• Latest
χρημα

Επίδομα 800 ευρώ: Αρχίζει η πληρωμή σε μισθωτούς – Ανοίγει η πλατφόρμα και για επαγγελματίες

15 Απριλίου 2020
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουχωρίνας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουχωρίνας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

7 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Aνοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Κοβεντάρειο – Συνάντηση με επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΔΑΜ

7 Νοεμβρίου 2025

Εορτή Αγίου Νεκταρίου 8 και 9 Νοεμβρίου 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Σεσημασμένος παιδόφιλος επιχείρησε να απαγάγει αγοράκι (ΒΙΝΤΕΟ)

7 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

7 Νοεμβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Πότε καταβάλλεται και πώς θα γίνει η πληρωμή

7 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ’ Εθνική: Κοζάνη στην Εξοχή, Εορδαϊκός στο Νέο Κεραμίδι

7 Νοεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Στην τελική ευθεία για την εξιχνίαση του διπλού φονικού

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα 800 ευρώ: Αρχίζει η πληρωμή σε μισθωτούς – Ανοίγει η πλατφόρμα και για επαγγελματίες

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: Θέμα ωρών είναι πλέον η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας.

Η υπουργική απόφαση υπεγράφη χθες και μεταξύ των άλλων προβλέπει να επεκταθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους πληττόμενους επαγγελματίες με προσωπικό έως 20 ατόμων, αντί έως 5 που ίσχυε ως τώρα.

Είναι πλέον ορθάνοικτος ο δρόμος για να ενεργοποιηθεί και ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ – σήμερα ή αύριο – μέσω της οποίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενου και οι ιδιοκτήτες ατομικής επιχείρησης θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για να λάβουν το έκτακτο επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση έλαβε χθες τις υπογραφές και σήμερα – εκτός απρόοπτου- αναμένεται η έκδοσή της προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα προβλέπει:

  • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η αποζημίωση των 800 ευρώ θα καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερών.
  • Δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και  επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E., οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζομένους. Εξαιρούνται μόνο οι ανώνυμες εταιρείες.
  • Δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ  καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο χωριστά αλλά μια φορά στο όνομα της επιχείρησης ανεξαρτήτως αν η ΟΕ, η ΕΕ και η ΙΚΕ έχουν περισσότερους από έναν εταίρους ή μετόχους.
  • Για τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται πρόγραμμα τηλε-κατάρτισης, διάρκειας 30 ημερών, με αμοιβή 600 ευρώ η οποία επίσης θα καταβληθεί σε δύο δόσεις μέσα στον Απρίλιο με το ποσό των 400 ευρώ να δίνεται προκαταβολικά.
Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους μισθωτούς

Ξεκινά σήμερα (15.04.2020) και θα ολοκληρωθεί την Μ. Παρασκευή η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους, που η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή.

Σύμφωνα λοιπόν, με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από σήμερα, 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.

Έπειτα, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου
  • Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή:Newsit.gr

Previous Post

Επιμελητήριο Κοζάνης: Σχέδιο επόμενης μέρας

Next Post

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν «βροχή» τα… 300αρια

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν «βροχή» τα… 300αρια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 
  • Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε
  • Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουχωρίνας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
  • Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr