• Latest
λεωφορειο κτελ

Επιβάτης των ΚΤΕΛ πήρε το τιμόνι από τον οδηγό και σταμάτησε την τρελή πορεία του λεωφορείου

22 Φεβρουαρίου 2023
Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025

Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025

21 Δεκεμβρίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η τοπική κοινωνία και η θεσμική στάση της Αντιπολίτευσης απέτρεψαν την καταστροφή των Καμβουνίων

21 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

21 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου

Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου

21 Δεκεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

21 Δεκεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της

21 Δεκεμβρίου 2025
υπολογιστης

Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της

21 Δεκεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά

21 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

21 Δεκεμβρίου 2025
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

21 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

21 Δεκεμβρίου 2025
Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

21 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιβάτης των ΚΤΕΛ πήρε το τιμόνι από τον οδηγό και σταμάτησε την τρελή πορεία του λεωφορείου

sierafm by sierafm
22 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
λεωφορειο κτελ
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κρατούσα το τιμόνι για να μείνουμε στην ευθεία, πατούσα το φρένο πάνω από το πόδι του οδηγού»: Ο άνθρωπος που κατάφερε να σταματήσει την «τρελή» πορεία του ΚΤΕΛ με 17 επιβαίνοντες το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κατερίνη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19/2) μιλά για όσα έζησε και την καθοριστική παρέμβασή του.

Ήταν ο Θεόφιλος Ρούσσης, Πολιτικός Μηχανικός από τα Γιαννιτσά που διορίστηκε στην Κατερίνη και ζει μόνιμα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ο οποίος αντιλήφθηκε άμεσα ότι ο οδηγός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει για τις στιγμές «τρόμου» και «πανικού» που επικράτησαν, όπως τα περιγράφει στο Grtimes.gr:

«Ξεκινήσαμε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη περίπου στις 8.15 και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά. Ωστόσο, περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη (το θυμάμαι γιατί κοίταξα την οδική σήμανση) το λεωφορείο άρχισε μια αλλοπρόσαλλη πορεία. Κινούνταν μια αριστερά και μία δεξιά ενώ για λίγα εκατοστά δε χτυπήσαμε στις μπαριέρες. Την πρώτη φορά που συνέβη δεν έδωσα σημασία. Θεώρησα ότι κάτι θέλαμε να αποφύγουμε για να γίνει ένας τέτοιος ελιγμός» περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο Θεόφιλος Ρούσσης για την πορεία «τρόμου» που ακολούθησε το λεωφορείο.

«Οι ελιγμοί συνεχίστηκαν, ο οδηγός δεν είχε επαφή με το περιβάλλον»
«Μετά από λίγα μέτρα, οι ελιγμοί συνεχίστηκαν και εκεί πραγματικά φοβήθηκα. Πήγα μπροστά στον οδηγό για να δω τι συμβαίνει. Τον είδα κάθιδρο να κρατά το τιμόνι, να κοιτά μπροστά αλλά να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. Στην αρχή δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μου για το αν είναι καλά, αν συνέβη κάτι και συνέχισε την πορεία του. Ωστόσο πέρασε και την έξοδο για Κατερίνη και τότε του ζήτησα να σταματήσει το λεωφορείο. Εκείνος συνέχισε την πορεία, ενώ στο λεωφορείο επικράτησε πανικός», προσθέτει.

«Κρατούσα το τιμόνι για να μείνουμε στην ευθεία, πάτησα πάνω στο πόδι του οδηγού για να φρενάρω»
Συνεχίζοντας την περιγραφή για τις δραματικές ώρες που βίωσαν οι επιβαίνοντες του λεωφορείου στο GRTimes, ο Θόδωρος Ρούσσης ήταν από τους λίγους που διατήρησαν την ψυχραιμία τους. «Τη στιγμή που στο λεωφορείο επικράτησε πανικός, αποφάσισα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Κρατούσα το τιμόνι για να μπορέσουμε να μείνουμε σε ευθεία πορεία και έψαξα να βρω το πεντάλ του φρένου. Όταν το βρήκα, διαπίστωσα ότι από πάνω ήταν το πόδι του οδηγού. Άρχισα να πατάω πάνω του για να καταφέρω να το φρενάρω. Το λεωφορείο άρχισε σιγά – σιγά να κόβει ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο όταν κατάφερα σχεδόν να το σταματήσω μέσα στο τούνελ της Κατερίνης».

Η οδύσσεια όμως για τους επιβάτες του λεωφορείου δεν σταμάτησε εκεί. «Πριν σταματήσω το πούλμαν, ο οδηγός άρχισε να συνέρχεται. Μου είπε «άφησε με, θα σας πάω, δεν έχω τίποτα». Συνέχισε για λίγα μέτρα, μέχρι που σταμάτησε έβαλε χειρόφρενο. Μετά από λίγο έκανε να ξεκινήσει ξανά, ωστόσο ακινητοποίησα και πάλι το λεωφορείο καθώς σήκωσα ξανά το χειρόφρενο. Ανοίξαμε τις πόρτες με μεγάλη δυσκολία και οι επιβάτες κατέβηκαν. Στο μεταξύ, έφτασε και η αστυνομία, μαζί με έναν οδηγό ο οποίος μας έβγαλε από το τούνελ και μας πήγε μέχρι ένα σημείο, από το οποίο αργότερα μας παρέλαβε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ και μας πήγε στον σταθμό» υπογραμμίζει ο κ. Ρούσσης.

«Η συμπεριφορά του έδειχνε πρόβλημα υγείας – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα»
Σε ερώτηση για το αν κατάλαβε τι συνέβη στον οδηγό κατά την διάρκεια της τρελής πορείας που ακολούθησε το λεωφορείο ο Πολιτικός Μηχανικός από τα Γιαννιτσα, υπογράμμισε πως «η συμπεριφορά του έδειχνε πρόβλημα υγείας. Μίλησα αργότερα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, ο οποίος μου τόνισε ότι έχει υποβληθεί σε εξετάσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Είναι όμως γεγονός ότι δύο φορές γλιτώσαμε από σοβαρό τροχαίο. Από θαύμα δεν χτυπήσαμε στις μπαριέρες με ταχύτητα και δεν θρηνήσαμε θύματα. Ευτυχώς δεν είχε και πολύ κίνηση εκείνη την ώρα. Τέλος καλό, όλα καλά».

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΤΕΛ
Previous Post

Market Pass: Τα SOS των αιτήσεων – Ποια λάθη διορθώνονται και ποια όχι

Next Post

Την Κυριακή 19 Φεβ. 2023 πραγματοποιήθηκε η Τακτική  Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητάς Κοζάνης στη Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς.

Next Post
Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης

Την Κυριακή 19 Φεβ. 2023 πραγματοποιήθηκε η Τακτική  Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητάς Κοζάνης στη Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025
  • Ζεμπιλιάδου: Η τοπική κοινωνία και η θεσμική στάση της Αντιπολίτευσης απέτρεψαν την καταστροφή των Καμβουνίων
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου
  • Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr