Συνάντηση Αμανατίδη με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς» της HELLENiQ ENERGY
Νέες Προοπτικές Σύμπραξης Πανεπιστημίου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Εράτυρα: Ενημέρωση και για τους κατοίκους της Γαλατινής για την καταβολή ποσών από ΑΠΕ και το όφελος για τους κατοίκους
Ομάδα δίας αστυνομία
Ενημερωτική Εσπερίδα του Δήμου Κοζάνης για τον Κλάδο Εστίασης την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
ΠΑΝΣΕΚΤΕ
ΑΡΣΙΣ
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, την Πέμπτη 23/1, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .
ΠΑΣΧΑ ΑΥΓΑ

Ερευνα: Όσοι πίνουν συχνά τσάι, ιδίως πράσινο, ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν πιο σπάνια

Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “European Journal of Preventive Cardiology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όσους έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και όσους έπιναν πιο αραιά ή καθόλου, και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για επτά χρόνια κατά μέσο όρο.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι 50χρονοι έπιναν συχνά τσάι, ζούσαν 1,3 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους έπιναν τσάι σπάνια ή καθόλου, καθώς επίσης εμφάνιζαν στεφανιαία νόσο 1,4 χρόνια αργότερα κατά μέσο όρο. Είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο βρέθηκε να έχει μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το μαύρο, κάτι που έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.α. Στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako