• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Η αδιαφορία για πρόληψη και η έλλειψη ενημέρωσης σκοτώνουν

23 Νοεμβρίου 2018
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Το πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου για το Σάββατο 23 Αυγούστου

21 Αυγούστου 2025
Η τέλεια καταιγίδα πάνω από τον αγροτικό κόσμο  (Mercosur, Τραμπ και Ε.Ε.)

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό

21 Αυγούστου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας θα καίγονται στον τόπο μας για 25 χρόνια, έως το 2054. ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εκ θεμελίων ανατροπή της Ευρωπαϊκής και Εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας

21 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξιτζής πέταξε έξω μητέρα και παιδιά για να πάρει κούρσα τουρίστες

21 Αυγούστου 2025
τζετ σκι, jet ski

11χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας από jet ski, συνελήφθη ο χειριστής

21 Αυγούστου 2025
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Καιρός: Έρχεται ο τελευταίος καύσωνας «εξπρές»

21 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Απίστευτο περιστατικό: 45χρονος έκλεψε ολόκληρη καγκελόπορτα από μονοκατοικία

21 Αυγούστου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Άγριος ξυλοδαρμός 21χρονου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

21 Αυγούστου 2025
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Πάρκαρες εδώ; Ετοιμάσου να χάσεις το δίπλωμα για έναν ολόκληρο χρόνο!

21 Αυγούστου 2025
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Έβαλαν είσοδο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

21 Αυγούστου 2025
αυτοκινητο οδηγος

Πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος -Ποιο αξεσουάρ πρέπει να βγάλεις άμεσα από το αυτοκίνητο σου

21 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε 60χρονη γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη

20 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αδιαφορία για πρόληψη και η έλλειψη ενημέρωσης σκοτώνουν

sierafm by sierafm
23 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 51,5% των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε αυτούς τους δυο παράγοντες.

Το 51,5% των θανάτων ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλεται καθαρά σε αμέλεια των πολιτών σε θέματα πρόληψης, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου του Σηάτλ που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Forum Υγείας 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αναφερόμενος στη σημασία της πρόληψης και τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα είχε στην κοινωνία και την οικονομία ο οικονομολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τους Ομίλου ΖΙΤΑ, Ζαχαρίας Καπλανίδης, επικαλέστηκε τα στοιχεία της έρευνας του πανεπιστημίου του Σηάτλ, σύμφωνα με τα οποία τα 28,9 εκατομμύρια από τους 55,9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (δηλαδή το 51,5%)σε όλο το κόσμο, οφείλονται στην αμέλεια των πολιτών για την πρόληψη, δηλαδή στην έλλειψη ενημέρωσης ή σε προσωπική αδιαφορία.

«Στην Ελλάδα έχουμε 120.000 θανάτους ετησίως και μόνο 90.000 γεννήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου 61.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε αυτά τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση», είπε ο κ. Καπλανίδης, τονίζοντας ότι οι παράγοντες κινδύνου για αυτούς τους θανάτους, οι οποίοι μπορούν να προληφθούν, είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπέρταση και το σάκχαρο. Παράλληλα, ανέφερε, ότι πέρα από θανάτους, χιλιάδες άνθρωπο λόγω της μη πρόληψης αρρωσταίνουν βαριά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία του δημοσίου αλλά και των νοικοκυριών.

«Το 4ο Forum Υγείας έρχεται με όχημα την έγκριτη ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες να καταδείξει και συγχρόνως αν αφυπνίσει τον Ελληνα πολίτη στην αναγκαιότητα της πρόληψης σε θέματα υγείας», πρόσθεσε ο κ. Καπλανίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε ότι το Forum, που διεξάγεται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (τις προηγούμενες τρεις φορές είχε διεξαχθεί στην Αθήνα), απευθύνεται κατά βάση στο ευρύ, μη επιστημονικό κοινό, αλλά και στους λειτουργούς της υγείας. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις ενότητες του συνεδρίου που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό, την ανάπτυξη του οποίου, όπως είπε, θα πρέπει να επιδιώξει η χώρα μας, αλλά και η Θεσσαλονίκη λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

«Σήμερα ο αριθμός των ηλικιωμένων έχει υπερτριπλασιαστεί από το 1950 και Θα ξανατριπλασιαστεί το 2050», ανέφερε η καθηγήτρια Νευρολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Forum, Μάγδα Τσολάκη, τονίζοντας ότι το 2015 υπήρξαν 9,9 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις άνοιας παγκοσμίως δηλαδή, μία κάθε τρία δευτερόλεπτα. Αναφερόμενη στους πάσχοντες από άνοια στην Ελλάδα τόνισε ότι το 2015 ο αριθμός τους ήταν 197.000, ενώ το 2030 υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 252.000 και το 2059 θα φτάσει στις 354.000. Παράλληλα, επισήμανε, ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κατάθλιψη, το κάπνισμα και η χαμηλή εκπαίδευση, ευνοούν την άνοια. Οσον αφορά τα φάρμακα που υπάρχουν σήμερα, είπε, ότι αυτά δεν θεραπεύουν αλλά σταματούν τα συμπτώματα της νόσου και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται έρευνες για μη φαρμακευτικές θεραπείες με χορήγηση αγουρελαίου, τσαγιού του βουνού, αλόης, κρόκου, κλπ.

«Ο αρμονικός συνδυασμός της σωστής διατροφής, της εμφάνισης και της καλής υγείας, αποτελούν τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ευτυχία, που είναι ο σκοπός της ζωής μας», ανέφερε ο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Forum, καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης. Αναφορικά με τις εισηγήσεις του στο Forum, σχετικά με το θέμα «Δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής, τεστ και Μέθοδος Παυλίδη», ο κ. Παυλίδης, εστίασε στην επιτακτική ανάγκη για έγκαιρη και αντικειμενική βιολογική πρόγνωση – διάγνωση, όχι μόνο για να βελτιωθεί η συμπεριφορά, ο αυτοέλεγχος, η κοινωνικότητα και η σχολική επίδοση, αλλά, κυρίως, για να αποφευχθούν δευτερογενή ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως η χαμηλή αυτοπεποίθηση, ή οι δυσκολίες στις σχέσεις. Παράλληλα, επισήμανε, ότι με το βιολογικο τεστ Παυλίδη, που ο ίδιος επινόησε, μπορεί να γίνει ακόμη και πρόγνωση από την προσχολική ηλικία. Τέλος, ανέφερε, ότι κατά τη διάρκεια του Forum θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις και ανιχνεύσεις πιθανών δυσκολιών στους συμμετέχοντες ενώ δεν χρειάζεται κανενός είδους προεγγραφή.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

Διακοπή Ρέυματος την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Next Post

Ερωτικό τρίγωνο με ιερέα: Τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό στην ερημιά

Next Post
Δικαστήριο δικη

Ερωτικό τρίγωνο με ιερέα: Τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό στην ερημιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το πρόγραμμα του Δήμου Βοΐου για το Σάββατο 23 Αυγούστου
  • Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό
  • Ζεμπιλιάδου: Τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας θα καίγονται στον τόπο μας για 25 χρόνια, έως το 2054. ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εκ θεμελίων ανατροπή της Ευρωπαϊκής και Εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας
  • Ταξιτζής πέταξε έξω μητέρα και παιδιά για να πάρει κούρσα τουρίστες
  • 11χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας από jet ski, συνελήφθη ο χειριστής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr