• Latest
ηλιακος θερμοσιφωνας

Επιδότηση σε όλους όσους έκαναν αίτηση για θερμοσίφωνες και αντλίες

8 Μαΐου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Νέα γκέλα για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Αναβολές στη Β Κατηγορία

1 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ’ Εθνική: Θρίαμβος της Κοζάνης στον Βόλο

1 Φεβρουαρίου 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Βίντεο

1 Φεβρουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ανάρτηση του Π. Κουκουλόπουλου για τις Δημοσκοπήσεις

1 Φεβρουαρίου 2026
Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Βίντεο και φωτογραφίες

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Που χρειάζονται αλυσίδες

1 Φεβρουαρίου 2026
Η Κοπή Βασιλόπιτας της Εθελοντικής Δράσης Πολιτών Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

Η Κοπή Βασιλόπιτας της Εθελοντικής Δράσης Πολιτών Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Φεβρουαρίου 2026
Σιάτιστα: Εορτή της Υπαπαντής – Εορτή της μητέρας για την Ορθόδοξη Εκκλησία 1 και 2 Φεβρουαρίου

Σιάτιστα: Εορτή της Υπαπαντής – Εορτή της μητέρας για την Ορθόδοξη Εκκλησία 1 και 2 Φεβρουαρίου

1 Φεβρουαρίου 2026
Διεξήχθησαν οι εκλογές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: Κοπή της βασιλόπιτας

1 Φεβρουαρίου 2026
καιρος

Σε κόκκινο συναγερμό Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόνησος λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

31 Ιανουαρίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

31 Ιανουαρίου 2026
σχολειο

Ψυχολογικά τεστ θα περνούν οι εκπαιδευτικοί

31 Ιανουαρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου στη Βουλή για την κάλυψη της αγροτικής γης από φωτοβολταϊκά

31 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση σε όλους όσους έκαναν αίτηση για θερμοσίφωνες και αντλίες

sierafm by sierafm
8 Μαΐου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ηλιακος θερμοσιφωνας
0
SHARES
48
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να λάβουν επιδότηση και τα 192.226 νοικοκυριά που αιτήθηκαν τόσο την αντικατάσταση του ηλεκτρικού τους θερμοσίφωνα με ηλιακό όσο και την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, το ΥΠΕΝ σε αυτή τη φάση βρίσκεται στην αναζήτηση έξτρα πόρων, πέραν των 223,2 εκατ. ευρώ που έχει διασφαλίσει για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», προκειμένου να επιτύχει την ένταξη όλων όσοι συμμετείχαν. Στο πλαίσιο αυτό, το πιο πιθανό σενάριο είναι το κονδύλι να βρεθεί και μάλιστα άμεσα, για να μπορέσουν οι πολίτες να προχωρήσουν στην εξαργύρωση των vouchers.

Ανακατανομή

Το έξτρα κονδύλι εκτιμάται ότι θα βρεθεί, καθώς θα γίνει ανακατανομή πόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης από έργα που είτε δεν προκηρύχθηκαν ακόμα είτε στην πράξη «κόλλησαν» και δεν μπήκαν έγκαιρα σε τροχιά υλοποίησης (έγιναν προσφυγές κ.τ.λ.).

Αν όλα εξελιχθούν όπως δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα ακολουθήσει η έκδοση των vouchers, μέσω των οποίων όλα τα νοικοκυριά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, σε συνεννόηση με τα συνεργαζόμενα καταστήματα, θα προχωρήσουν στην προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και ηλιακών θερμοσιφώνων.

Εκτιμάται ότι από το σύνολο των αιτήσεων (192.226) θα γίνονταν δεκτές οι 108.090. Άρα, με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, θα μπορέσουν να επωφεληθούν επιπλέον 84.136 νοικοκυριά. Ειδικότερα, για την αλλαγή θερμοσίφωνα θα γίνονταν δεκτές 90.090 αιτήσεις (από 121.400), άρα θα ενταχθούν επιπλέον 31.310, ενώ για την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας θα δίνονταν έγκριση σε 18.000 αιτήσεις, ενώ με τον νέο προϋπολογισμό θα ενταχθούν επιπλέον 52.826 νοικοκυριά (σύνολο αιτήσεων 70.826).

Απολογισμός

Τι έγινε, όμως, αναλυτικά, όσο το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» ήταν σε εξέλιξη; Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Τ.», συνολικά στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 192.226 αιτήσεις. Από αυτές, οι 121.400 αφορούσαν την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό και οι 70.826 αφορούσαν την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας.

Όσον αφορά την επιδότηση που θα λάβουν οι πολίτες για τις αντλίες θερμότητας, η μέγιστη αξία επιταγής που θα προκύψει ανέρχεται στις 6.000 ευρώ και αντίστοιχα η μέγιστη αξία επιταγής για τους θερμοσίφωνες σε ευάλωτα νοικοκυριά είναι στα 1.020 ευρώ και για μη ευάλωτα στα 700 ευρώ. Να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 121.400 πολίτες που έκαναν αίτηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες, το 30% είναι ευάλωτα νοικοκυριά.

Μέσω του προγράμματος επιχορηγούνται η αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας σε ποσοστό 50%-60%, με το ακριβές ποσοστό να διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, η αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας σε ποσοστό 50% και η εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.) σε ποσοστό 50%-60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων).

Εισοδηματικά κριτήρια

Κάτω από 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ατομικό και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος εμπίπτει στην 1η εισοδηματική κατηγορία. Η έκπτωση θα είναι 60% στην περίπτωση του θερμοσίφωνα.

Από 5.000 και πάνω ατομικό εισόδημα και αντίστοιχα οικογενειακό εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος εμπίπτει στη 2η εισοδηματική κατηγορία. Η έκπτωση θα ανέλθει σε 50%.

Διευκρινίζεται πως στην περίπτωση της αντλίας θερμότητας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση είναι 50% για όλους τους δικαιούχους (όσο αφορά την αγορά του εξοπλισμού). 

Μπλόκο

Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι (φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν αίτηση) οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2023) ως κάτοικοι εξωτερικού.

Ο ωφελούμενος δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί, ενταχθεί και αιτηθεί χρηματοδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα ή/και συστήματος αντλίας θερμότητας από άλλο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εθνικών ή κοινοτικών πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και αρχικά θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δόθηκαν δύο παρατάσεις: η πρώτη ενός μήνα και μία ακόμα πέντε ημερών, ρίχνοντας και επίσημα την αυλαία στις 5 Μαΐου.

Πηγή

Tags: ΑΙΤΗΣΕΙΣΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Previous Post

Δέκα συλλήψεις στη Δυτική Μακεδονία για ναρκωτικά

Next Post

Προσωπικός Αριθμός: Βήμα – βήμα η έκδοσή του

Next Post
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Προσωπικός Αριθμός: Βήμα - βήμα η έκδοσή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Νέα γκέλα για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Αναβολές στη Β Κατηγορία
  • Γ’ Εθνική: Θρίαμβος της Κοζάνης στον Βόλο
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Βίντεο
  • Ανάρτηση του Π. Κουκουλόπουλου για τις Δημοσκοπήσεις
  • Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Που χρειάζονται αλυσίδες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr