• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πληρωμές στις επιχειρήσεις

12 Μαΐου 2020
Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων

Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων

2 Μαρτίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Τα Γρεβενά αποκτούν Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη

Δήμος Γρεβενών: Τα Γρεβενά αποκτούν Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη

2 Μαρτίου 2026
Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά – Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά – Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

2 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

2 Μαρτίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

2 Μαρτίου 2026
βεγγαλικά

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθησαν -4- ανήλικοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού

2 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Διημερίδα με θέμα τη Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας

Κοζάνη: Διημερίδα με θέμα τη Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας

2 Μαρτίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μούρτο από τους συμμαθητές του

2 Μαρτίου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη

2 Μαρτίου 2026
Συνάντηση Χρήστου Ελευθερίου με Παύλο Γερουλάνο: Στο τραπέζι οι προκλήσεις για τα Σέρβια

Συνάντηση Χρήστου Ελευθερίου με Παύλο Γερουλάνο: Στο τραπέζι οι προκλήσεις για τα Σέρβια

2 Μαρτίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Επιχείρησαν να κλέψουν σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και έπαθαν ηλεκτροπληξία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

2 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Επεισόδιο σε ταβέρνα με οπαδούς – Χτύπησαν 17χρονο με ζώνη

2 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πληρωμές στις επιχειρήσεις

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
3
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, η καταβολή των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 9.221 επιχειρήσεις. Οι επισκέψεις στην πλατφόρμα ξεπέρασαν τις 105.000.

Από σήμερα, Τρίτη (12/05), αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις οι οποίες συμπλήρωσαν χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ την Αίτηση Χορήγησης, επέλεξαν το τελικό ποσό και αποδέχθηκαν τους όρους αποπληρωμής του.

Συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα (11/05), οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες 9.221 αιτήσεις ενώ ο αριθμός των επισκέψεων στην πλατφόρμα ξεπέρασε τις 105.000.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι επιχειρήσεις των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του κρατικού δανείου έχουν τη δυνατότητα εντός 5 εργάσιμων ημέρων να υποβάλουν ένσταση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ με αίτημα επανεξέτασης. Οι περισσότερες αιτήσεις που απορρίφθηκαν είχαν υποβληθεί από ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο. Επίσης μετά την υποβολή της οριστικής αίτησης χορήγησης της ενίσχυσης, η επιχείρηση μπορεί να τροποποιήσει την αίτηση αυτή περισσότερες από μία φορές μέχρι το τέλος της ημέρας της αρχικής υποβολής της. Μετά το πέρας της ημέρας αυτής, η οριστική αίτηση δεν δύναται να τροποποιηθεί.

Υπενθυμίζεται οτι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 15 Μαίου. Στην εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-Δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι οι ενεργές κατά την υποβολή της αίτησης, ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανόμενων των ατομικών, ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες κατά την 31η Μαρτίου 2020 απασχολούσαν από 1 έως 500 εργαζόμενους, ή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες δεν απασχολούσαν εργαζόμενους κατά την 31η Μαρτίου 2020.

-Για την χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής αποτελεί προϋπόθεση η επιχείρηση να μην είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και τις 2 Απριλίου 2020, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ ή από τη μη υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ’ όλη την ως άνω χρονική περίοδο. Διευκρινίζεται ότι προκειμένου να αποκλεισθεί μια επιχείρηση και να μην είναι δικαιούχος, θα πρέπει να είναι σε αδράνεια συνεχώς για όλο το διάστημα από 1ης Απριλίου 2019 και μετά, έως και τις 2 Απριλίου 2020. Συνεπώς, αν μια επιχείρηση είναι μόνο κάποιο διάστημα σε αδράνεια ή υπάρχουν τμηματικές περίοδοι αδράνειας, π.χ. από 1/5/2019-30/11/2019 και από 1/1/2020-31/1/2020, δικαιούται την επιστρεπτέα προκαταβολή, εφόσον βέβαια πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις. Για το σκοπό αυτό είναι κατ’ αρχήν επιλέξιμες όλες οι επιχειρήσεις που στο διάστημα αυτό εμφανίζονται ως «ενεργές», σύμφωνα με τα ανωτέρω. Ομοίως, η προϋπόθεση της μη υποβολής μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 2 Απριλίου 2020, υπέβαλαν δηλώσεις με μηδενικές εισροές και μηδενικές εκροές, δηλαδή δηλώσεις μέχρι και το Α’ τρίμηνο του 2020, για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και για τον τρίτο μήνα του 2020 για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

-Δεν δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή επιχειρήσεις που κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης βρίσκονται σε πτώχευση ή διαδικασία εκκαθάρισης, καθώς σκοπός των σχετικών διατάξεων είναι η ενίσχυση ενεργών επιχειρήσεων.

-Δεν δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή, οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι την 31-3-2019 και έχουν υποβάλει, μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020, κατά τα προαναφερθέντα. Συνεπώς, επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει κατά την περίοδο αυτή έστω και μία χρεωστική δήλωση ή πιστωτική δήλωση ΦΠΑ με θετικές (άνω του μηδενός) εκροές, δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή, εφόσον βέβαια πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.

– Στις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, εφόσον υπήρχε η υποχρέωση, οι επιχειρήσεις αυτές δεν δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή.

-Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή είναι υποκείμενες αλλά απαλλάσσονται από την επιβολή του ΦΠΑ και την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα του υποβληθέντος εντύπου Ε3, ανεξάρτητα εάν οι δηλώσεις δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous Post

«Ένα Ευχαριστώ δεν είναι αρκετό_ 12 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων» του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου

Next Post

Σιάτιστα: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 13 Μαΐου

Next Post
ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Σιάτιστα: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 13 Μαΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων
  • Δήμος Γρεβενών: Τα Γρεβενά αποκτούν Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη
  • Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά – Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας
  • Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr