• Latest
ΕΡΑΔΥΜ: Άσκηση επικοινωνιών στις συχνότητες την VHF/UHF και βραχέων.

Η Ε.ΡΑ.ΔΥ. Μ. τιμά την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

18 Απριλίου 2024
Πανελλήνιες 2025: Viral μαθητής στην Κοζάνη -«Ό,τι είναι πάνω από… 2, καλό είναι, είχε και Champions League»

Πανελλήνιες 2025: Viral μαθητής στην Κοζάνη -«Ό,τι είναι πάνω από… 2, καλό είναι, είχε και Champions League»

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

3 Ιουνίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

20χρονη φοιτήτρια γέννησε στο σπίτι νεκρό βρέφος

2 Ιουνίου 2025
ΟΜΟΡΦΙΑ

Κάνε μια καλή πράξη και βελτίωσε την υγεία και ευεξία σου!

2 Ιουνίου 2025
Αρκούδες εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε κεντρικό δρόμο σε Κοζάνη και Γρεβενά. Βίντεο

Αρκούδες εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε κεντρικό δρόμο σε Κοζάνη και Γρεβενά. Βίντεο

2 Ιουνίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη

2 Ιουνίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Έξι Σχολεία της ΠΕ Κοζάνης στην πρώτη φάση του προγράμματος  “Μαριέττα Γιαννάκου”. Το Δημοτικό Νεαπολης, ένα από αυτά!

2 Ιουνίου 2025
Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας

Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας

2 Ιουνίου 2025
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Στις 5 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 31χρονου στην Φλώρινα

2 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΔΙΑΔΥΜΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Αναστασίου Κορεντσίδη, πατέρα του  Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

2 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να μην υπάρχουν εξαιρέσεις και αδικίες στην καταβολή επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών

2 Ιουνίου 2025
Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»

2 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ε.ΡΑ.ΔΥ. Μ. τιμά την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

sierafm by sierafm
18 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΡΑΔΥΜ: Άσκηση επικοινωνιών στις συχνότητες την VHF/UHF και βραχέων.
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.) ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (μπροστά από το ρολόι), τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού (που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου).

Με την χρήση κατάλληλου ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού, θα επιτευχθούν επικοινωνίες με συναδέλφους σε μακρινές αποστάσεις, γιορτάζοντας έτσι την ημέρα Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τί είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός, τί κάνουν οι ραδιοερασιτέχνες, πως είναι να επικοινωνεί κανείς με ανθρώπους που βρίσκονται εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) χιλιόμετρα μακριά, ας έρθουν μαζί μας. Να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε απορίες, να γνωρίσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

(World Amateur Radio Day)

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων, την ψυχαγωγία και την κοινωνική προσφορά, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, μέσω των ερτζιανών κυμάτων και συγκεκριμένα περιοχών των βραχέων κυμάτων. Η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται μόνο με την φωνή, αλλά και με σήματα Μορς, καθώς και με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ραδιοερασιτέχνες δεν κάνουν μεταδόσεις όπως αυτές του ραδιοφώνου και δεν σχετίζονται με το πειρατικό ραδιόφωνο ή τους χρήστες της Μπάντας Πολιτών (CB). Η χρήση της λέξης ραδιοερασιτέχνης, δεν έχει κάποια σχέση με τις δυνατότητες του χρήστη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά με τον σκοπό του ραδιοερασιτεχνισμού, ο οποίος δεν είναι η εκμετάλλευση των ραδιοεπικοινωνιών για εμπορικούς λόγους, αλλά για αυτοδιδασκαλία, έρευνα, ψυχαγωγία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Επειδή στη χώρα μας η λέξη ραδιοερασιτέχνης χρησιμοποιείται από πολλούς λαθεμένα, από άγνοια ή σκόπιμα, διευκρινίζουμε ότι ο όρος είναι διεθνώς καθιερωμένος (Radio Amateur, Radioamateur, Amateurfunker) και σημαίνει σύμφωνα με την επικρατούσα διεθνή ορολογία “΄Ερασιτέχνης ασυρματιστής που έλαβε άδεια από το ΥΜΕ μετά από εξετάσεις και έχει αποδείξει την ικανότητά του στον χειρισμό συσκευών ασυρμάτου και δύναται να κατέχει και να λειτουργεί αυτούς τους σταθμούς.”

H 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού, με αφορμή την ίδρυση της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U. – International Amateur Radio Union), στις 18 Απριλίου 1925 στο Παρίσι.

Κάθε 18 Απριλίου, Ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο εκπέμπουν στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού.

Οι ραδιοερασιτέχνες ως πειραματιστές ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν ότι μέσω των βραχέων κυμάτων (HF), μπορούσαν να επιτύχουν παγκόσμιας εμβέλειας απ’ ευθείας επικοινωνίες. Έχοντας βιασύνη να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μήκη κύματος, οι ραδιοερασιτέχνες «διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο να παραμεριστούν», όπως σημειώνει στην ιστορία της η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.). Οι πρωτοπόροι του Ραδιοερασιτεχνισμού συναντήθηκαν στο Παρίσι το 1925 και δημιούργησαν την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.), για την υποστήριξη του Ραδιοερασιτεχνισμού παγκοσμίως.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, στο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοτηλεγραφίας, εκχωρήθηκαν στους ραδιοερασιτέχνες τα 160, 80, 40, 20 και 10 μέτρα όπως τα ξέρουμε σήμερα, για τις παγκόσμιας εμβέλειας επικοινωνίες τους. Από την ίδρυσή της, η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.), εργάστηκε ακούραστα για να υποστηρίζει και να επεκτείνει τις εκχωρήσεις ζωνών συχνοτήτων στους ραδιοερασιτέχνες. Επίσης χάρη στην συνδρομή και την υποστήριξη της Πολιτείας, οι ραδιοερασιτέχνες είναι πλέον σε θέση να πειραματίζονται και να επικοινωνούν σε ζώνες συχνοτήτων που βρίσκονται στρατηγικά σε όλο το ραδιοφάσμα.

Από τις 25 χώρες που σχημάτισαν την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.) το 1925, πλέον έχουμε φτάσει στις 160 χώρες-μέλη, που ανήκουν σε τρεις περιοχές. H Περιοχή 1 περιλαμβάνει την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Ασία. H Περιοχή 2 καλύπτει την Αμερική και η Περιοχή 3 αποτελείται από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας.

H Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (I.Τ.U.) έχει αναγνωρίσει την Διεθνή Ένωση Ραδιο-ερασιτεχνών (I.A.R.U.) ως εκπρόσωπο των συμφερόντων – ενδιαφερόντων των Ραδιοερασιτεχνών.

Σήμερα, ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, αριθμώντας περισσότερους από 3.000.000 αδειοδοτημένους χειριστές παγκοσμίως!

H Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού είναι η ημέρα κατά την οποία τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.) μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές τους στο κοινό και να απολαύσουν επικοινωνία με άλλους Ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Η IARU είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το θέμα για την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού 2024 : « Ένας αιώνας συνδέσεων: Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της καινοτομίας, της κοινότητας και της υπεράσπισης του ραδιοερασιτεχνισμού» .

Η IARU γιορτάζει τα εκατό χρόνια της το 2025. Από την ίδρυσή της στο Παρίσι της Γαλλίας, η IARU εργάστηκε ακούραστα για να προωθήσει την καινοτομία στο ραδιόφωνο ερασιτεχνών και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της υπηρεσίας σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.

Το 1993 από μια παρέα φίλων ραδιοερασιτεχνών ιδρύθηκε ο σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», «Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.» με το διακριτικό SZ2RWM και έδρα την πόλη της Κοζάνης.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάδοση και κατοχύρωση του ραδιοερασιτεχνισμού, στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

Οι ραδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες, ο πειραματισμός και η εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας αποτελούν τους κύριους τομείς ενεργής δραστηριοποίησης του συλλόγου.

Επιπλέον, στοχεύει στην συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του, την ανάπτυξη επιμορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου και μέλη άλλων οργανώσεων και συλλόγων με παρόμοιο σκοπό καθώς και την διεθνή κοινότητα.

Ο σύλλογος στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, είναι υπεύθυνος για την παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. καταστροφών, θεομηνιών, πλημμυρών, σεισμών κ.λ.π.) μέσω του δικτύου της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και τον εξοπλισμό του, καλύπτοντας τις ανάγκες επικοινωνίας σε εκδηλώσεις δήμων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής (αγώνες βουνού, ποδηλατικός γύρος λίμνης Πολυφύτου, αποκριάτικη παρέλαση, διευκόλυνση επισκεπτών και συμμετεχόντων σε φεστιβάλ κ.α.).

Όλα τα ανωτέρω προσφέρονται αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και εθελοντικά, στα πλαίσια της προφοράς του συλλόγου στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής και όχι μόνο.

Tags: ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Τι αλλάζει στο σύστημα αιμοδοσίας

Next Post

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Νέα προγράμματα για τις επιχειρήσεις γούνας». Ποιοι θα πάρουν χρήματα

Next Post
Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας: Εγκρίθηκαν όλοι οι φάκελοι για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Νέα προγράμματα για τις επιχειρήσεις γούνας». Ποιοι θα πάρουν χρήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανελλήνιες 2025: Viral μαθητής στην Κοζάνη -«Ό,τι είναι πάνω από… 2, καλό είναι, είχε και Champions League»
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης
  • 20χρονη φοιτήτρια γέννησε στο σπίτι νεκρό βρέφος
  • Κάνε μια καλή πράξη και βελτίωσε την υγεία και ευεξία σου!
  • Αρκούδες εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε κεντρικό δρόμο σε Κοζάνη και Γρεβενά. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr