• Latest
ΑΡΚΟΥΔΑ

Εντοπισμός νεκρής αρκούδας & εμφάνιση αρκούδας με το μικρό της σε περιαστική περιοχή του Δήμου Κοζάνης

2 Αυγούστου 2021
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς  καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2-7-2025 για τον ισολογισμό

27 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, χωρίς εκλογικό το Βόιο

27 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

27 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

27 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντοπισμός νεκρής αρκούδας & εμφάνιση αρκούδας με το μικρό της σε περιαστική περιοχή του Δήμου Κοζάνης

sierafm by sierafm
2 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΡΚΟΥΔΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε το βράδυ της π. Τετάρτης 28-07-2021 από άνδρες της Τροχαίας Κοζάνης οι οποίοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά για το περιστατικό, το Δασαρχείο Κοζάνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Άμεσα κλιμάκιο του Δασαρχείου Κοζάνης μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης κλιμάκιο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Εγνατίας Οδού, πλήρωμα της Τροχαίας Κοζάνης για τη διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και μέλη των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».

Σύμφωνα με την επιτόπια αυτοψία, διαπιστώθηκε η ύπαρξη νεκρής νεαρής αρσενικής αρκούδας επί της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στο 184,5ο χλμ., η οποία έφερε μεγάλο τραύμα στη δεξιά πλευρά του σώματός της, το οποίο προφανώς προκλήθηκε από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

Κατόπιν υποδείξεων του Δασαρχείου Κοζάνης, ο Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Εγνατίας Οδού, ανέλαβε τη διαχείριση του νεκρού ζώου.

Οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τέθηκαν για άλλη μια φορά σε ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση, μετά την πληροφορία για εμφάνιση αρκούδας με το αρκουδάκι της, στην περιαστική περιοχή Αϊ-Λιάς-Νιάημερος-Αηλιόστρατα της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, μετά την ανάρτηση σε τοπικό site για εμφάνιση αρκούδας μαζί με το μικρό της τα ξημερώματα του Σαββάτου 31-07-2021 στο δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κοζάνης, κλιμάκιο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Δασαρχείου Κοζάνης επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να ερευνήσει το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή όπου δραστηριοποιούνται μελισσοκόμοι, είχε καταγραφεί και πέρυσι εμφάνιση αρκούδας με το μικρό της.

Για την καλύτερη επιτήρηση της περιοχής αποφασίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, να πραγματοποιούνται καθημερινά σε 24ωρη βάση περιπολίες στον ευρύτερο χώρο από κλιμάκια του Δασαρχείου Κοζάνης.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της πόλης Κοζάνης να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στη συγκεκριμένη περιοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν εμφάνιση αρκούδας να ενημερώσουν αμέσως το Δασαρχείο Κοζάνης καλώντας στον αριθμό : 24610-95505 από τις 07:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. ή την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λόγω της εποχικής δραστηριότητας των άγριων ζώων ιδιαιτέρως αρκούδας πλησίον κατοικημένων περιοχών/οικισμών και στα πλαίσια εφαρμογής του πρωτοκόλλου αντιμετώπισης περιστατικών προσέγγισης-αλληλεπίδρασης αρκούδας και ανθρώπου, υπενθυμίζει και συστήνει τη λήψη μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από την προσέγγιση άγριων ζώων-αρκούδας και την ορθή διαχείριση του φαινομένου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και ασφάλεια των πολιτών, ακολουθούν οδηγίες και μέτρα προφύλαξης σε περιπτώσεις προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

  • Έγκαιρη συλλογή καρποφόρων δέντρων και αποφυγή συγκέντρωσης δεύτερης διαλογής καρπών εντός ορίων των καλλιεργειών ή παράνομα σε δασικές εκτάσεις.
  • Συλλογή απορριμμάτων από εξωτερικούς χώρους, πλατείες, αυλές σπιτιών καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα.
  • Αποφυγή ρίψης απορριμμάτων έξω από τους κάδους ή κατά τις νυχτερινές ώρες στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί κίνηση ή αποτελούν βιότοπο της αρκούδας, ώστε οι κάδοι να είναι καθαροί τη νύχτα.
  • Επισκευή περιφράξεων ή τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης όπου είναι δυνατόν, για την προστασία του γεωργικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου.
  • Επαρκής φωτισμός περιμετρικά των οικοπέδων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων κλπ.
  • Καθαρισμός οικοπέδων, καλλιεργειών ή άλλων εγκαταστάσεων από πυκνή βλάστηση καθώς και καθαρισμός υπολειμμάτων από περυσινή σοδειά που μπορεί να υπάρχουν σε χωράφια.
  • Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους κατόχους των οικόσιτων ζώων και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα πρέπει να ασφαλίζουν κατά τις νυχτερινές ώρες τα ζώα τους και να μην αφήνουν εκτεθειμένα νεκρά ζώα.
  • Φύλαξη κοπαδιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από ποιμενικούς σκύλους.
  • Αποφυγή ρίψης οικιακών απορριμμάτων σε σκουπιδότοπους και διατήρησης αυτών κοντά σε κατοικημένες περιοχές/οικισμούς.

 

  • Σε περίπτωση συνάντησης ανθρώπου-αρκούδας :
  • Δεν τρέχουμε
  • Μένουμε ακίνητοι
  • Δεν κινούμαστε απειλητικά προς το ζώο με διάφορα αντικείμενα όπως πέτρες, κλαδιά κλπ.
  • Οπισθοχωρούμε σταδιακά αφήνοντας χώρο διαφυγής για την αρκούδα
  • Φροντίζουμε να κάνουμε συνεχώς θόρυβο εφόσον βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο.
Tags: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΑΡΚΟΥΔΑ
Previous Post

Συγχαρητήρια Γρεβενιώτη Βουλευτή στον “χρυσό” Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου

Next Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου»

Next Post
καταστήματα εστιατορια

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη
  • Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025
  • Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας
  • Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
  • Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr