Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
Δήμος Βοΐου: Ποντιακή και Δημοτική Βραδιά στο Πυλωρί
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Σάββα, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
ασθενοφορο
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
«Αννίτσα»: Εκεί που λύγισε ο «Άξονας»-Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Ήρωες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου
Κέντρο Ξένων γλωσσών Τίνα Καϊνάρη: 100% επιτυχίες στο ESB και LRN
Καστοριά: Ξεκινούν οι διαδικασίες δημιουργίας Πρότυπου Κέντρου Στήριξης ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού (βίντεο)
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
Καστοριά: Πήγε 15Αύγουστο να κλέψει, αλλά…

Ερευνα: Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά έως 5 ετών που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες μπροστά σε οθόνη

Ο υπερβολικός χρόνος σε οθόνες έχει συσχετιστεί από προηγούμενες μελέτες με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως κίνδυνο παχυσαρκίας και μειωμένης νοητικής ανάπτυξης.

Τα παιδιά ηλικίας δύο έως τριών ετών που περνάνε περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη (τηλεόρασης, υπολογιστή-ταμπλέτας, παιγνιδομηχανής ή κινητού τηλεφώνου), γίνονται λιγότερο δραστήρια σωματικά όταν φθάσουν στην ηλικία των πέντε έως έξι ετών, σε σχέση με τα παιδάκια που δεν περνούσαν πάνω από μία ώρα ημερησίως με μία οθόνη, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Child and Adolescent Health» για θέματα υγείας των παιδιών και των εφήβων, επιβεβαιώνει την ανάγκη να τηρείται η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να περιορίζεται το πολύ σε μία ώρα ο χρόνος των παιδιών δύο έως πέντε ετών μπροστά σε οθόνες.   Ο υπερβολικός χρόνος σε οθόνες έχει συσχετιστεί από προηγούμενες μελέτες με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως κίνδυνο παχυσαρκίας και μειωμένης νοητικής ανάπτυξης. Επιπλέον, όπως δείχνει και η νέα έρευνα, οι οθόνες αντικαθιστούν άλλες πιο χρήσιμες δραστηριότητες, όπως τη σωματική δραστηριότητα και τον ύπνο.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η τηλεόραση παραμένει η συχνότερα χρησιμοποιούμενη οθόνη από τα μικρά παιδιά, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό παιδιών τηρεί τις οδηγίες του ΠΟΥ για θέαση έως μία ώρα καθημερινά. Τα παιδιά που βλέπουν κάποια οθόνη για πάνω από τρεις ώρες την ημέρα, σε ηλικία δύο έως τριών ετών, κάνουν -κατά μέσο όρο- 40 λεπτά περισσότερη καθιστική ζωή στα πέντε έως έξι τους, περιορίζοντας αντίστοιχα τον χρόνο σωματικής κινητικότητας με παιγνίδια ή άλλες πιο υγιεινές δραστηριότητες.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *