• Latest
φορολογια

Εφορία: Έρχονται 9+1 μειώσεις φόρων και εισφορών

1 Οκτωβρίου 2024
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

14 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2025: Χιλιάδες απόπειρες απάτης – Ακυρώθηκαν 3.700 αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις

14 Νοεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Τιμούμε την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εφορία: Έρχονται 9+1 μειώσεις φόρων και εισφορών

sierafm by sierafm
1 Οκτωβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
φορολογια
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εννέα νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες θα μειωθούν το 2025 οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους εισοδηματίες παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τo «βήμα» της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Οι παρεμβάσεις αυτές μαζί με μία ακόμη, η οποία προβλέπει μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα ενταχθούν σε νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Τα μέτρα

Αναλυτικά, τα 9+1 μέτρα μείωσης φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων που θα περιληφθούν στο επόμενο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπουν τα εξής:

1 Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 325 ευρώ για τους εμποροβιοτέχνες, τους επιτηδευματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις που υπάγονται στα τεκμήρια φορολόγησης του Ν. 5073/2023. 

2 Βελτιωτικές αλλαγές στις διατάξεις του Ν. 5073/2023 που προβλέπουν τον προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων των ατομικών επιχειρήσεων με βάση τεκμήρια. Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν προβλέπουν ότι:

* H μείωση κατά 50% του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος που ισχύει σήμερα για οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και καταλαμβάνει σήμερα το 11,4% του πληθυσμού θα ισχύσει και για οικισμούς που ανήκουν σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό έως 1.500 κατοίκους. Ετσι η μείωση θα καταλαμβάνει το 18% του πληθυσμού.

* Σε περίπτωση κατά την οποία σε μια επιχείρηση ο μέγιστος καταβαλλόμενος ετήσιος μισθός είναι υψηλότερος του ετήσιου κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα, η προσθήκη των κριτηρίων του κόστους μισθοδοσίας και του τζίρου δεν θα γίνεται επί του μέγιστου μισθού, αλλά επί του κατώτατου, με τις όποιες προσαυξήσεις λόγω τριετιών. Στη συνέχεια το ποσό που θα προκύπτει από την πρόσθεση αυτή θα συγκρίνεται με το ποσό του μέγιστου ετήσιου καταβαλλόμενου μισθού και όποιο εκ των δύο είναι το μεγαλύτερο θα λαμβάνεται υπόψη ως το ελάχιστον καθαρό τεκμαρτό εισόδημα.

3 Φοροαπαλλαγή για κενά ή βραχυχρόνια εκμισθούμενα ακίνητα που θα διατεθούν για μακροχρόνιες μισθώσεις. Οποιος ιδιοκτήτης διαθέσει, για τουλάχιστον τριετούς διάρκειας μακροχρόνια μίσθωση, κατοικία που κατέχει και η οποία είναι κενή για τουλάχιστον 3 έτη (όπως προκύπτει από το έντυπο Ε2) ή βρίσκεται για τουλάχιστον 3 έτη σε βραχυχρόνια μίσθωση θα έχει απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για τα ενοίκια που θα εισπράττει τα τρία επόμενα έτη. Η απαλλαγή αφορά κατοικίες έως 120 τ.μ. που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο δίδεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν αυτή τη διάταξη ξεκίνησε ήδη από τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2025. 

4 Παράταση, μέχρι το τέλος του 2025, της απαλλαγής από τον ΦΠΑ που ισχύει για τις νεόδμητες οικοδομές. Η αναστολή ΦΠΑ αφορά στις πωλήσεις νέων οικοδομών που δεν προορίζονται για πρώτη κατοικία. Οι πράξεις αυτές θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται με φόρο μεταβίβασης 3% επί της φορολογητέας αξίας κάθε ακινήτου. 

5 Κατάργηση του τέλους σταθερής τηλεφωνίας 5% για συνδέσεις με οπτική ίνα ταχύτητας ίσης ή μεγαλύτερης των 100 mbps. 

6 Απαλλαγή από το φόρο ασφαλίστρου 15% των συμβολαίων υγείας για παιδιά έως 18 ετών. Σε περίπτωση οικογενειακού ή ομαδικού συμβολαίου, ο φόρος μειώνεται αναλογικά με τον αριθμό των ανήλικων μελών που καλύπτει. 

7 Φοροαπαλλαγή για τις οικειοθελείς παροχές επιχειρήσεων προς εργαζομένους που είναι νέοι γονείς. Δεν θα υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικειοθελείς χρηματικές παροχές του εργοδότη, οι οποίες παρέχονται σε νέο γονέα για το χρονικό διάστημα έως δώδεκα μήνες από την απόκτηση τέκνου, μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά επιπλέον 5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

 8 Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για ζημιές από φυσικές καταστροφές. Διπλασιάζεται -από 10% σε 20%- το μέγιστο ποσοστό μείωσης του ΕΝΦΙΑ για κατοικίες που ασφαλίζονται έναντι κινδύνων από πλημμύρα, πυρκαγιά και σεισμό. Το μέτρο θα ισχύσει για κατοικίες με φορολογητέα αξία έως 500.000 ευρώ. Οι κατοικίες με φορολογητέα αξία άνω των 500.000 ευρώ που είναι ασφαλισμένες έναντι κινδύνων από πλημμύρα, πυρκαγιά και σεισμό θα συνεχίζουν να έχουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ και τα επόμενα έτη.

9 Αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών ιατρών ΕΣΥ με συντελεστή 22%. 

  1. Μείωση κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών από 1ης/1/2025, εκ των οποίων 0,5% από τις εισφορές εργαζομένων και 0,5% από τις εργοδοτικές εισφορές. Για τους εργαζομένους στο Δημόσιο, η μείωση θα αφορά στη μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς κλάδου υγείας, το ποσοστό της οποίας θα υποχωρήσει από το 2,55% των μικτών αποδοχών στο 2,05%.

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: ΕΦΟΡΙΑΦΟΡΟΙ
Previous Post

Αλλάζουν από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας

Next Post

Ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”
  • Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025
  • 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr