Μέρος 1ο: Η ΟΛΥΜΙΑΚΗ
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ έγινε ζημιογόνος εταιρία του δημοσίου με έδρα …την πλέον τουριστική και μεταναστευτική χώρα στον κόσμο.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ «έμπαινε μέσα» και προκαλούσε ζημιά στον Έλληνα φορολογούμενο. Να γιατί.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ήταν άνδρο μεγαλοσυνδικαλιστών οι οποίοι ανεβοκατέβαζαν τα αεροπλάνα ότι ώρα ήθελαν και έπαιρναν όσα λεφτά ήθελαν και ακόμα παραπάνω, για τον έλεγχο των ψήφων.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ήταν το αποκούμπι του κάθε βουλευτή για τα ρουσφέτια του.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ήταν το ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικό μέσο των κομματικών στρατών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εσωτερικού και εξωτερικού.
Έτσι η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ήταν «μέσα» και «δεν ήταν πλέον διαμάντι, αλλά βαρίδι».
Πριν πουληθεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ απαξιώθηκε, άδειασε το πλεονάζον προσωπικό στα φιλέτα του δημοσίου, «εξυγιάνθηκε» και τότε γνωστός επενδυτής, εκ του ασφαλούς, την αγόρασε κοψοχρονιά.
Στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ξέμειναν τέσσερα αεροπλάνα που δεν ήξερε τι να τα κάνει.
Τέλος βρέθηκε ο κ. Χατζηδάκης και επικαλούμενος το αποτέλεσμα και όχι τα αίτια, την πούλησε και ήταν και περήφανος για το έργο του. Και αφού έγιναν όλα αυτά σε βάρος του δημοσίου (δηλ. σε βάρος δικό σας, δικό μου και των παιδιών μας) και πάλι, προχώρησε σε νέες επενδύσεις (από τα λεφτά που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ), κράτησε τις πλέον απαραίτητες θέσεις εργασίας με μειωμένο μισθό και τα κέρδη του επενδυτή «εκ του ασφαλούς» αυξήθηκαν.
Και ώ του θαύματος, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ μαζί με την AEGEAN έγιναν μια φοβερή εταιρεία που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού και βιτρίνα για τη χώρα (γιατί άραγε δεν ήταν πριν;) και ο πρωθυπουργός είναι χαρούμενος και οι μέτοχοι ακόμα παραπάνω. Σταμάτησε βέβαια να είναι κομματικό στρατόπεδο. Εξ’ άλλου δεν χρειαζόταν πλέον.
Τώρα, τηρουμένων των αναλογιών, όπου ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ βάλτε ΔΕΗ και όπου αεροπλάνα, ορυχεία και αν δεν σας κάνει κόπο, ξαναδιαβάστε το 1ο μέρος.
Μέρος 2ο: ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
Ενώ είχαμε χωθεί βαθιά στην κρίση και η Ευρώπη πίεζε δια της τρόϊκας για βαθιές μεταρρυθμίσεις ήρθε (επιβλήθηκε) μια φοβερή ιδέα:
Να αυξηθούν οι μέρες που το φρέσκο αγελαδινό γάλα θα συνεχίσει να παραμένει φρέσκο. Με νόμο αυξήθηκαν οι μέρες από πέντε σε επτά και το γάλα υπάκουσε στον νόμο και δεν μπαγιάτευε νωρίτερα.
Οι μεγάλες εταιρίες πώλησης φρέσκου γάλακτος, αυτόματα, γέμισαν τα ράφια με αγελαδινό γάλα από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία και όπου αλλού, με μεγαλύτερο κέρδος για τις ίδιες.
Οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι άλλαξαν επάγγελμα και χώρο κατοικίας και αρκετοί εργαζόμενοι των εταιριών (κυρίως στη διανομή των προϊόντων στα σημεία πώλησης, έγιναν αναξιοπαθούντες άνεργοι) έκλαιγαν, οι δε Γερμανοί και λοιποί, ξεπουλούσαν και γελούσαν. Επίσης το γιαούρτι έπαψε να είναι γιαούρτι και έγινε επιδόρπιο και το παγωτό έπαψε να είναι παγωτό και έγινε παγωμένο γλύκισμα. Η δε διατροφική αυτάρκεια σε γάλα της χώρας αναγορεύτηκε σε διακαή στόχο της χώρας.
Να ‘τος πάλι, ο κ. Χατζηδάκης. Αυτός υλοποίησε τη φαεινή ιδέα και ήταν πάλι περήφανος για το έργο του, καθώς και ο τότε πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης «σωτηρίας».
Τώρα, όπου γάλα αντικαταστήστε με ηλεκτρικό ρεύμα, όπου αγελαδοτρόφοι και άλλοι εργαζόμενοι, Δυτικομακεδόνες δεητζήδες και εργολαβικοί, όπου γιαούρτι και γάλα τις προτάσεις Χατζηδάκη και το «…ολιστικό και σφαιρικό σχέδιο. Ένα άλλο μοντέλο ζωής» και αν θέλετε ξαναδιαβάστε το 2ο κείμενο.
Μέρος 3ο ΔΕΗ
Ο κ. Χατζηδάκης είναι εδώ ως κοινός παρονομαστής. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε κάτι , το ζούμε.
Στερνή γνώση, η Δυτική Μακεδονία έχει.
Νου; Σύμπνοια; Τοπικούς άρχοντες (όλων των βαθμίδων);
Υ.Γ. Βεβαίως υπάρχουν παρόμοιες κρατικές εταιρίες εντός ΕΕ και εκτός.
Γκουντιός Γιάννης