• Latest

Η απάντηση του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού στο ψήφισμα-επιστολή της Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού

28 Ιουλίου 2017
Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

13 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Πέμπτη 14 Αυγούστου

13 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά

13 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

13 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα ακόμα κυβερνητικό δώρο στους ολιγάρχες»

13 Αυγούστου 2025
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

13 Αυγούστου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Μπασακσεχίρ – Βίκινγκ: Μάχη για την πρόκριση στην Πόλη

13 Αυγούστου 2025
ΑΡΣΙΣ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο γκράφιτι της ομάδας SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

13 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 13 Αύγουστου

13 Αυγούστου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; 5 αλήθειες για το αδυνάτισμα που πρέπει να γνωρίζετε

13 Αυγούστου 2025
Αεροπλάνο πυροσβεστικής

Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-515 στον Καναδά

13 Αυγούστου 2025
Γρεβενά:  Φεστιβάλ Τόπος

Γρεβενά: Φεστιβάλ Τόπος

13 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απάντηση του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού στο ψήφισμα-επιστολή της Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού

sierafm by sierafm
28 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχετικά με το ψήφισμα-επιστολή για το πρόβλημα της ύδρευσης της Δ.Κ. Βελβεντού αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δ.Κ. Βελβεντού είναι όμως το λιγότερο άδικο και ανακριβές να αναφέρετε ότι δεν απασχόλησε το εν λόγω θέμα τη Δημοτική Αρχή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας καθημερινά προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε ένα χρόνιο πρόβλημα που έγινε ακόμη πιο πολύπλοκο μετά την κατάπτωση στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄ και τα όσα προέκυψαν από τις εργασίες που εκεί εκτελούνται.

Ειδικότερα το πρόβλημα της μη παροχής ικανοποιητικών ποσοτήτων νερού στην Δ.Κ. Βελβεντού είναι σύνθετο καθώς μεταξύ άλλων επηρεάζεται:

Α) από την κατάσταση του αγωγού στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄  όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την κατολίσθηση και την εκτέλεση των εργασιών στο εν λόγω σημείο που προκάλεσε την κάλυψη του αγωγού και τον «στραγγαλισμό» του.

Β) από την ιδιομορφία και την κατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που βέβαια προκαλεί την ιδιαίτερα συχνή εμφάνιση βλαβών που είναι καθημερινές, σε πολλά σημεία και αντιμετωπίζονται από τα συνεργεία αποκατάστασης.

Γ) από το εκτεταμένο δίκτυο εκτός κατοικημένης ζώνης όπου γίνεται αλόγιστη χρήση πόσιμου νερού ενώ επιβάρυνση της κατανάλωσης προήλθε και από την πρόσφατη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Δ) από την ανεξέλεγκτη-κατασπατάληση σε πολλές περιπτώσεις χρήση πόσιμου νερού αυτή την περίοδο παρά τις συστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας

Είναι αναληθές να αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν «σπεύδει να διορθώσει τις βλάβες του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης που υπάρχουν στον ορεινό όγκο» καθώς είναι καθημερινή η παρουσία του Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Κυριακίδη και άλλων μελών της, στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και συνεργείων αποκατάστασης βλαβών.

Εδώ και δύο εβδομάδες, παρά την αυξημένη επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, συνεργείο του δήμου κατάφερε να αποκαλύψει μέρος του αγωγού που βρίσκονταν κάτω από τόνους χώματος και βράχων. Η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλο το μήκος της κατολίσθησης και απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός ενώ χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης, υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου μαζί με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης επισκέφθηκαν και πάλι το σημείο όπου εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα όπως βέβαια και η περίπτωση τοποθέτησης νέου αγωγού.

Ενδεχόμενο όμως που απαιτεί τη διάνοιξη του δρόμου στο σημείο πρόσβασης προς των αγωγό, δρόμος που έχει καλυφθεί από τεράστια ποσότητα χώματος, πετρών και βράχων. Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την αποκάλυψη-διάνοιξη του δρόμου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Είναι σημαντικό εδώ να αναφέρουμε ότι από την έναρξη των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο με σειρά εγγράφων προς την Π.Ε. Κοζάνης από το καλοκαίρι του 2015 που είναι στη διάθεση του καθενός, η Δημοτική Αρχή είχε επισημάνει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και όπως αποδεικνύεται δεν ελήφθησαν υπόψη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι βέβαια να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα ταυτόχρονα όμως επιδιώκει και την μόνιμη επίλυση του με προτεραιότητα στην κατασκευή νέας γεώτρησης, λύση που προτείνεται εδώ και καιρό από την πλευρά του Δημάρχου, ώστε ανάλογα φαινόμενα κατολισθήσεων να μην επηρεάζουν την ύδρευση του Βελβεντού.

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στις 16 Ιουλίου και αναφέρετε στην επιστολή σας και πάλι γνωρίζεται ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο ο Δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης όσο και υπάλληλοι του δήμου παρουσία κατοίκων της περιοχής. Η αποκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και αφού έπρεπε πρώτα να απομακρυνθούν όλα τα  φερτά υλικά που προκάλεσαν το πρόβλημα μεταξύ των οποίων και οικιακά απόβλητα τα οποία δεν θα έπρεπε να απορρίπτονται μέσα στον συγκεκριμένο αγωγό. Επίσης σας έχουν αποσταλεί οι μετρήσεις ποιότητας  του πόσιμου  νερού στην Δ.Κ. Βελβεντού.

Αναφορικά με την απομάκρυνση 200 και πλέον κάδων κάτι τέτοιο δεν ισχύει είναι απόλυτα ανακριβές και σίγουρα κινείται στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και τίποτα περισσότερο.  Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ήδη έχουν γίνει ενέργειες προμήθειας νέων κάδων με δεδομένο ότι το πρόβλημα παλαιότητας των κάδων που χρησιμοποιούνται είναι γενικότερο στις Κοινότητες του δήμου.

 

Previous Post

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στην Κοζάνη

Next Post

Κοζάνη: Στην κυκλοφορία η οδός Ιπποκράτους

Next Post

Κοζάνη: Στην κυκλοφορία η οδός Ιπποκράτους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Πέμπτη 14 Αυγούστου
  • Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά
  • 4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα ακόμα κυβερνητικό δώρο στους ολιγάρχες»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr