• Latest
ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ: Ανατροπές σε έξοδα κηδείας, επίδομα τοκετού, επίδομα ασθενείας – Έρχεται «γερό ψαλίδι»

7 Οκτωβρίου 2020
Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

3 Οκτωβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

3 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

3 Οκτωβρίου 2025
Πένθος

Συλλυπητήριο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τον Κυριάκο Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

5η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας

3 Οκτωβρίου 2025
Στις εγκαταστάσεις των «Λαμπηδόνων» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης  

Στις εγκαταστάσεις των «Λαμπηδόνων» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης  

3 Οκτωβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης – Σωματείο Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ο Ερμής» – Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης «Digital Marketing και Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

Επιμελητήριο Κοζάνης – Σωματείο Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ο Ερμής» – Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης «Digital Marketing και Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

3 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Είχαν καβάντζα με ναρκωτικά ένας ανήλικος και δύο ακόμη άτομα

Καστοριά: Είχαν καβάντζα με ναρκωτικά ένας ανήλικος και δύο ακόμη άτομα

3 Οκτωβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Ενότητα: Η χρηματοδότηση για το έργο του ΣΔΙΤ, που εξασφαλίσαμε το 2023, εδραιώνει τη θέση του Δήμου Κοζάνης ως ένα ισχυρό περιφερειακό αστικό κέντρο της πατρίδας μας 

3 Οκτωβρίου 2025
Το πρώτο χιόνι στον Όλυμπο. Ζωντανή εικόνα

Το πρώτο χιόνι στον Όλυμπο. Ζωντανή εικόνα

3 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 19χρονος, 18χρονος και ανήλικος για διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου

3 Οκτωβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

ΕΦΚΑ: Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά και με ποιο τρόπο

3 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΦΚΑ: Ανατροπές σε έξοδα κηδείας, επίδομα τοκετού, επίδομα ασθενείας – Έρχεται «γερό ψαλίδι»

sierafm by sierafm
7 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΦΚΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ενιαίες παροχές υγείας σε είδος για όλους τους ασφαλισμένους θα προβλέπει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Ασθένειας και λοιπών παροχών του e-ΕΦΚΑ που έρχεται σε λίγους μήνες.

Η έκδοση του ενιαίου κανονισμού παροχών θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο ύψος των χορηγούμενων παροχών του κάθε Ταμείου, όπως στο επίδομα ασθενείας ή στα έξοδα κηδείας, στο επίδομα κατασκήνωσης και τοκετού αλλά και σε άλλες παροχές, όπως στα επιδόματα εργατικού ατυχήματος. Οι αλλαγές, σύμφωνα με γνώστες της κοινωνικής ασφάλισης, θα οδηγήσουν σε παροχές εφάμιλλες των επιπέδων που χορηγεί σήμερα το πρώην ΙΚΑ. Έτσι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των πρώην ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ), Τραπεζών, του Δημοσίου και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που τυγχάνουν πλούσιων παροχών σε χρήμα όπως για επιδόματα ασθένειας ή έξοδα κηδείας θα δουν τις παροχές τους να κόβονται.

Το υπουργείο Εργασίας συστήνει ομάδα εργασίας η οποία θα παραδώσει πόρισμα μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2021 στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου για τις ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους από όλα τα ταμεία. Αυτό συμβαίνει γιατί χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των πρώην ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ), του Δημοσίου και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες τυγχάνουν πλούσιων παροχών σε χρήμα, για επιδόματα ασθένειας ή έξοδα κηδείας σε αντίθεση με τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων (ΙΚΑ-ΟΓΑ κλπ) όπου οι παροχές είναι περιορισμένες.

Οι ασφαλισμένοι στον κλάδο των τραπεζών (εκτός αυτές που διατηρούν δικά τους ταμεία υγείας και πρόνοιας) καταβάλλουν για έξοδα κηδείας υπέρογκα ποσά όπως και στο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ και το πρώην ΤΣΜΕΔΕ την ίδια ώρα που το πρώην ΙΚΑ καταβάλλει 800 ευρώ ως έξοδα κηδείας.

Η καθυστέρηση στη χορήγηση ενιαίων παροχών σε όλους τους ασφαλισμένους των ταμείων, με την έκδοση ενιαίου κανονισμού παροχών, αποδίδεται από το υπουργείο Εργασίας στη δυσκολία του εγχειρήματος να εξισωθούν ανόμοιες, μέχρι σήμερα, παροχές που χορηγούν τα ταμεία κύριας ασφάλισης πριν αυτά υπαχθούν, προς το παρόν μόνο διοικητικά, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Το πόρισμα θα επικεντρώνεται στις παροχές σε χρήμα, ήτοι:

1. Επίδομα ασθένειας.

2. Επίδομα εργατικού ατυχήματος.

3. Επίδομα μητρότητας.

4. Έξοδα κηδείας.

5. Παροχές κατασκηνώσεων.

6. Λοιπές παροχές.

Όλα τα ανωτέρω πεδία οφείλουν να προσεγγισθούν ως προς:

1. Τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση για παροχές σε χρήμα.

2. Την έκταση κάλυψης.

3. Το ύψος των παροχών.

4. Το εύρος των δικαιούχων.

5. Τη διαδικασία χορήγησης των παροχών.

6. Κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα.

Το πόρισμα θα πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην κατάρτιση του Ενιαίου Κανονισμού Ασθενείας και Λοιπών Παροχών του e-ΕΦΚΑ. Ως εκ τούτου οφείλει να εξετάσει διεξοδικά την υφιστάμενη κατάσταση ανά ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ Φορέα. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί παλαιότερο πόρισμα Ομάδας Εργασίας που είχε συγκροτηθεί με την υπό στοιχεία 38125/Δ9.11605/16-08-2017 απόφαση και είχε παραδοθεί τον Ιούλιο 2019.

Ομάδα εργασίας

Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:

1. Καρασιώτου Παυλίνα, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως Πρόεδρο.

2. Τσαγκαρόπουλος Κωνσταντίνος, Υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ, ως μέλος, με χρέη αναπληρωτή Προέδρου.

3. Ρίζου Άννα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικότερων θεμάτων Ασφάλισης και Παροχών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος.

4. Παπανικολάου Κωνσταντίνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Ασφάλισης και Παροχών Ασθένειας Αξιολόγησης Αναπηρίας και Ειδικών θεμάτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Καραχρήστου Θεοδώρα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής Κανονισμών Ευρωπαϊκής Ένωσης του ιδίου Υπουργείου.

5. Δρακόπουλος Βασίλειος, Υπάλληλος του Τμήματος Προσυνταξιοδοτικών Παροχών και Λοιπών Παροχών σε Χρήμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μπέκα Κυριακή, Προϊσταμένη του ίδιου Τμήματος και Υπουργείου.

6. Νιάρχος Παναγιώτης, Υπάλληλος του Τμήματος Δημοσιονομικών Αναλύσεων και Αναφορών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ιατρίδη Νικόλαο, Υπάλληλο του ίδιου Τμήματος και Υπουργείου.

7. Φουρνάρου Ευαγγελία, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Β’ Παροχών του e-ΕΦΚΑ, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Βασιλείου Βασιλική, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α’ Παροχών του ίδιου Φορέα.

8. Πετράκου Διονυσία, Συνεργάτης στο Γραφείο Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος.

9. Φασιανός Απόστολος, Συνεργάτης στο Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος, με αντικαταστάτη τον Καρακίτσιο Αλέξανδρο, Συνεργάτη στο ίδιο Γραφείο.

10. Βρεττός Κωνσταντίνος, Διευθυντής του Γραφείου Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Ζεϊμπέκου Ευαγγελία, Συνεργάτη στο Γραφείο Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ιδίου Υπουργείου.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΕΦΚΑ
Previous Post

Δήμος Σερβίων: Πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο

Next Post

Γνωρίστε μια υγιεινή διατροφή για τη γαστρίτιδα

Next Post
πονος κοιλια

Γνωρίστε μια υγιεινή διατροφή για τη γαστρίτιδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό
  • Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας
  • Συλλυπητήριο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τον Κυριάκο Τσανακτσίδη
  • 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr