• Latest
Γιώργου Νούτσου

ΕΥΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ….του Γιώργου Νούτσου

19 Δεκεμβρίου 2022

Ξανά εκλογές στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!

26 Φεβρουαρίου 2026
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

26 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών

26 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)

26 Φεβρουαρίου 2026
Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

26 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

26 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη λόγω βλάβης

26 Φεβρουαρίου 2026
Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

26 Φεβρουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

26 Φεβρουαρίου 2026
Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

26 Φεβρουαρίου 2026
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Αναζήτηση Προσωπικού – Σαντορίνη (Φηροστεφάνι)

26 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Αθανασίου και Παναγίας την Πέμπτη 26/2

26 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΥΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ….του Γιώργου Νούτσου

sierafm by sierafm
19 Δεκεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γιώργου Νούτσου
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πρόσφατα έγραψα σε άρθρο μου για τη σπουδή των κομματικών σχηματισμών να αποτινάσσουν από πάνω τους οτιδήποτε θεωρούν, πως μπορεί να στοιχίσει στους κομματικούς, πολιτικούς και εκλογικούς τους σχεδιασμούς.


Γράφοντας το,  είχα πρωτίστως στο νου μου την Ανδρουλάκεια σπουδή για διαγραφή της Εύας από το ΠΑΣΟΚ

Και να που η ιστορία «πριν αλέκτορα φωνήσαι» επαναλαμβάνεται, έστω και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές…

Έσπευσε ο πρωθυπουργός να αναστείλει την κομματική ιδιότητα της Μαρίας και να αναγγειλει το κόψιμο της από τις λίστες της ΝΔ για τις Εθνικές εκλογές !!!
Κι αναρρωτιέμαι…
Τόσος φόβος; Τόση πρεμουρα; Τόση υποκρισία; Τόση ελάχιστη ευκαιρία στο χρόνο και στα γεγονότα να προλάβουν έστω να καταγραφούν;

Η ισοπεδοτική και κατά προέκταση, άδικη κρίση  για γεγονότα προφανώς παντελώς διαφορετικής υφής, χαρακτήρα, έντασης , σοβαρότητας και ευθύνης, απλά και μόνο επειδή «τυχαίνει» να αλληλοκαλύπτονται χρονικά, έρχεται και τελικά ακυρώνει το δίκαιο.

Δίκαιο είναι, ο καθένας να κρίνεται για τις δικές του πράξεις και να μη σαλαμοποιείται η πράξη του – προφανώς σκοπίμως και εκ του πονηρού – με τις πράξεις άλλων.

Δίκαιο είναι να τιμωρείται ή να αθωώνεται κάποιος για πράξη ή παράλειψη που έχει τελέσει, σε συνάφεια με την πράξη ή την παράλειψη αυτή καθ αυτή.

Οι συμψηφισμοί και η γενίκευση, πέραν απο την υποκείμενη υποκρισία, αποκρύπτουν επιμελώς κάτω από το χαλί, όσα τρωτά εγγενώς ενυπάρχουν μέσα σε κάθε συλλογικό οργανισμό – όπως είναι τα κόμματα και δη τα κόμματα εξουσίας – ως απόρροια της ανθρώπινης ροπής προς την παραβατικότητα, καθώς το διακύβευμα που τις περισσότερες φορές έχει το χρώμα του χρήματος, δεν έπαψε ποτέ να συγκινεί.

 
Το να κατηγορείται κάποιος για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κλπ, μάλλον είναι πολύ διαφορετικό από το να κατηγορείται, επειδή ευνόησε άμεσα ή έμμεσα… ή κάλυψε τη μισθοδοσία κάποιου συνεργάτη του, που δεν υπήρξε όσο συνεπής θα έπρεπε στις μεταβάσεις του στις Βρυξέλλες και η όποια προσπάθεια ταύτισης, συνεμπλοκής και αυθαίρετων συνειρμών των εμπνευστών τους, το μόνο που καταφέρνει τελικά και αποδεικνύει, είναι πως τελικά όλοι (κομματικοί σχηματισμοί και οι επικεφαλείς τους), είναι εξαιρετικά προβλεπόμενοι και τραγικά ίδιοι !

Η υποκρισία του όλου πολιτικού συστήματος κραυγάζει, καθώς τουλάχιστον στην περίπτωση της Μαρίας, προσπαθεί, πίσω από μια παράτυπη/παράνομη διοικητική πρακτική, που θα αποδειχτεί στο χρόνο, αν υποκρύπτει και ποινικές ευθύνες και δη  σε ποιό βαθμό, να καλύψει την αναντίρρητη και διαχρονικά επιβεβαιωμένη σοβαρή ηθική απονομιμοποποίησή του.

Για την ληστεία μετά φόνου, εικάζω πως ο ποινικός νομοθέτης επιφυλάσσει άλλη αντιμετώπιση από την κλοπή ενός ψιλικατζίδικου με κέρδος μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ… για να προσθέσω στον συλλογισμό μου, κατά πρώτον το τεκμήριο αθωωότητας τόσο για την Εύα, όσο και για τη Μαρία, που εκ προοιμίου με τις ακολουθουμενες πρακτικές, έχει ουσιαστικά πάψει να υπάρχει… και κατά δεύτερον, τα κίνητρα, το δόλο, τη φυσική ή ηθική αυτουργία και τελικά το συνολικό προσωπικό όφελος που πιθανά αποκόμισε από την εγκληματική πράξη του ο παραβάτης.

Άλλη η Εύα λοιπόν, άλλη η Μαρία.

Διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές καταβολές, διαφορετικά γεγονότα, διαφορετικές κατηγορίες να τις συνοδεύουν.

Ίδια όμως αντιμετώπιση από τα κόμματα, με τη σημαία των οποίων κλήθηκαν  να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον

Η επίκληση της ηθικής ακεραιότητας των πολιτικών οργανισμών και δη με στόμφο δυσανάλογο της εμπειρικής γνώσης των πολιτών από ολόκληρο το κομματικό φάσμα, με νωπές ακόμα πολλές από τις επώνυμες παθογένειές τους, απλά δεν πείθει.

Αυτό που χρειάζεται, είναι να καταβληθεί προσπάθεια τόσο ενδυνάμωσης των μηχανισμών παρακολούθησης και ελέγχου, όσο πρωτίστως, καταβολής προσπάθειας άοκνης και μακροχρόνιας πια εδώ που έχουμε φτάσει, για την επιστροφή και αναγέννηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

Δύσκολο εγχείρημα προφανώς και κινήσεις επιδερμικές με απλοικές συντμήσεις, διαγραφές, συμψηφισμούς και αποτάξεις, κατά την γνώμη μου, όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλα επιτείνουν έτι περαιτέρω το ήδη δυσβάσταχτο κλίμα στην μεταξύ τους σχέση..!

  • Πολιτικός Επιστήμων – πρώην δήμαρχος Γρεβενών
Tags: ΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Previous Post

Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς

Next Post

Φορολοταρία: Η ΑΑΔΕ θα μοιράσει 1,2 εκατ. ευρώ – Πόσα θα πάρουν οι υπερτυχεροί

Next Post
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φορολοταρία: Η ΑΑΔΕ θα μοιράσει 1,2 εκατ. ευρώ – Πόσα θα πάρουν οι υπερτυχεροί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξανά εκλογές στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών
  • Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)
  • Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr