• Latest
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Πώς διορθώνονται λάθη στα εκκαθαριστικά – «Αυτόματο» ψαλίδι έως 300€

12 Μαΐου 2022
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου 17-18/01/2025

18 Ιανουαρίου 2026
Γ’ Εθνική: Νίκη για την Κοζάνη- Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Γ’ Εθνική: Νίκη – βαθιά ανάσα για την Κοζάνη Λύγισε στην Καλαμαριά ο Εορδαϊκός

18 Ιανουαρίου 2026
Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Ορειβάτες στο Μπούρινο. Βίντεο και φωτογραφίες

Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Ορειβάτες στο Μπούρινο. Βίντεο και φωτογραφίες

18 Ιανουαρίου 2026
Η Κοπή πίτας του Μακεδονικού Σιάτιστας

Η Κοπή πίτας του Μακεδονικού Σιάτιστας

18 Ιανουαρίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

7 τροφές που βοηθούν πραγματικά στη μείωση της χοληστερόλης

18 Ιανουαρίου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Μαχαίρωσαν οδηγό ταξί και του έκλεψαν το αυτοκίνητο

18 Ιανουαρίου 2026
Τσουχτερό κρύο και έντονες βροχές – Ντύνεται στα «λευκά» η χώρα

Γιατί χιονίζει λιγότερο στην Ελλάδα. Οι τρεις λόγοι

18 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Τι αλλάζει από φέτος στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών: Ποιοι και πώς γλιτώνουν το τεκμαρτό εισόδημα και τον φόρο από το πρώτο ευρώ

18 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Φιλόζωοι. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Φιλόζωοι. Βίντεο και φωτογραφίες

18 Ιανουαρίου 2026
Δεύτερη θέση για τον Σιατιστινό Αργύρη Ψιάνο στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ

Δεύτερη θέση για τον Σιατιστινό Αργύρη Ψιάνο στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ

18 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης

18 Ιανουαρίου 2026
νεκροταφειο

Έκλεψε… οστά από νεκροταφείο και ζητά λύτρα για να τα επιστρέψει στη σύζυγο του νεκρού

18 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΝΦΙΑ: Πώς διορθώνονται λάθη στα εκκαθαριστικά – «Αυτόματο» ψαλίδι έως 300€

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εάν κάποιοι ιδιοκτήτες διαπιστώσουν ότι όντως συμπλήρωσαν λανθασμένα ή με παραλείψεις τα στοιχεία των ακινήτων τους και έχουν χρεωθεί άδικα με παραπάνω ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

Mε ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που έλαβαν, καθώς σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι χρεώθηκαν με επιπλέον ποσά του φόρου ακινήτων θα πρέπει να ελέγχουν εάν έχουν συμπληρώσει ορθά το Ε9. Συγκεκριμένα, πρέπει να σπεύσουν να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στα έντυπα Ε9 της περιόδου 2014-2021.

Στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι όντως συμπλήρωσαν λανθασμένα ή με παραλείψεις τα στοιχεία των ακινήτων τους και έχουν χρεωθεί άδικα με παραπάνω ΕΝΦΙΑ στα φετινά εκκαθαριστικά, θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 με τις οποίες θα δηλώσουν ορθά τα ακίνητα που κατείχαν την 1η-1-2021.

Μετά από την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν υπόψη τους το νέο εκκαθαριστικό με το νέο ποσό του φόρου που έχει προκύψει. Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Εφορία προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Πώς υποβάλλονται οι δηλώσεις

Όσοι φορολογούμενοι διαπιστώσουν ότι έχουν κάνει λάθη που έγιναν αιτία να χρεωθούν άδικα με επιπλέον ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά του φόρου αυτού για το 2021από δηλώσεις Ε9 προηγούμενων ετών, θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις και για τα παλαιότερα έτη.

Εάν επιλέξουν να διορθώσουν στοιχεία δηλώσεων Ε9 ενός ή περισσοτέρων ετών της περιόδου μετά από το 2010, οι όποιες αλλαγές επιφέρει στην εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης θα μπορούν να μεταφερθούν και στα Ε9 των επόμενων ετών, οπότε θα μεταβληθεί και η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2021.

Η υποβολή όλων αυτών των διορθωτικών δηλώσεων δεν σημαίνει και την επιβάρυνση των φορολογουμένων με το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ.

Πώς γίνονται οι διορθώσεις

Οι φορολογούμενοι για να διορθώσουν το Ε9 θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ακόλουθες κινήσεις:

  1. Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.
  2. Μπορείτε να εισαγάγετε/μεταβάλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).
  3. Εάν εισαγάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.
  4. Εάν μεταβάλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.
  5. Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.
  6. Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κλπ.
  7. Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.
  8. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.
  9. Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.
  10. Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

Πηγή: imerisia.gr

Tags: ΕΝΦΙΑ
Previous Post

Ενημερωτική συνάντηση για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου

Next Post

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στην ομάδα ποδοσφαίρου “Φ.Σ. Κοζάνη”

Next Post
δημαρχειο κοζανης

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στην ομάδα ποδοσφαίρου "Φ.Σ. Κοζάνη"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου 17-18/01/2025
  • Γ’ Εθνική: Νίκη – βαθιά ανάσα για την Κοζάνη Λύγισε στην Καλαμαριά ο Εορδαϊκός
  • Έκοψαν τη Βασιλόπιτα οι Ορειβάτες στο Μπούρινο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Η Κοπή πίτας του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • 7 τροφές που βοηθούν πραγματικά στη μείωση της χοληστερόλης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr