• Latest
Μονή Πετράκη

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Τα νεότερα για την υγεία των Μητροπολιτών

24 Ιουνίου 2021
φεγγαρι

Έρχεται το «Ματωμένο Φεγγάρι» – Πότε θα είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης

7 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΚΡΑΤΣ: Βρέθηκε τυχερή «Εφτάτυχη Γάτα» που κέρδισε 100.000 ευρώ με μόλις 2 ευρώ

Τυχερός παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 500.000 ευρώ στο παιχνίδι «1 στα 3 κερδίζει!»

7 Σεπτεμβρίου 2025
καιρός

Καιρός: Σε καλοκαιρινή «διάθεση» ως τα μέσα της εβδομάδας – Πότε πέφτει ξανά η θερμοκρασία

7 Σεπτεμβρίου 2025
Αμαλιάδα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

Υπόθεση Μουρτζούκου: Ασφυξία η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα, γιατί δεν βρέθηκαν σημάδια

7 Σεπτεμβρίου 2025
ζευγαρι Βιασμός

Δύο γυναίκες έκαναν «σκλάβα του σεξ» εικοσάχρονη στη Λάρισα – Μέσα σε λίγες ημέρες την ανάγκασαν να συνευρεθεί με περίπου 40 άνδρες

7 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Έκλεψαν 3 τόνους σταφύλια και τα συσκεύασαν μέσα στο… αμπέλι

7 Σεπτεμβρίου 2025

Κρήτη: Η Αστυνομία τιμά τη μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Στάθη Λαζαρίδη, 10 χρόνια μετά τον θάνατό του από πυρά στα Ζωνιανά

7 Σεπτεμβρίου 2025
φρουτα λαχανικα

Το φρούτο έκπληξη που «ρίχνει» τη χοληστερίνη

7 Σεπτεμβρίου 2025
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους έως 25 ετών, μειώσεις για όλους, περισσότερο για οικογένειες με παιδιά. Αναλυτικά τα μέτρα

6 Σεπτεμβρίου 2025
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά. Φωτογραφίες

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά. Φωτογραφίες

6 Σεπτεμβρίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία στο Νομό Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2025
The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

6 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Τα νεότερα για την υγεία των Μητροπολιτών

sierafm by sierafm
24 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Μονή Πετράκη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Μονή Πετράκη, όπου ένας 37χρονος ιερομόναχος που παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και αργότερα σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας, εξαπέλυσε επίθεση με βιτριόλι εναντίον επτά Μητροπολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν αρχικώς έξι Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Κατόπιν, τέσσερις εξ αυτών -οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας– διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Την ίδια ώρα, στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

epithesi-me-vitrioli-sti-moni-petraki-ta-neotera-gia-tin-ygeia-ton-mitropoliton0

Το χρονικό της επίθεσης

Ο ιερομόναχος είχε σε α΄βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποσχηματισμός του δράστη είχε να κάνει για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως δήλωσε εξερχόμενος της Μ. Πετράκη, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αίφνης, ο ιερομόναχος, που όπως απεδείχθη κουβαλούσε πάνω του μπουκάλια με βιτριόλι, το έβγαλε από την τσάντα του και το έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιο.

Έντεκα οι τραυματίες

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι έντεκα, καθώς πέραν των επτά Μητροπολιτών, έχουν τραυματισθεί ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων, ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη, καθώς και ακόμη δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στο «Λαϊκό» έσπευσαν ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

epithesi-me-vitrioli-sti-moni-petraki-ta-neotera-gia-tin-ygeia-ton-mitropoliton2
Sooc

Ιερώνυμος: Αποφύγαμε τα χειρότερα

«Ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

epithesi-me-vitrioli-sti-moni-petraki-ta-neotera-gia-tin-ygeia-ton-mitropoliton4
Sooc

Κικίλιας: Πρωτόγνωρο και τραγικό

Από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», ο όπου μετέβη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη Μονή Πετράκη. Επτά Μητροπολίτες νοσηλεύονται στο “Λαϊκό”, οι 4 πιο ελαφρά θα παραμείνουν εδώ και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο Μητροπολίτες, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς».

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. «Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», κατέληξε.

epithesi-me-vitrioli-sti-moni-petraki-ta-neotera-gia-tin-ygeia-ton-mitropoliton6
ΙΝΤΙΜΕ

Με παρελθόν ο δράστης

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερομόναχος που συνελήφθη μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιερομόναχος τους επιτέθηκε γιατί με καθαίρεσαν, χαρακτηρίζοντας σκευωρία την υπόθεση ναρκωτικών.

Αποτροπιασμό εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Βαθύτατη λύπη εξέφρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Tην επίθεση καταδίκασε και η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως ευχόμενη ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πηγή: kathimerini.gr
Tags: Μονή Πετράκη
Previous Post

Εθελοντές και εθελόντριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Tennis Europe 2021».

Next Post

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα προμήνυαν την επίθεση – «Δεν είμαι καλά, πρέπει να νοσηλευτώ»

Next Post
Μονή Πετράκη

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα προμήνυαν την επίθεση - «Δεν είμαι καλά, πρέπει να νοσηλευτώ»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έρχεται το «Ματωμένο Φεγγάρι» – Πότε θα είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης
  • Τυχερός παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 500.000 ευρώ στο παιχνίδι «1 στα 3 κερδίζει!»
  • Καιρός: Σε καλοκαιρινή «διάθεση» ως τα μέσα της εβδομάδας – Πότε πέφτει ξανά η θερμοκρασία
  • Υπόθεση Μουρτζούκου: Ασφυξία η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα, γιατί δεν βρέθηκαν σημάδια
  • Δύο γυναίκες έκαναν «σκλάβα του σεξ» εικοσάχρονη στη Λάρισα – Μέσα σε λίγες ημέρες την ανάγκασαν να συνευρεθεί με περίπου 40 άνδρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr