• Latest
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εργατική Αλλυλεγγύη: Κοινή δράση και αγώνας για λύση των προβλημάτων και όχι ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ

24 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την εκλογή του Βουλευτή Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής

19 Μαρτίου 2026
Το «Stoiximan AegeanBall Festival» έρχεται στην Καστοριά!

Το «Stoiximan AegeanBall Festival» έρχεται στην Καστοριά!

18 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες και υποδομές  για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον ΤΟΕΒ Σερβίων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες και υποδομές για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον ΤΟΕΒ Σερβίων

18 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Συγχαρητήρια για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στην θέση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής

18 Μαρτίου 2026
Ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη. Βίντεο

Ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη. Βίντεο

18 Μαρτίου 2026
Ο Δήμος Κοζάνης στην ημερίδα του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη ισότητα – Παρουσίαση δράσεων και νέου Σχεδίου Δράσης 2026 – 2028

Ο Δήμος Κοζάνης στην ημερίδα του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη ισότητα – Παρουσίαση δράσεων και νέου Σχεδίου Δράσης 2026 – 2028

18 Μαρτίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Συγχαρητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων

18 Μαρτίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 3 συλλήψεις για ναρκωτικά

18 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Μικρόκαστρο: Τροχαίο, τρακτέρ με αυτοκίνητο

18 Μαρτίου 2026
Άγιες ημέρες σε ένα τόπο που έμαθε να παράγει, να αντέχει και να προσαρμόζεται. (Του Χάρη Κάτανα)

Χάρης Κάτανας: Συγχαρητήριο μήνυμα για Πάρη Κουκουλόπουλο

18 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα: Οκτώ συλλήψεις για ρευματοκλοπή σε οικισμό Ρομά

Πάνω από 2.000 ευρώ η ζημιά από την ρευματοκλοπή των Ρομά στην Πτολεμαΐδα

18 Μαρτίου 2026
ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Διακοπή ρεύματος στο Βόιο την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026

18 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατική Αλλυλεγγύη: Κοινή δράση και αγώνας για λύση των προβλημάτων και όχι ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ

sierafm by sierafm
24 Οκτωβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
1
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με έκπληξη, ευχάριστη μάλιστα, είδαμε σε τοπική ιστοσελίδα, την αγωνιώδη προσπάθεια του Προέδρου και του Γραμματέα του Εργοδοτικού- Κυβερνητικού συνδικάτου «Σπάρτακος», να προσπαθήσουν να πείσουν ότι αυτοί ήταν που ζήτησαν από το ΔΣ της ΔΕΗ την εξίσωση Τακτικού προσωπικού και εργολαβικών εργαζόμενων στην περίπτωση θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος!

Η έκπληξη δεν αφορά την προσπάθεια καπηλείας, τακτική που είναι συνηθισμένη στο συγκεκριμένο Συνδικάτο, αλλά η έκπληξη αφορά το, έστω και όψιμο, ενδιαφέρον των «λόρδων» του εργοδοτικού συνδικαλισμού με τους «κολασμένους» εργάτες των εργολάβων και του δουλεμπορίου.

Σαν να μην είναι αυτοί που:

  1. Δε δέχονται τους εργαζόμενους στους εργολάβους να γίνουν μέλη του Συνδικάτου τους γιατί τους θεωρούν εργαζόμενους ενός κατώτερου θεού….
  2. Αντιτάχτηκαν στην είσοδο του Συνδικάτου μας, αλλά και του ΣΕΕΕΝ, στην Ομοσπονδία μας, τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί έχουμε μέλη εργολαβικούς εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό μας έβαλαν σε δικαστικές περιπέτειες και παρόλο που κερδίσαμε τα δικαστήρια σήμερα είμαστε πάλι εκτός συνεδρίων της ΓΕΝΟΠ!
  3. Δήλωναν δημόσια σε συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: «Εμείς είμαστε καβάλα στο Ντορή! Αυτοί αν θέλουν ας κάνουν δικά τους συνδικάτα…» Δήλωση που έγινε σε ολοκληρωμένη πρόταση του Συνδικάτου μας, για να πάρει πρωτοβουλία το ΕΚΚ και να παλέψουμε όλοι μαζί για τα προβλήματα των εργολαβικών και έκτακτων εργαζομένων της ΔΕΗ. Η Ελιτίστικη δήλωση αυτή διαχωρίζει σαφώς τους μόνιμους εργαζόμενους από τους εργαζόμενους του δουλεμπορίου και των εργολάβων.
  4. Τα στελέχη τους έχουν ιερούς, φιλικούς δεσμούς και πολλά «πάρε δώσε» με τους εργολάβους δουλεμπόρους της περιοχής. Στελέχη τους είναι άλλωστε και τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας που όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο που παίζουν στο πλευρό της εργοδοσίας στην κατασκευή της 5ης μονάδας και σ όλους στους εργασιακούς χώρους. Δεν μπορούν λοιπόν να είναι «και με το θεριό και με το Γιάννη»!

Και αφού τέλος πάντων ασχολήθηκαν με το θέμα πως και δεν κυκλοφόρησε κανένα έγγραφο, καμιά επιστολή τους στα τοπικά ή πανελλαδικά ΜΜΕ; Από σεμνότητα; Μα αυτοί δίνουν δελτία τύπου ακόμα και με την «πρωτότυπη» όντως είδηση: «ο πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σπάρτακου επισκέφτηκαν τους εργασιακούς χώρους των Ορυχείων και των σταθμών παραγωγής»…

Σε ότι αφορά το Συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα ασχοληθούμε περεταίρω αφού είναι γνωστό και στους εργαζόμενους και στο Δ.Σ της ΔΕΗ αλλά και σ όλους τους φορείς, από πού προήλθε η πρόταση για «ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΑΚΤΙΚΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Το ευχάριστο σ αυτή τη δυσάρεστη όντως υπόθεση είναι ότι αυτό το αίτημα φαίνεται να οδεύει προς τη λύση του. Αυτό φαίνεται εκτός των άλλων και από την διάθεση να ασχοληθούν με το θέμα, έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση, τα κοράκια του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ως Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα σωματεία ή γενικότερα μαζικούς φορείς για συστράτευση  και κοινή δράση ενάντια στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων. Ας είναι και όψιμο αυτό το ενδιαφέρον αρκεί να είναι ειλικρινές.

Γι αυτό λοιπόν καλούμε και τον Σπάρτακο και τα άλλα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Συνδικάτα της Περιοχής και της ΔΕΗ σε κοινή δράση για να αγωνιστούμε και για τα προβλήματα των ζωντανών και υπερ-εκμεταλλευομένων εργαζόμενων στο δουλεμπόριο και στις εργολαβίες. Για Μέτρα ασφάλειας, ανθρώπινους μισθούς, εργασιακές σχέσεις, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και γι αυτούς τους εργαζόμενους και άλλα πολλά τα οποία μπορούμε να τα συζητήσουμε μπροστά στους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας και να συναποφασίσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης.

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ   ΤΑΚΤΙΚΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Συνδικάτο μας ιδρύθηκε με αυτό το σύνθημα, μέσα σε μια αγωνιστική κινητοποίηση- κατάληψη του διοικητηρίου των Ορυχείων. Με αυτές τις αρχές πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια και πάνω σ αυτές συζητάει και με άλλα συνδικάτα για κοινή δράση στον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση συνολικά του κινήματος της Εργατικής Τάξης. 

Κοζάνη 24/10/17

Αριθ.πρωτ.:  221                                                                      

Προς : Πρόεδρο ΔΕΗ: Κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ          

Θέμα: Πρόσληψη στη ΔΕΗ μέλους της οικογένειας θανόντος σε εργατικό δυστύχημα, εργαζόμενου σε εργολαβία για λογαριασμό της ΔΕΗ

Κύριε Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε στις 19/9/2017 σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα συνάδελφος που εργαζόταν σε εργολάβο που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ στο Ορυχείο Καρδιάς.

Ο άτυχος εργαζόμενος Λάζαρος Πανιτσίδης, 35 χρονών άφησε πίσω του μια γυναίκα άνεργη και δυο ανήλικα παιδιά ορφανά, ένα κοριτσάκι νεογέννητο και ένα αγοράκι τριών ετών.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική αφού άλλωστε οι μισθοί που έπαιρνε ο εκλιπών ήταν πραγματικά πενιχροί και δεν καταβάλλονταν σε τακτά διαστήματα. Όπως συμβαίνει βέβαια με όλους τους εργαζόμενους στους εργολάβους οι οποίοι (εργολάβοι) προβάλλουν τη δικαιολογία ότι δεν τους πληρώνει τακτικά η ΔΕΗ.

Ζητάμε η ΔΕΗ, με βάση τον κοινωνικό της ρόλο και αναλογιζόμενη τις δικές της ευθύνες όπως προέκυψαν από τους ελέγχους της ΕΜΒΕ να προσλάβει στο τακτικό προσωπικό τη σύζυγο του αδικοχαμένου συνάδελφου για να μπορέσει η οικογένεια να αντεπεξέλθει στις αυξημένες της οικονομικές υποχρεώσεις.

Δηλαδή πιθανά με απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ (ή όπως αλλιώς) να επεκταθεί η απόφαση που ισχύεις και για το τακτικό προσωπικό της επιχείρησης, όπου για κάθε συνάδελφο που «χάνεται» σε εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΗ προσλαμβάνεται ένα μέλος της οικογενείας του.

Θεωρούμε ότι αυτό είναι και ηθικό και δίκαιο και συνάδει με την ίση αντιμετώπιση από την Πολιτεία και τη ΔΕΗ, των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχουν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και της Πολιτείας που πιστεύουν ότι η ζωή των τακτικών εργαζόμενων της ΔΕΗ έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή των έκτακτων ή των εργαζομένων στους εργολάβους. Ούτε πως οι οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων έχουν διαφορετικές ανάγκες οι οποίες μάλιστα διαμορφώνονται ανάλογα με την εργασιακή σχέση που είχε στην Επιχείρηση ο άνθρωπός τους. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι σήμερα το 30% (ίσως και περισσότερο) των εργασιών της ΔΕΗ γίνονται από εργολαβικούς εργαζόμενους που πολλές φορές μάλιστα μοιράζονται τα ίδια πόστα με τακτικούς εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά έχουν διαφορετική εργασιακή και μισθολογική αντιμετώπιση.

Είναι κρίμα αυτή η αδικία να ακολουθεί τις οικογένειές τους και μετά το θάνατό τους σε περίπτωση εργατικού δυστυχήματος!

Η πρόσληψη της συζύγου του αδικοχαμένου εργαζόμενου είναι υποχρέωση της ΔΕΗ απέναντι στην οικογένεια του αλλά και στην ίδια την κοινωνία τα μέλη της οποίας πρέπει να είναι ίσοι και στη ζωή και στο Θάνατο.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

Ασαλουμίδης Κων/νος                                                Νιάκας Αθανάσιος

Κοινοποίηση: 

  1. ΥΠΕΚΑ
  2. Υπουργείο Εργασίας
  3. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  4. Μέλη Δ.Σ ΔΕΗ/ΑΕ.
  5. Εκπρόσωποι εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ/ΑΕ
  6. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
  7. Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
  8. Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
  9. Συνδικάτα ΔΕΗ
  10. Συνήγορο του Πολίτη
  11. Πολιτικά Κόμματα – Βουλευτές.
  12. Ι.Μ.Δ.Α

 

 

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Previous Post

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Γουνεμπόρων Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας» καλεί τα μέλη του την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου σε Γενική Συνέλευση

Next Post

Τραγικό τέλος για τον άντρα που καταπλακώθηκε από τοίχο

Next Post
ασθενοφορο

Τραγικό τέλος για τον άντρα που καταπλακώθηκε από τοίχο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την εκλογή του Βουλευτή Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής
  • Το «Stoiximan AegeanBall Festival» έρχεται στην Καστοριά!
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες και υποδομές για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον ΤΟΕΒ Σερβίων
  • Καλλιόπη Βέττα: Συγχαρητήρια για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στην θέση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής
  • Ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr