Τρεις σημαντικούς σταθμούς περιλάμβανε η επίσκεψη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου στην Π.Ε. Κοζάνης.
Ο πρώτος σταθμός συμπεριλάμβανε επίσκεψη στην αρχαιότερη πόλη της Μακεδονίας και ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, την Αιανή και το αρχαιολογικό της Μουσείο. Την ξενάγηση ανέλαβε η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης κα Αρετή Χονδρογιάννη, η οποία παρουσίασε τα ευρήματα, τα οποία αποκαλύπτουν την εξέλιξη του ελληνισμού στην περιοχή της Άνω Μακεδονίας από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.
Μετά το τέλος την ξενάγησης ο Β. Κεγκέρογλου δήλωσε μεταξύ άλλων «Εντυπωσιάστηκα από τον όγκο και τη σημαντικότητα των ευρημάτων που εκτίθενται – ομολογώ δεν γνώριζα για το Μουσείο – αλλά σίγουρα αποτελεί σοβαρό λόγο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή. […] Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για την αύξηση της επισκεψιμότητας των Μουσείων μέσω, κατ’ αρχάς, στοχευμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων και κοινωνικών ομάδων, ώστε να αποτελέσουν τους πρώτους αλλά σημαντικότερους πρεσβευτές των μικρότερων, αλλά όχι λιγότερο σημαντικών, περιφερειακών Μουσείων».
Ερωτώμενος από πολίτες για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το «Σκοπιανό» σημείωσε: «…η απόδοση του όρου «Μακεδονία – Μακεδονικός/-ή» σε ονομασία, γλώσσα και υπηκοότητα, που όλα μαζί συγκροτούν την εθνότητα, είναι ολέθριο σφάλμα, δεν κλείνει τα θέματα και δυστυχώς ανοίγει νέους κύκλους προβλημάτων. Γι’ αυτό αυτή η συμφωνία δεν θα ψηφιστεί από τους βουλευτές μας εκτός κι αν ανοίξει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και αρθούν αυτές οι επιζήμιες για την πατρίδα μας προβλέψεις».
Ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας αφορούσε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Ε.Β.Ε. Κοζάνης, όπου, αφού άκουσε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Π.Ε., ανέλυσε διαστάσεις που προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ – του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής για την μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με παράλληλη αύξηση της απασχόλησης και ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για τη Β. Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου, προτείνει την αναπροσαρμογή του κατώτερου και του ανώτερου ορίου ώστε να μειωθεί το κίνητρο φοροδιαφυγής που δίνει ο «νόμος Κατρούγκαλου» με τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το δηλωθέν εισόδημα.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, αποτέλεσε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Μεταξύ άλλων τόνισε «Το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ είναι το όχημα του περάσματος από τις συμπληγάδες που απειλούν την Κοινωνία και την Πολιτική. Είναι η εθνική γραμμή που απαντά στην πόλωση και το διχασμό που προωθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. […] Μήπως τελείωσαν τα βάσανα και οι υποχρεώσεις του ελληνικού λαού μετά την «έξοδο από τα Μνημόνια»; Δύο φορές την ανέβαλαν το 2012 και το 2015 Σαμαράς και Τσίπρας, ρίχνοντας τις Κυβερνήσεις Παπαδήμου το 2012 και Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014, αντίστοιχα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας», συμπλήρωσε.
«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας», συνέχισε, «διαχειρίστηκαν Μνημόνια, αλλά μόνο δύο τα προκάλεσαν: η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή (2004-09) και του Αντώνη Σαμαρά με τα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έπεισαν τους πολίτες να ψηφίσουν «αντί» και όχι να τους δώσουν θετική ψήφο. Εμείς ζητούμε μόνο θετική ψήφο, για αλλαγή πολιτικής και όχι απλή αλλαγή προσώπων και εναλλαγή κομμάτων. Στόχος μας στις βουλευτικές εκλογές που θα έρθουν είναι η ισχυρότερη δυνατή εκπροσώπηση – εντολή, για να προωθήσουμε το ζήτημα της εθνικής ενότητας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Όμως, ο ελληνικός λαός θα καθορίσει ποιος/-οι θα (συγ)κυβερνήσουν και καλό είναι να μην προτρέχουν διάφοροι. Διότι, εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συγκυβέρνηση».
Τέλος, για τη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι «Στις καλύτερες συνθήκες για την επίλυση του «Σκοπιανού», ο Αλ. Τσίπρας έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα. Αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια και το Κίνημα Αλλαγής δεν την υποστηρίζει».