Η 1η γιορτή Μοσχαρίσου κρέατος θα πραγματοποιηθεί στην Εράτυρα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
17.30
Εκτροφή βοοειδών στην Εράτυρα
Δούρδας Αναστάσιος
Γεν. Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
17.45
Εναλλακτικές Καλλιέργειες στην Εράτυρα
Ευθύμιος Μπατιάνης Γεωπόνος – Οινολόγος Msc.
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κοζάνης
18.00
Ενημέρωση για προγράμματα νέων κτηνοτρόφων- επιδοτήσεις
Κατσαούνης Κωνσταντίνος Πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος
Ο σεφ ΤΣΙΠΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ συνομιλεί και ανταλλάσσει απόψεις με τις γυναίκες για παραδοσιακές και νέες τεχνικές μαγειρέματος και ψησίματος μοσχαρίσου και βόιου κρέατος.
Ο πιστοποιημένος κρεοπωλης ΤΣΙΟΡΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ δείχνει τα μέρη του μόσχου και εξηγεί τι μαγειρεύουμε-ψήνουμε με κάθε μέρος.
Επίσης μας παρουσιάζει καινούργιες και premium κοπές.
20.00
Χαιρετισμοί
ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Με την ορχήστρα του Λαυρέντη.
Στο τραγούδι ο Δημήτρης Κουκουβίκης
- Τα καταστήματα της πλατείας σερβίρουν μεγάλη ποικιλία πιάτων μοσχαρίσιου κρέατος Σινιάτσικου.
- Ο Ορειβατικός Φιλαθλητικός Σύλλογος σερβίρει σουβλάκια, λουκάνικα και burger
- Έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων στην πλατεία
Η Εράτυρα είναι μια ιστορική κωμόπολη, με μεγάλη προσφορά στα γράμματα στις τέχνες και στο εμπόριο. Παράλληλα έχει μεγάλη παράδοση στην επιτόπια κτηνοτροφία και παρουσιάζει μια ισχυρή επιχειρηματικότητα στην εκτροφή μεγάλων ζώων, βοοειδών.
Τρείς χιλιάδες περίπου, ζωντανά, αγελάδες και μοσχαράκια, βόσκουν για 7-8 μήνες το χρόνο στις πλαγιές του Σινιάτσικου και καθιστούν ξακουστό το κρέας για την νοστιμιά του.