεία να εμβολιαστεί με mRna εμβόλια για 100% σιγουριά» συμπλήρωσε.

Πηγή: News247.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Γυμναστήρια και αθλητικές ακαδημίες: Μετά το Πάσχα η απόφαση των ειδικών για άνοιγμα

Next Post

Χάπι κατά κορονοϊού: Πιθανώς έτοιμο μέσα στο 2021 – Τι δείχνουν οι κλινικές δοκιμές

Next Post
κορονοιος

Χάπι κατά κορονοϊού: Πιθανώς έτοιμο μέσα στο 2021 - Τι δείχνουν οι κλινικές δοκιμές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»
  • Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα
  • Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε
  • Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο
  • Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  4. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  5. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr