• Latest
εφορια φορολογια

Η εφορία στέλνει SMS στο myAADEapp και έτοιμες φορολογικές δηλώσεις για όλους

23 Μαΐου 2024
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

15 Οκτωβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η φενάκη του 13ωρου και πέντε πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων

15 Οκτωβρίου 2025
Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου 2024

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

15 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα αιτήματα των κατοίκων της Αιανής είναι εύλογα, δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν

15 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ για άσκηση, υγεία και διατροφή (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ για άσκηση, υγεία και διατροφή (Φωτογραφίες)

15 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας για το θάνατο της μητέρας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

15 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την ξαφνική απώλεια της Γλυκερίας Μησιοπούλου-Μπιρμπίλη

Έκδοση Συλλυπητήριου Ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το Θάνατο της Μητρός του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

15 Οκτωβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Δήμος Σερβίων: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

15 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ανάρτηση 1ου Προσωρινού Πίνακα δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1,2% έτους 2024

15 Οκτωβρίου 2025
Πένθος

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

15 Οκτωβρίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

11χρονος θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του σε διάλειμμα – Τι λέει η μητέρα του

15 Οκτωβρίου 2025
Ο Δήμος Σερβίων καλωσορίζει τρεις νέους υπαλλήλους

Ο Δήμος Σερβίων καλωσορίζει τρεις νέους υπαλλήλους

15 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η εφορία στέλνει SMS στο myAADEapp και έτοιμες φορολογικές δηλώσεις για όλους

sierafm by sierafm
23 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
43
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις φορολογικές δηλώσεις, καθώς σταδικά θα είναι προσυμπληρωμένες για όλους. Για το 2024 πάντως η εφορία στέλνει SMS στο myAADEapp.

Στο μέτρο της αυτόματης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πρόκειται να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες εισοδήματος, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Oπως προκύπτει από την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, «σε περίπτωση που ο φόρος εισοδήματος, το Τέλος Επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης φυσικών προσώπων, μπορούν να προσδιορισθούν με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση, ο προσδιορισμός πραγματοποιείται και με βάση προσυμπληρωμένη με τα στοιχεία αυτά δήλωση, που έχει κοινοποιηθεί στο φορολογούμενο».

Σταδιακά θα εντάσσονται στο μέτρο της αυτόματης υποβολής φορολογικών δηλώσεων και άλλες κατηγορίες εισοδήματος.

Για φέτος πάντως, η αυτόματη υποβολή αφορά μόνο φορολογούμενους με εισοδήματα αποκλειστικά από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Η ΑΑΔΕ συλλέγει στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων, φόρους που έχουν παρακρατηθεί, για κατοικίες και οχήματα, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, δαπάνες αποπληρωμής δανείων και πιστωτικών καρτών, αυτοτελώς φορολογούμενα ή απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα, καταναλωτικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν καθώς και για τις συναλλαγές με τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής που χτίζουν το αφορολόγητο και μειώνουν το φόρο.

Τις επόμενες μέρες 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα λάβουν από τη φορολογική αρχή μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή στην εφαρμογή myAADEapp, με το οποίο θα ενημερώνονται αναλυτικά για τα βήματα στις αυτοματοποιημένες δηλώσεις.

Στα μηνύματα θα τονίζεται η υποχρέωση του φορολογούμενου να ελέγξει την ορθότητα των προ συμπληρωμένων στοιχείων μέχρι την 1η Ιουλίου διαφορετικά η φορολογική διοίκηση θα θεωρεί τη φορολογική δήλωση οριστικοποιημένη. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης χωρίς πρόστιμο μέχρι τις 26 Ιουλίου που είναι η καταληκτική προθεσμία.

Οι φορολογούμενοι με προσυμπληρωμένη δήλωση θα πρέπει να ξέρουν τα εξής:

  • Η ΑΑ∆Ε προσυμπληρώνει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος με βάση στοιχεία που έχουν τυχόν παρασχεθεί από τον φορολογούμενο σε φορολογική δήλωση ή κάθε άλλο στοιχείο που έχει στη διάθεσή της.
  • Σε περίπτωση συζύγων, οι οποίοι δεν έχουν επιλέξει να υποβάλουν χωριστά δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η φορολογική διοίκηση προσυμπληρώνει κοινή δήλωση.
  • Η ΑΑ∆Ε κοινοποιεί ψηφιακά την προσυμπληρωμένη δήλωση, με την ανάρτηση αυτής στην ψηφιακή πύλη MYAADE, και αποστέλλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στους φορολογουμένους στη δηλωθείσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.
  • Ο φορολογούμενος οφείλει να ελέγξει το περιεχόμενο της προσυμπληρωμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που του κοινοποιήθηκε και σε περίπτωση που τα στοιχεία που περιέχει δεν είναι ακριβή ή είναι ελλιπή, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση με τα ορθά και πλήρη στοιχεία.
  • Ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει ο ίδιος την προσυμπληρωμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ακόμη και αν δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο αυτής.
  • Εάν ο φορολογούμενος δεν υποβάλει τη δήλωση, η φορολογική διοίκηση οριστικοποιεί την προσυμπληρωμένη δήλωση με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, άμεσα μετά την παρέλευση της 1ης Ιουλίου.
  • Ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης του οικείου φορολογικού έτους υπολογίζονται με βάση την προσυμπληρωμένη δήλωση που οριστικοποιήθηκε.
  • Σε περίπτωση οριστικοποίησης προσυμπληρωμένης κοινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συζύγων, για τον προσδιορισμό του φόρου εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για την κοινή δήλωση που υποβάλλουν οι φορολογούμενοι.
  • Ο φορολογούμενος μετά την έκδοση της πράξης διοικητικού προσδιορισμού του φόρου μπορεί να προχωρήσει σε τροποποιητική δήλωση. Η φορολογική διοίκηση εκδίδει πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου μόνο εφόσον κάνει αποδεκτή τη δήλωση.
  • Σε περίπτωση παράτασης των προθεσμιών για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τροποποιητική δήλωση, η οποία επέχει θέση εμπρόθεσμης αρχικής δήλωσης εφόσον υποβληθεί εντός της παραταθείσης προθεσμίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: SMSφορολογικες δηλωσεις
Previous Post

Ενημέρωση για τον Parvovirus B19 από την επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΔΜ, Δρ. Μαρία Τζητηρίδου στο MEGA CHANNEL

Next Post

Προσεχώς… βόλτα στα μαγαζιά με IRIS και αυξημένο όριο συναλλαγών

Next Post
IRIS, κινητο

Προσεχώς... βόλτα στα μαγαζιά με IRIS και αυξημένο όριο συναλλαγών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: Η φενάκη του 13ωρου και πέντε πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων
  • Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025
  • Καλλιόπη Βέττα: «Τα αιτήματα των κατοίκων της Αιανής είναι εύλογα, δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν
  • Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ για άσκηση, υγεία και διατροφή (Φωτογραφίες)

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr