• Latest
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΣΥ – Χειρουργεία: Η νέα εφαρμογή που θα δείχνει στους πολίτες την αναμονή ανά νοσοκομείο

27 Οκτωβρίου 2023
μαρκιδες πουλιου

Μαρκίδες Πούλιου: Συνέλευση και εκλογές

20 Μαρτίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε Βόιο, Γρεβενά και Φλώρινα

Δυτική Μακεδονία: Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε Βόιο, Γρεβενά και Φλώρινα

19 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  Εθελοντική Αιμοδοσία από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Εθελοντική Αιμοδοσία από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής

19 Μαρτίου 2026
Σε πλήρη εξέλιξη το έργο της αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Γρεβενών. Βίντεο

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο της αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Γρεβενών. Βίντεο

19 Μαρτίου 2026
Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός και ο κεντρικός δρόμος

Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός και ο κεντρικός δρόμος

19 Μαρτίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Το Δίκτυο»

19 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ορκωμοσία επτά νέων υπαλλήλων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ορκωμοσία επτά νέων υπαλλήλων

19 Μαρτίου 2026
Ενεργή παρουσία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων σε διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Fur Europe Μιλτιάδη Καρακουλάκη για την επανεκλογή του Γιάννη Μανάκα στην Προεδρεία της IFF

19 Μαρτίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026

19 Μαρτίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Κοζάνης

19 Μαρτίου 2026
Παρουσίαση της νουβέλας ΑΚΡΑ, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Παρουσίαση της νουβέλας ΑΚΡΑ, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

19 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Σύλληψη 33χρονου  για κατοχή ναρκωτικών

19 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΣΥ – Χειρουργεία: Η νέα εφαρμογή που θα δείχνει στους πολίτες την αναμονή ανά νοσοκομείο

sierafm by sierafm
27 Οκτωβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
57
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η ανάπτυξη ενός ιστοτόπου στον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να βλέπουν την αναμονή που έχει κάθε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση και αναλόγως να επιλέγουν πώς θα κινηθούν.

Σε περίπου δύο μήνες θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας. Σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η ανάπτυξη ενός ιστοτόπου στον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να βλέπουν την αναμονή που έχει κάθε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση και αναλόγως να επιλέγουν πώς θα κινηθούν.

Σήμερα, τα νοσοκομεία διατηρούν ξεχωριστές λίστες χειρουργείων, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημερώνονται, δεν τηρούνται ή δεν ελέγχονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά περιστατικά που βρίσκονται στις λίστες χειρουργείων σήμερα δεν είναι πραγματικά, δηλαδή οι πολίτες έχουν αναζητήσει διαθέσιμο κενό για επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Συνεπώς, έχουν φύγει από τη λίστα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Εάν στην απουσία οργάνωσης συνυπολογιστεί η έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα αρκετά χειρουργικά τραπέζια να μη χρησιμοποιούνται, προκύπτουν σημαντικές αναμονές. Οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν τρεις μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τον ένα χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους.

Το Υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, με σκοπό να μειώσει τις αναμονές και συνεπώς την ταλαιπωρία των πολιτών. Αυτό το «νοικοκύρεμα» στα περιστατικά για τακτικό χειρουργείο στο ΕΣΥ επιδιώκεται από τις προωθούμενες ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

 

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας χθες στο 27ο συνέδριο του Economist σημείωσε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ψηφιοποίηση της λίστας χειρουργείων και σε δύο μήνες από σήμερα, ο πολίτης θα γνωρίζει τι αναμονή υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο και θα συμμετέχει λιγότερο ή περισσότερο στην επιλογή της θεραπείας του».

Ειδικότερα, το κάθε δημόσιο νοσοκομείο θα διατηρεί τη δική του λίστα, ωστόσο θα υπάρχει μια κεντρική διαχείριση και έλεγχος. Βασικοί όροι για την κατάρτιση της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων αποτελούν η αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου του ασθενούς και του δυνατού χρόνου αναμονής, με ασφάλεια για την υγεία του ασθενούς. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με ιατρική τεκμηρίωση από ειδικευμένους ιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των Νοσηλευτικών Τμημάτων, καθώς και των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Οι ασθενείς ενημερώνονται αμελλητί για την ημερομηνία της επέμβασης όταν εντάσσονται στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από λίστα αυτή εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία έχουν άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα, πάντως, είναι υποχρεωμένα να δηλώνουν σε υποσύστημα της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία που διενεργούνται. Υπεύθυνη για τη λειτουργία του νέου συστήματος είναι η ΗΔΙΚΑ που αναλαμβάνει να ψηφιοποιήσει όλα τα δεδομένα των χειρουργείων που υπάρχουν στα νοσοκομεία και να ορίσει τις δικλείδες ασφαλείας.

Η αναφορά του κ. Θεμιστοκλέους στην ψηφιακή…τακτοποίηση των χειρουργείων έγινε με αφορμή τη συζήτηση για την τεχνολογία και την καινοτομία. Δύο έννοιες που είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, καταλύτης στον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Έχουμε ξεκάθαρο οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα. Αφορά στις αλλαγές που θα γίνουν με τη ψηφιοποίηση. Έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφιοποίηση των ακτινολογικών συστημάτων, στους επόμενους δύο μήνες ξεκινά το έργο των 140 εκατ. που θα συνδεθεί με τον ψηφιακό φάκελο και το ψηφιακό σύστημα ογκολογικών ασθενών. Το 2025 που θα ολοκληρωθούν θα δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό οικοσύστημα στα νοσοκομεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους. Ανάμεσα στα έργα που αναμένεται να «τρέξουν» με τη βοήθεια της τεχνολογίας σημείωσε τη διαχείριση του αίματος μέσω συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στο συνέδριο του Economist πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ειδικά για τη φαρμακευτική πολιτική. «H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.», ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, περιγράφοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Πηγή pelop.gr

Tags: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης

Next Post

Πονοκέφαλος: Τι μαρτυρά το σημείο που σας πιάνει;

Next Post
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πονοκέφαλος: Τι μαρτυρά το σημείο που σας πιάνει;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαρκίδες Πούλιου: Συνέλευση και εκλογές
  • Δυτική Μακεδονία: Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε Βόιο, Γρεβενά και Φλώρινα
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Εθελοντική Αιμοδοσία από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής
  • Σε πλήρη εξέλιξη το έργο της αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Γρεβενών. Βίντεο
  • Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός και ο κεντρικός δρόμος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr