• Latest
ΕΟΠΥΥ

Επίδομα λουτροθεραπείας: Ποιοι παίρνουν 150 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ

26 Μαΐου 2022

Ποδοσφαιρική δράση με τη Β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

27 Σεπτεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας  Κοζάνης: Απεργούμε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Κοζάνης: Απεργούμε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025

27 Σεπτεμβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νέοι τρόποι για ραντεβού σε νοσοκομεία από 1η Οκτωβρίου – 830.000 ασθενείς θα εξετάζονται μηνιαίως στο ΕΣΥ

27 Σεπτεμβρίου 2025
facebook, ιντερνετ

Έρχονται Facebook και Instagram επί πληρωμή – Τι κερδίζουν οι χρήστες

27 Σεπτεμβρίου 2025
Τουρισμός για όλους

«Τουρισμός για Όλους 2025»: Πώς ενεργοποείται η ψηφιακή κάρτα – Πότε εκπνέει η προθεσμία

27 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Άνδρας ξυλοκόπησε και άφησε γυμνή την σύντροφό του στην Εθνική Οδό

27 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Πότε «χάνονται» τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς προειδοποίηση

27 Σεπτεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης

26 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Η αναλυτική παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης και Κατάθεση Ερωτηματολογίου (Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Η αναλυτική παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης και Κατάθεση Ερωτηματολογίου (Βίντεο)

26 Σεπτεμβρίου 2025
Τι είναι η επεμβατική ακτινολογία; Ο Dr Γιώργος Ζιμπιλίδης μιλάει στην εκπομπή ” Πάνω από Ολα η Υγεία μου”

Τι είναι η επεμβατική ακτινολογία; Ο Dr Γιώργος Ζιμπιλίδης μιλάει στην εκπομπή ” Πάνω από Ολα η Υγεία μου”

26 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Δύο συνεδριάσεις υου Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025

26 Σεπτεμβρίου 2025
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

26 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα λουτροθεραπείας: Ποιοι παίρνουν 150 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ

sierafm by sierafm
26 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΟΠΥΥ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Χορήγηση επιδόματος λουτροθεραπείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ύψους 150 ευρώ, για την λουτρική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 31η Οκτωβρίου 2022.

Το επίδομα λουτροθεραπείας, παρέχεται, στους ασφαλισμένους, όταν είναι αναγκαία η θεραπεία της πάθησής τους, σε αναγνωρισμένες από το κράτος Λουτροπηγές, κατά την διάρκεια της λουτρικής περιόδου, η οποία διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου, εκάστου έτους και ανέρχεται στο ποσό των 150 €.

Το ανωτέρω ποσό χορηγείται για την πραγματοποίηση κατά ανώτατο όριο 15 λούσεων.

Α) Δικαίωμα για την χορήγηση του επιδόματος Λουτροθεραπείας έχουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από τις κάτωθι παθήσεις:

1) Αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις με προβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκεται σε οξύ στάδιο.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται παθήσεις όπως οι κάτωθι:

α) Ρευματοειδής αρθρίτιδα

β) Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος

γ) Συστηματική σκλήρυνση

δ) Πολυμυοσίτιδα-Δερματίτιδα

ε) Ρευματοειδή πολυμυαλγία

στ) Μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού

2) Μετατραυματικές δυσκαμψίες, Μετατραυματική αρθρίτιδα

3) Δερματοπάθειες Στην κατηγορία αυτή υπάγονται η ψωρίαση, το χρόνιο έκζεμα και η χρόνια διάχυτη νευροδερματίτιδα.

Β) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να υποβάλλουν οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να δικαιωθούν της λήψης της εν λόγω παροχής, καθορίζονται ως εξής:

Ιατρική γνωμάτευση (σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 1), ιατρού, αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας, (Ορθοπαιδικού, Ρευματολόγου, Δερματολόγου, Φυσιάτρου).

Στην γνωμάτευση θα πρέπει να αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του ασφαλισμένου και να αιτιολογείται αναλυτικά η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία. Σε περίπτωση έλλειψης ιατρού ειδικότητας ρευματολόγου στην περιοχή, (συμβεβλημένων, υπηρετούντων σε Κρατικά ή Στρατιωτικά Νοσοκομεία, σε Πανεπιστημιακές Κλινικές ή σε μονάδες υγείας του Π.Ε.Δ.Υ.,) θα γίνονται αποδεκτές γνωματεύσεις από Ορθοπεδικούς συμβεβλημένους ή υπηρετούντες στις ανωτέρω μονάδες υγείας για τα προβλεπόμενα νοσήματα.
– Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου από την οποία να προκύπτει, δεδομένης της κλινικής κατάσταση του ασφαλισμένου, ότι δύναται να προβεί στην συγκεκριμένη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την διενέργεια αυτής. Οι γνωματεύσεις δύναται να εκδίδονται από ιατρούς Κρατικών ή Στρατιωτικών Νοσοκομείων, Πανεπιστημιακών Κλινικών, ιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ) και τέλος από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.

– Τα εισιτήρια των λούσεων.

– Βεβαίωση της λουτροπηγής από τον νόμιμο εκπρόσωπό της, ότι η λουτροπηγή ανήκει στις αναγνωρισμένες από το Κράτος Λουτροπηγές. Από την ίδια βεβαίωση θα πρέπει να προκύπτουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των λούσεων καθώς και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου διενεργήθηκαν.

– Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απόδειξης παροχής υπηρεσιών του ξενοδοχείου ή του ενοικιαζόμενου δωματίου, προκειμένου να διαπιστώνεται η μετάβαση και διαμονή του ασφαλισμένου στον τόπο της λουτροπηγής. Στην περίπτωση που η λουτροπηγή βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου και δεν προκύπτει διαμονή, απαραίτητη κρίνεται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του ασφαλισμένου στην οποία θα δηλώνει ότι, μετακινήθηκε τις ημερομηνίες όπως αυτές αναφέρονται στην βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της λουτροπηγής.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις τίθενται υπόψη του Υγειονομικού Δ/ντή, ή του Υπευθύνου των μονάδων υγείας ή του νομίμου αναπληρωτή του ή του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου, το οποίο μετά από έλεγχο επί του βιβλιαρίου ασθενείας περί της ασφαλιστικής κάλυψης του ασφαλισμένου, πιστοποιεί την προσκόμιση των δύο ιατρικών γνωματεύσεων, θέτοντας επί αυτών την σφραγίδα, την υπογραφή του καθώς και την ημερομηνία του ελέγχου.

Στην συνέχεια προβαίνει σε έγγραφη μνεία επί του ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας του ασφαλισμένου των ιατρικών γνωματεύσεων καθώς και του αριθμού των προτεινόμενων λούσων από τον αρμόδιο ιατρό ειδικότητας για το τρέχον έτος. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν λιγότερες των 15 λούσεων, θα αποδίδεται ποσό που αντιστοιχεί στις πραγματοποιηθείσες λουτροθεραπείες κατ΄ αναλογία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: επιδομα
Previous Post

Πανελλαδικές 2022: Προς τα πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής

Next Post

Βελβεντό: Σημαντικές οι ζημιές σε καλλιέργειες φρούτων από το χαλάζι στο Βελβεντό

Next Post
Χαλάζι

Βελβεντό: Σημαντικές οι ζημιές σε καλλιέργειες φρούτων από το χαλάζι στο Βελβεντό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ποδοσφαιρική δράση με τη Β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Κοζάνης: Απεργούμε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025
  • Νέοι τρόποι για ραντεβού σε νοσοκομεία από 1η Οκτωβρίου – 830.000 ασθενείς θα εξετάζονται μηνιαίως στο ΕΣΥ
  • Έρχονται Facebook και Instagram επί πληρωμή – Τι κερδίζουν οι χρήστες
  • «Τουρισμός για Όλους 2025»: Πώς ενεργοποείται η ψηφιακή κάρτα – Πότε εκπνέει η προθεσμία

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr