• Latest
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ενεργειακή Κοινότητα ιδρύει ο Δήμος Κοζάνης- Oφέλη για περιβάλλον , οικονομία και δημότες

22 Απριλίου 2019
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κοζάνης».Η μαθητική εφημερίδα

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κοζάνης».Η μαθητική εφημερίδα

23 Ιανουαρίου 2026
Νεάπολη: Συνάντηση εργασίας των συλλόγων της περιοχής. Φωτογραφίες

Νεάπολη: Συνάντηση εργασίας των συλλόγων της περιοχής. Φωτογραφίες

22 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Το έστρωσε. Χιονίζει από τα χαράματα. Βίντεο

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

22 Ιανουαρίου 2026
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Ευχές του Μακεδονικού Σιάτιστας στον προπονητή Βασίλη Μαντζώλα για τη γέννηση του γιου του!

22 Ιανουαρίου 2026
Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους

Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους

22 Ιανουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Δυτική Μακεδονία: 10 άτομα εμπλέκονται σε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

22 Ιανουαρίου 2026
Επέστρεψαν οι Αγρότες του Βοΐου από το μπλόκο. Βίντεο

Επέστρεψαν οι Αγρότες του Βοΐου από το μπλόκο. Βίντεο

22 Ιανουαρίου 2026
Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

22 Ιανουαρίου 2026
Σοφία Ζαχαράκη

Επίσκεψη της Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

22 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου φιλώτα: Μετά από 50 και πλέον μέρες στα μπλόκα, όπου δώσαμε έναν μεγαλειώδη και έντιμο αγώνα επιβίωσης, συνεχίζουμε με άλλες μορφές πάλης

22 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Νέο Taxis: Ψηφιακό φάκελο αποκτά κάθε φορολογούμενος

22 Ιανουαρίου 2026
IRIS, κινητο

Χαρτζιλίκι μέσω IRIS: Η ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα φόρου

22 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενεργειακή Κοινότητα ιδρύει ο Δήμος Κοζάνης- Oφέλη για περιβάλλον , οικονομία και δημότες

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
8
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας* προχωρά ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, τη ΔΙΑΔΥΜΑ, τον ΟΑΠΝ και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Για την εκκίνηση της Ενεργειακής Κοινότητας Κοζάνης, σύμφωνα με τη Μελέτη Βιωσιμότητας θα αναπτυχθούν αρχικά δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 500 kWp καθώς και τη διενέργεια ενεργειακού συμψηφισμού παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας (net-metering) από δεύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 500 kWp με στόχο την κάλυψη μέρους των ιδιοκαταναλώσεών των εταίρων της Ενεργειακής Κοινότητας.

Για την επένδυση θα αξιοποιηθούν χρηματοδοτήσεις από τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούν σχετικές δραστηριότητες, όπως το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

«Ο Δήμος Κοζάνης, προχωρά κάνοντας ένα σημαντικό βήμα με την σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας ‘Κοζάνης’ και αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η νομοθεσία για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με την μέγιστη κοινωνική ανταποδοτικότητα. Επιδίωξη μας είναι το βήμα αυτό να είναι προσεκτικό και σταθερό, προσβλέποντας, όχι στην πρόσκαιρη επικοινωνιακή εκμετάλλευση του, αλλά στην διάνοιξη ενός αναπτυξιακού μονοπατιού για την Δυτ. Μακεδονία και την βέλτιστη αξιοποίηση των δημόσιων πόρων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Τα οφέλη για το Δήμο και τους Δημότες
Τα οφέλη από τη συμμετοχή στην Ενεργειακή Κοινότητα θα είναι για τους συμμετέχοντες φορείς η μείωση των δαπανών για ηλεκτρική ενέργεια με τη διενέργεια ενεργειακού συμψηφισμού παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας (net-metering).

Επίσης μπορούν να υλοποιήσουν επενδύσεις αναβάθμισης της ενεργειακής αποδοτικότητας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους με την αξιοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

Ο Δήμος Κοζάνης θα προβεί στον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό μεγάλου τμήματος της παραγόμενης ενέργειας που του αναλογεί, με τις καταναλώσεις του δημοτικού φωτισμού (φωτισμός οδών και πλατειών). Σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων στα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας LED και την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης έντασης φωτισμού, o Δήμος Κοζάνης θα μειώσει σημαντικά τις τρέχουσες δαπάνες δημοτικού φωτισμού, και αυτό θα μπορεί να έχει ως συνέπεια τη μείωση των δημοτικών τελών φωτισμού που πληρώνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ή των εκάστοτε παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας) παρέχοντας έμμεση οικονομική στήριξη.

Στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, ο Δήμος Κοζάνης θα προβεί στον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό τμήματος της παραγόμενης ενέργειας που του αναλογεί με νοικοκυριά που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Τα οφέλη για τους φορείς
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ), η ΔΙΑΔΥΜΑ, ο ΟΑΠΝ και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μειώσουν τις υφιστάμενες δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας με τη διενέργεια εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού της παραγόμενης ενέργειας που τους αναλογεί μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη.
Λειτουργία
Στη πρώτη φάση, πέραν της κύριας δραστηριότητάς της, η Ενεργειακή Κοινότητα Κοζάνης θα αναπτύξει συνεργασίες με άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με στόχο την προώθηση της παραγωγής ενέργειας μέσω ΑΠΕ και την μεταφορά της αποκτηθείσας τεχνογνωσίας.

Παράλληλα θα υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μετακίνησης με οικολογικούς τρόπους κ.λπ.

Περαιτέρω στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι η συμμετοχή φυσικών προσώπων και ιδιωτών στην Ενεργειακή Κοινότητα, να αναπτύξει δραστηριότητες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ΑΠΕ για πολίτες και επιχειρήσεις, να προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικής ενημερωτικής πλατφόρμας για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, να αναπτύξει δράσεις ευαισθητοποίησης επιχειρήσεων και να επιδιώξει την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με μεγάλες επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα.

*Η Ενεργειακή Κοινότητα Κοζάνης (Ε.Κοιν.) είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού, ο οποίος διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4513/2018 και συμπληρωματικά από αυτές του Ν. 1667/1986 ως εκάστοτε ισχύουν. Έχει στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (ως ορίζεται στο α. 2 § 1 του Ν. 4430/2016) και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Ο Θεόδωρος Πήττας υποψήφιος με το Χρήστο Ζευκλή

Next Post

Ο Ναούμ Τσιαούσης υποψήφιος με τον Χρήστο Ζευκλή

Next Post

Ο Ναούμ Τσιαούσης υποψήφιος με τον Χρήστο Ζευκλή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΤΟ ΒΗΜΑ της Κοζάνης».Η μαθητική εφημερίδα
  • Νεάπολη: Συνάντηση εργασίας των συλλόγων της περιοχής. Φωτογραφίες
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου
  • Ευχές του Μακεδονικού Σιάτιστας στον προπονητή Βασίλη Μαντζώλα για τη γέννηση του γιου του!
  • Το «Χαμόγελο» στα Γρεβενά με δράσεις ψηφιακού εγγραμματισμού για μικρούς και μεγάλους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr