• Latest
Επίσκεψη

Επίσκεψη σε 5 κοινότητες του Β.Α Βοΐου του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης

17 Αυγούστου 2021
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Ορατή η άρση των μέτρων κατά της ευλογιάς νωρίτερα, μετά την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Π. Κουκουλόπουλο

20 Μαρτίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 22-03-2026

20 Μαρτίου 2026
Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικών Αγώνων αναδείχθηκε η Καρποζηλου Δήμητρα. Βίντεο

Συγχαρητήρια στην  Καρπόζηλου Δήμητρα για την κατάκτηση της Πρώτης Θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

20 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ

20 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στον Δήμαρχο Γρεβενών

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στον Δήμαρχο Γρεβενών

20 Μαρτίου 2026
Χρήστος Ελευθερίου: Συγχαρητήρια Στέλλα!

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για τη μεγάλη διάκριση των μαθητών του Γενικού Λυκείου στην Αθήνα

20 Μαρτίου 2026
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

Γ. Χριστοφορίδης: Το πελατειακό κράτος «κατόπιν ενεργειών μου» φαίνεται πως διεκδικεί… πρωτάθλημα στην Περιφέρεια

20 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να δοθούν απαντήσεις για την έγκριση της Α.Ε.Π.Ο. για αντλησιοταμιευτικά έργα στη Βουνάσα, παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας

20 Μαρτίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σύμβαση της NORTH SOLAR με τον Δήμο Κοζάνης για έργα ενίσχυσης τοπικών κοινοτήτων

20 Μαρτίου 2026
Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικών Αγώνων αναδείχθηκε η Καρποζηλου Δήμητρα. Βίντεο

Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικών Αγώνων αναδείχθηκε η Καρποζηλου Δήμητρα. Βίντεο

20 Μαρτίου 2026
AI & Cybersecurity: Προκλήσεις και Ασφάλεια στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

AI & Cybersecurity: Προκλήσεις και Ασφάλεια στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

20 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νεαπόλεως και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέρνας Βοΐου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νεαπόλεως και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέρνας Βοΐου

20 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη σε 5 κοινότητες του Β.Α Βοΐου του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Επίσκεψη
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλεισώρεια, Ζώνη, Πολυκάστανο, Δάφνη και Αυγερινό επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο του  Δεκαπενταύγουστου ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Σκοπός των επισκέψεων ως συνήθως η επί τόπου αποτύπωση των προβλημάτων που φθάνουν εγγράφως στο γραφείο του, η συζήτηση με τους  Προέδρους και τους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων και η αλληλοενημέρωση εν γένει για τα προβλήματα και τα έργα που εκτελούνται και προγραμματίζονται στην συγκεκριμένη τοπική κι ευρύτερη περιοχή.

  • Στην Κλεισώρεια των 20 κατοίκων συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιάννη Παρτάλη στον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την «ταλαιπωρία» του για να φθάσει στην κοινότητα λόγω της ελλειπέστατης σήμανσης των κατευθυντήριων πινακίδων προς τις πολυάριθμες κοινότητες του Βοΐου, τις διαδρομές των οποίων γνωρίζουν μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι. Το πρόβλημα της σήμανσης ανέφερε ως χρόνιο αίτημα ο κ. Παρτάλης καθώς επίσης και ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν κυρίως για την αρωγή των μηχανημάτων της Π.Ε Κοζάνης προς επίλυση τους.
  • Στην Ζώνη ο Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Τσιγαρίδα στους στενούς δρόμους με τα πετρόκτιστα και στον άνω οικισμό με τα νέα κτίσματα των είκοσι οικοπέδων που παραχωρήθηκαν από την κοινότητα (κτίστηκαν και τα 20!) για να φέρουν κόσμο στο χωριό.

Συνομίλησε με την μικρή κόρη του η οποία είναι και η μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού που πηγαινοέρχεται καθημερινά με ταξί από και προς το Τσοτύλι.

Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός πως η Ζώνη των 33 κατοίκων υποδέχεται τους θερινούς μήνες  περίπου 300 άτομα που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στις μεγαλουπόλεις της χώρας και του εξωτερικού.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για την Ζώνη παραμένει ο χωματόδρομος που την συνδέει με το Πολυκάστανο και ο οποίος  κόβει κατά το ήμισυ και πλέον την πρόσβαση στην Ζώνη ταλαιπωρώντας ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση τόσο τους υλοτόμους και τους κτηνοτρόφους που τον χρησιμοποιούν από ανάγκη όσο και τους επισκέπτες της πανέμορφης κοινότητας.

Ο κ. Τσιούμαρης ενημέρωσε τον Πρόεδρο πως αναζήτησε παλιά μελέτη της ΑΝΚΟ προς επικαιροποίηση και προτίθεται να την εντάξει άμεσα στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Κοζάνης καθ’ όσον εκτιμά την αναγκαιότητα του έργου που αποτελεί άλλωστε και αίτημα όλων των όμορων κοινοτήτων.

Διανύοντας την δύσβατη αυτή διαδρομή ο κ.Τσιούμαρης συνάντησε παρέα θερινών επισκεπτών της Ζώνης που περπατώντας κατευθύνονταν για επίσκεψη στο Πολυκάστανο.

  • Στην Δάφνη (που κινδυνεύεις να την προσπεράσεις από τον κεντρικό δρόμο επίσης λόγω έλλειψης σήμανσης) η συζήτηση με τον ανήσυχο Πρόεδρο Κώστα Παπαδόπουλο για κάποια έργα πνοής και καθημερινότητας που θα φέρουν κόσμο στην όμορφη κοινότητα των 31 κατοίκων.

Ευτύχημα για την κοινότητα το εργαστήρι ψηφιδωτών και Αγιογραφίας της Όλγας και του ντόπιου Γιάννη Παπαδόπουλου που φιλοδοξεί να συμβάλλει (και το πράττει ήδη) στην προσέλκυση επισκεπτών, μαθητών, συμποσίων τέχνης  ενισχύοντας την επισκεψιμότητα στην Τοπική Κοινότητα.

Μεγάλη ανακούφιση στους κατοίκους προσέφερε η πρόσφατη λειτουργία καφενείου-ταβέρνας δίνοντας διέξοδο σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις σε μια δεσπόζουσα πλευρά της κοινότητας.

  • Στο Πολυκάστανο, το χωριό με την σπάνια ομοιογένεια των πετρόκτιστων που διεκδικούν επίσης τα σκήπτρα της μαστορικής τέχνης, ο νεαρός και αεικίνητος Πρόεδρος Στέργιος Παλάντζας εξέθεσε τα προβλήματα αλλά και την αγωνία του για την βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης.

Η προς κατασκευή ξενοδοχειακή μονάδα μέσα στον οικισμό, με φιλόδοξη στόχευση κυρίως στον συνεδριακό τουρισμό, έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες τόσο του Προέδρου όσο και του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα που θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην εγκαταλελειμμένη κοινότητα.

Θερμός υποστηρικτής του έργου της οδικής σύνδεσης με την Ζώνη και ο Πρόεδρος του Πολυκάστανου.

Αδιαμφισβήτητη πνοή στην κοινωνική ζωή της κοινότητας προσφέρει η ξακουστή ταβέρνα του Τόλη που τόσο με τα εδέσματα όσο και  με την πανοραμική της θέση κατόρθωσε να προσελκύσει πληθώρα εκδηλώσεων και πολλούς «εκλεκτικούς» από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από μακρινά σημεία της χώρας!

  • Στον Αυγερινό (που κάποιοι ονομάζουν το Νυμφαίον του Βοΐου) ο πολυάσχολος Πρόεδρος Χρήστος Γκίνης έκανε μια εκτενή αναφορά στην ιστορία και την παράδοση της κοινότητα ενώ αναφέρθηκε στις προθέσεις και τ΄ όραμά του για την ανάπτυξη της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής ζητώντας την αρωγή της Περιφέρειας σε τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Μεγάλη και θετική έκπληξη προκάλεσε στον κ. Τσιούμαρη το καφενείο-ψησταριά του Προέδρου στην επιβλητική πλατεία της κοινότητας, που το μετέτρεψε σε «μουσείο» με ιστορικές φωτογραφίες όλων των εποχών και κειμήλια, παραδοσιακές στολές και ντοκουμέντα διεκδικώντας μία πρωτοτυπία στους χώρους εστίασης, αναψυχής και πολιτισμού στην χώρα μας.

Αξιοσημείωτα σημαντική επίσης για τους επισκέπτες της περιοχής και η ύπαρξη της μικρής ξενοδοχειακής μονάδας με εστίαση «Ηλέκτρα» στην είσοδο του χωριού με θέα τα πετρόκτιστα του Αυγερινού.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης ανέφερε στους κ.κ. Προέδρους:

  • Την εργολαβία του 1.850.000 € για την συντήρηση – βελτίωση οδοποιίας Νεάπολης – Πενταλόφου και όλων των διαδρομών που ξεκινάει άμεσα
  • Το έργο της Β΄ και κυρίως της Γ΄ φάσης του έργου «Υποδομές για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Κοζάνης» που θα δώσει πνοή κυρίως στους γεωργοκτηνοτρόφους και σε άλλους επαγγελματίες
  • Τα εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων ολόκληρου του Βοΐου (φράγμα Πλακίδας, τυροκομείο Νεάπολης, περιπατητικά μονοπάτια κ.λ.π.)
Tags: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ
Previous Post

Σε Κοζάνη, Εορδαία, Βόϊο, Σέρβια και Βελβεντό τα κρούσματα της Δευτέρας 16/8 – Δείτε την εικόνα σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά

Next Post

“ Ένεκα Zeneca ” θα λέμε αυτό το καλοκαίρι και θα κλαίμε από τα γέλια…και στην Κοζάνη

Next Post
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

“ Ένεκα Zeneca ” θα λέμε αυτό το καλοκαίρι και θα κλαίμε από τα γέλια...και στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ορατή η άρση των μέτρων κατά της ευλογιάς νωρίτερα, μετά την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Π. Κουκουλόπουλο
  • Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 22-03-2026
  • Συγχαρητήρια στην  Καρπόζηλου Δήμητρα για την κατάκτηση της Πρώτης Θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας
  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ
  • Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στον Δήμαρχο Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr