• Latest
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ανοικτή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για αιτήσεις

28 Δεκεμβρίου 2023
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: Επί 1 χλμ. πήγαινε ανάποδα η 70χρονη πριν το φονικό τροχαίο – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

12 Σεπτεμβρίου 2025
Στον εισαγγελέα ο 52χρονος από τη Βέροια που απείλησε τη ζωή του Άδωνι Γεωργιάδη – Οι αναρτήσεις του στα social media

Στον εισαγγελέα ο 52χρονος από τη Βέροια που απείλησε τη ζωή του Άδωνι Γεωργιάδη – Οι αναρτήσεις του στα social media

12 Σεπτεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Ντόπιοι μουσικοί δημιουργοί- Δημήτρης Βαβλιάρας – Γιώργος Μιχαήλ 

12 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 6ης Απριλίου, Ημέρας Θρακικού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

12 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης για το διδακτικό έτος 2025-26

12 Σεπτεμβρίου 2025
Κομνηνά: Εκδήλωση με θέμα «Ποντιακές μνήμες στην Εορδαία»

Κομνηνά: Εκδήλωση με θέμα «Ποντιακές μνήμες στην Εορδαία»

12 Σεπτεμβρίου 2025
χρημα

«Μας είπε ότι δεν θα πάρει καθόλου χρήματα και μετά το χειρουργείο μάς πίεζε για 3.000» – «Βροχή» οι καταγγελίες για τον συλληφθέντα γιατρό

12 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια

Έλλειμμα 715.000 ευρώ σε αστυνομικές υπηρεσίες Θεσσαλονίκης μετά την αυτοκτονία υπαστυνόμου – Ελεύθεροι χωρίς όρους τρεις αστυνομικοί

12 Σεπτεμβρίου 2025
ζευγαρι Βιασμός

Αποκαλύψεις για τον παραγωγό ερωτικών ταινιών που βίαζε και εξέδιδε γυναίκες – Πώς δρούσε ο «κοντός» και πώς τον ξεσκέπασε το ελληνικό FBI

12 Σεπτεμβρίου 2025
Διαθέσιμη στο gov.gr η «Ψηφιακή βεβαίωση – συνυπογραφή»

Διαθέσιμη στο gov.gr η «Ψηφιακή βεβαίωση – συνυπογραφή»

12 Σεπτεμβρίου 2025
Φεστιβάλ Σερβίων – Μια βραδιά γεμάτη ψυχή και μνήμες

Φεστιβάλ Σερβίων – Μια βραδιά γεμάτη ψυχή και μνήμες

12 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Κανείς μαθητής στο περιθώριο, για να είναι όντως “Καλή” η “Σχολική Χρονιά”»

Π. Κουκουλόπουλος: «Κανείς μαθητής στο περιθώριο, για να είναι όντως “Καλή” η “Σχολική Χρονιά”»

12 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ανοικτή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για αιτήσεις

sierafm by sierafm
28 Δεκεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ
0
SHARES
16
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άνοιξε πριν από μερικές ημέρες η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα και οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 67.000, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 19 Ιανουαρίου. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι γύρω στο 1 με 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο τον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν είναι τα ίδια με το επίδομα θέρμανσης, όπως για παράδειγμα, μέχρι 16.000 ευρώ εισόδημα για τον άγαμο και έως 24.000 ευρώ για τον έγγαμο συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ επίσης τα περιουσιακά κριτήρια στην περίπτωση του άγαμου είναι η αξία της περιουσίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και στον έγγαμο τις 300.000 ευρώ.

Μάλιστα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό, για το χρονικό διάστημα 1.1.2024 έως 31.3.2024. Στο πλαίσιο αυτής, καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος της ενίσχυσης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή της.

Την ΚΥΑ υπέγραψαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ.κ. Θ. Σκυλακάκης και Κ. Χατζηδάκης, καθώς επίσης η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου και οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ.κ. Θ. Θεοχάρης και Θ. Πετραλιάς.

  • Οι δικαιούχοι

Ειδικότερα όσον αφορά στους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό, χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).

  • Τα κριτήρια

Για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, να ανέρχεται:

– έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει

– έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση βάσει της περ. β της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013 ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

– έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022.

Επιπλέον, εφόσον πρόκειται για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων, κατά τον ν. 4172/2013 τέκνων, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ.

β. Ακίνητης περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2023, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και αντιστοίχως το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

  • Ύψος έκτακτης ενίσχυσης

Η έκτακτη ενίσχυση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου και χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Για τη χορήγησή της αξιοποιούνται δεδομένα που αφορούν στους Ταχυδρομικούς Κώδικες, τους δήμους και τους οικισμούς της χώρας. Πρόκειται για τις βαθμοημέρες, που αποτελούν δείκτη για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής και χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του.

  • Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου του 2024, μέσω εφαρμογής στο myAADE (https://www1.aade.gr/gsisapps/oilbftelectric/login/login.htm), για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά την υποβολή του αιτήματος δηλώνουν, υπεύθυνα, τον αριθμό παροχής που αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία τους -κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος, ενώ η εν λόγω δήλωση δεν δύναται να μεταβληθεί εντός του χρονικού διαστήματος παροχής της έκτακτης ενίσχυσης.

Σημειώνεται πως δεν είναι αποδεκτή η αίτηση για αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τον οποίο έχει εγκριθεί επίδομα θέρμανσης, που αφορά στη χειμερινή περίοδο 2023-2024, από άλλες πηγές (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.). Επίσης, δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο Α.Φ.Μ.

Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο και στην αίτηση πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας.

Πηγή: cnn.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Previous Post

Τι μπορεί να πάθεις, όταν πνίγεις ένα φτέρνισμα

Next Post

Προσοχή: Νέα απάτη με παραπλανητικό sms δήθεν από τα ΕΛΤΑ

Next Post
απατη

Προσοχή: Νέα απάτη με παραπλανητικό sms δήθεν από τα ΕΛΤΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: Επί 1 χλμ. πήγαινε ανάποδα η 70χρονη πριν το φονικό τροχαίο – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας
  • Στον εισαγγελέα ο 52χρονος από τη Βέροια που απείλησε τη ζωή του Άδωνι Γεωργιάδη – Οι αναρτήσεις του στα social media
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Ντόπιοι μουσικοί δημιουργοί- Δημήτρης Βαβλιάρας – Γιώργος Μιχαήλ 
  • Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος
  • Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης για το διδακτικό έτος 2025-26

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr