συνδυασμος ελπιδα, ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
«Δέματα Αγάπης» από τον Δήμο Κοζάνης ενόψει Χριστουγέννων
Γ’ Εθνική: Νίκη για την Κοζάνη- Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024
πετρελαιο θερμανσης
Σιάτιστα: “ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”, παράσταση θεάτρου σκιών των Ηλία Ώττα και Παύλου Σαπαλίδη την Παρασκευή 27/12
Με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
φορολογια
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
συνταξιουχοι, συνταξη

Ερευνα: Όσοι πίνουν συχνά τσάι, ιδίως πράσινο, ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν πιο σπάνια

Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “European Journal of Preventive Cardiology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όσους έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και όσους έπιναν πιο αραιά ή καθόλου, και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για επτά χρόνια κατά μέσο όρο.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι 50χρονοι έπιναν συχνά τσάι, ζούσαν 1,3 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους έπιναν τσάι σπάνια ή καθόλου, καθώς επίσης εμφάνιζαν στεφανιαία νόσο 1,4 χρόνια αργότερα κατά μέσο όρο. Είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο βρέθηκε να έχει μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το μαύρο, κάτι που έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.α. Στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako