• Latest
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Επιδότηση σε 120.000 ακίνητα για σύνδεση στο γρήγορο ίντερνετ

29 Μαρτίου 2023

Αδύνατα τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς -Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρησή τους

29 Ιουνίου 2025

Η Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων 29 και 30 Ιουνίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

29 Ιουνίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη

29 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη

29 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market

29 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Κατάφερε να του αρπάξει 3.000 ευρώ με απάτη

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρίδης ( Σουηδός) και έχει τις αισθήσεις του. Προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο

29 Ιουνίου 2025
6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

29 Ιουνίου 2025
Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.  Φωτογραφίες

Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφίες

29 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα

29 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση σε 120.000 ακίνητα για σύνδεση στο γρήγορο ίντερνετ

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mέσα στις επόμενες ημέρες ενδέχεται να δημοσιευθεί ο οδηγός του προγράμματος Smart Readiness για την παροχή επιδότησης συνολικού ύψους 148,4 εκατ. ευρώ ώστε να αναβαθμιστεί η τεχνολογική υποδομή 120.000 κτιρίων σε όλη τη χώρα.

Βασικός πυλώνας του συγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η εγκατάσταση της απαιτούμενης καλωδίωσης για την τοποθέτηση οπτικής ίνας με στόχο την περαιτέρω διαθεσιμότητα και διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για τη χρηματοδότηση, εάν όχι του συνόλου, του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών που αφορούν την οπτική ίνα είναι αυτές να συνδυαστούν με τη δημιουργία υποδομής που θα επιτρέψει την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Η μέση δαπάνη για την αναβάθμιση σε έξυπνη, για παράδειγμα, μιας τετραώροφης πολυκατοικίας τοποθετείται σε 1.000 ευρώ.

Ο διαχειριστής ή ο ιδιοκτήτης ενός κτιρίου θα προχωράει στην επιλογή της τεχνικής εταιρείας που θα αναλάβει την υλοποίηση των σχετικών εργασιών, μέσω του μητρώου εγκαταστατών. Οι τελευταίοι, για λογαριασμό των δικαιούχων, θα προχωρούν στην υποβολή της αίτησης για την εξασφάλιση του κουπονιού, η οποία θα εγκρίνεται εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα δηλώνουν τα σημεία κάλυψης, όπου δηλαδή αναπτύσσεται ήδη ή πρόκειται να αναπτυχθεί η οπτική ίνα έως το 2026, ώστε να ενημερώνεται το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος.

Εφόσον δηλαδή σε μια συνοικία υπάρχει ή πρόκειται να τοποθετηθεί οπτική ίνα, είναι δυνατή η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Smart Readiness των εργασιών που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα κτίριο (ή μονοκατοικία) για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, ώστε να εξασφαλίζεται η παροχή ιδιαίτερα γρήγορου Ιντερνετ σε όλα τα διαμερίσματα.

Στην επιδότηση με μορφή voucher (Smart Readiness Voucher) εντάσσεται και η δημιουργία υποδομών για τη μελλοντική διασύνδεση των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως και για τη μελλοντική διασύνδεση του λεβητοστασίου της κεντρικής θέρμανσης (βρίσκεται συνήθως στο υπόγειο) και του μηχανοστασίου του ανελκυστήρα (βρίσκεται συνήθως στο ίδιο επίπεδο με την ταράτσα) με το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των υποδομών ηλεκτρονικών επικοινωνιών του κτιρίου.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση επιδότησης είναι να πραγματοποιηθούν εργασίες με διττό αντικείμενο, δηλαδή τοποθέτηση οπτικής ίνας και των απαιτούμενων σωληνώσεων για τη σύνδεση έξυπνων μετρητών.

Οσον αφορά το ύψος της επιδότησης, διαμορφώνεται σε 200 ευρώ για τη δημιουργία σημείου εισόδου – BEP (συνδέεται το κτίριο με την οπτική ίνα που διέρχεται εξωτερικά αυτού).

Και ανέρχεται σε 60 ευρώ για κάθε κατανεμητή ορόφου (Floor box) που συνδέεται με το BEP διαμορφώνοντας την κατακόρυφη καλωδίωση οπτικής ίνας του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι στη σωλήνωση για τη σύνδεση του χώρου φιλοξενίας μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος με το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των υποδομών ηλεκτρονικών επικοινωνιών του κτιρίου το καλώδιο τοποθετείται εντός αυτής μεταγενέστερα από τον ΔΕΔΔΗΕ ή τον πάροχο φυσικού αερίου κ.τ.λ.

Ο τρόπος απόκτησης του voucher είναι αρκετά απλός. Αρχικά οι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών ή οι διαχειριστές πολυκατοικιών επιλέγουν μέσα από το ψηφιακό μητρώο της δράσης τον επαγγελματία εγκαταστάτη που θα αναλάβει τις εργασίες.

Ακολούθως, ο εγκαταστάτης, αφού αποκτήσει εικόνα για το κτίριο και τις επιθυμητές εργασίες, θα υποβάλει προς τους ιδιοκτήτες την οικονομική του προσφορά.

Εφόσον αυτή γίνει δεκτή, θα υποβάλει ψηφιακά την αίτηση για την απόκτηση του voucher.

Για περιπτώσεις πολυκατοικιών, όλες οι ενέργειες θα γίνονται με τον κοινό ΑΦΜ της πολυκατοικίας, ο οποίος εκδίδεται με ενέργειες του διαχειριστή.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: επιδοτησηΙντερνέτ
Previous Post

ΑΑΔΕ: 20 βεβαιώσεις χωρίς αίτηση- Έτσι θα τις αποκτήσετε

Next Post

Συνελήφθη 23χρονος στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων 

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 23χρονος στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αδύνατα τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς -Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρησή τους
  • Η Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων 29 και 30 Ιουνίου στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη
  • Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr