• Latest

Επιτροπή Αγώνα Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού για μέτρα στήριξης από τον κορονοϊό

22 Μαρτίου 2020
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Στους αγώνες αγροτών και κτηνοτρόφων της προηγούμενης χρόνιας οφείλονται οι πληρωμές της de minimis για τις ζωοτροφές !

29 Οκτωβρίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ: Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Δεσκάτη

ΔΙΑΔΥΜΑ: Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Δεσκάτη

29 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: 28η Οκτωβρίου – Η Ιστορία που μας εμπνέει, το φρόνημα που μας ενώνει

28 Οκτωβρίου 2025
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια

28 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φάροι ηρωισμού, ομοψυχίας και αυταπάρνησης, η 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40» (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φάροι ηρωισμού, ομοψυχίας και αυταπάρνησης, η 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40» (Φωτογραφίες)

28 Οκτωβρίου 2025
«Μαζί για την Κοζάνη»: Ευχαριστούμε την Κίνηση για τις παραδοχές στο θέμα της ΔΕΠΕΠΟΚ

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του πατέρα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Ελένης Παπαδοπούλου

28 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

Η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

28 Οκτωβρίου 2025
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα

28 Οκτωβρίου 2025
«Τέρατα!», η νέα ταινία του Νίκου Κουρού – trailer

Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους για τα «Τέρατα» του Νίκου Κουρού, από το Φεστιβάλ ”Γέφυρες”

28 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών

28 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτροπή Αγώνα Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού για μέτρα στήριξης από τον κορονοϊό

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μένουμε σπίτι και ταυτόχρονα περιορίζουμε τις εξόδους στο μέτρο του δυνατού για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες σε χωράφια και στάβλους.

Το γεγονός ότι μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι κλεινόμαστε στο καβούκι μας ούτε κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα.

Ακούμε συνεχώς για την «ατομική ευθύνη του καθένα» μας και ότι εξαρτάται μόνο από μας το σταμάτημα της εξάπλωσης του ιού όμως η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Ελλείψεις που οφείλονται στις κατευθύνσεις της Ε.Ε και των κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας ώστε να κερδοσκοπούν και σε αυτό τον τομέα οι επιχειρηματίες.
• Υπάρχουν περίπου 30.000 κενά σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ.
• Οι κλίνες ΜΕΘ είναι 550 ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3.500
• Έκλεισαν 10 νοσοκομεία από το 2013 και μετά.
• Μειώθηκαν και μειώνονται συνεχώς τα κονδύλια για την υγεία και πρόνοια.
Με βάση τα παραπάνω απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, όπως:
• Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
• Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και ασθενοφόρα για την αναγκαία μεταφορά ασθενών.
• Οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης να ικανοποιηθούν και με την επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα, να ενταχθούν στην μάχη ενάντια στην πανδημία όλοι οι γιατροί.

Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης στον πληθυσμό για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων.

Δεν εξασφαλίζεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος για αγρότες-κτηνοτρόφους σε περίπτωση που νοσήσουν οι ίδιοι ή λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων σταματήσουν την εργασία τους.

Έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του ΕΟΠΥΥ για την Υγεία τους, μέσω των εισφορών στον ΕΦΚΑ για την κάλυψη εισοδήματος στις περιπτώσεις προσωρινής αδυναμίας για εργασία (ασθένεια, ατύχημα).

Να παρθούν μέτρα στήριξης και αποζημίωσης της γυναίκας αγρότισσας που αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων.
Ζητάμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται:
• Καταρχήν, για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
• Να μην πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, τοκοχρεολύσια στις τράπεζες για το επόμενο 6μηνο.
• Να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2019 σε όλους τους δικαιούχους όπως και οι καταβολή των αποζημιώσεων από ΠΣΕΑ. Άλλωστε είναι δικά μας χρήματα που τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, οι κυβερνήσεις δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ τα τελευταία 9 χρόνια.
• Αυξημένα μέτρα στήριξης στην ύπαιθρο, αφού η πλειοψηφία σε αρκετά χωριά είναι άτομα μεγάλης ηλικίας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
• Για τους αγροτοκτηνοτρόφους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.
• Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
• Το τεστ για τον κορονοϊό να γίνεται δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
• Να παρθούν μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις λαϊκές αγορές και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Εφοδιασμός των απασχολούμενων στις λαϊκές αγορές με γάντια, μάσκες, αντισηπτικά με ευθύνη των Περιφερειών αφού πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος στις Περιφέρειες. Για όσους για λόγους προστασίας δεν στήνουν πάγκο στις λαϊκές αγορές ή αν οι λαϊκές κλείσουν να απαλλαγούν από την πληρωμή του τέλους και να ενισχυθούν οικονομικά.
• Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο άμεσα.
• Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρειαστεί για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας που δίνουν με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους την μάχη ενάντια στον κοροναιό και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού λαού.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

«Έρχεται παγετός»: Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου – Η εξέλιξη του καιρού έως την 25η Μαρτίου (photo-video)

Next Post

Κορονοϊός: Στους 15 οι νεκροί στην Ελλάδα

Next Post
κορονοιος

Κορονοϊός: Στους 15 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Στους αγώνες αγροτών και κτηνοτρόφων της προηγούμενης χρόνιας οφείλονται οι πληρωμές της de minimis για τις ζωοτροφές !
  • ΔΙΑΔΥΜΑ: Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Δεσκάτη
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: 28η Οκτωβρίου – Η Ιστορία που μας εμπνέει, το φρόνημα που μας ενώνει
  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια
  • Δήμος Κοζάνης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φάροι ηρωισμού, ομοψυχίας και αυταπάρνησης, η 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40» (Φωτογραφίες)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr