• Latest
Παρασκευή Βρυζίδου

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης στην Ολομέλεια της Βουλής στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας–Ακτινοθεραπείας Ελλάδας»

30 Σεπτεμβρίου 2022
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης στην Ολομέλεια της Βουλής στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας–Ακτινοθεραπείας Ελλάδας»

sierafm by sierafm
30 Σεπτεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Παρασκευή Βρυζίδου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις»

«• Eίμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να διορθώνουμε καταστάσεις και να προστατεύουμε τον Έλληνα πολίτη»

Τα ζητήματα της υγείας οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε σφαιρικά.

Όποιος ασκεί κριτική απομονώνοντας το κάθε ζήτημα χωριστά, οδηγείται είτε εξ αμελείας, είτε λόγω εσκεμμένης πολιτικής σκοπιμότητας, σε λάθος αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα που πρέπει να αναδειχθεί μέσα από τη μελέτη  Λύτρα, είναι ότι η ουσιαστική προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών επιτυγχάνεται μέσω των μέτρων προφύλαξης και του εμβολιασμού, τα οποία συνεπακόλουθα μειώνουν και τον αριθμό των νοσηλίων στα νοσοκομεία.

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείο Υγείας που συστήνεται για τους τεχνολόγους ακτινολόγους και ακτινοθεραπευτές, επιλύει ένα μακροχρόνιο αναγκαίο αίτημα των ανθρώπων που καλύπτουν αυτό το σημαντικό κομμάτι του χώρου της υγείας.

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα ευρείας ενημέρωσης,  συνεχούς εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών  προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης, οι παρατάσεις συμβάσεων επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού είναι αναγκαίες και εξασφαλίζουν επάρκεια προσωπικού.

Ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζεται και η προσφορά αυτών των εργαζομένων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Αναντίρρητο δε είναι το γεγονός, όπως προκύπτει και από τη μελέτη Λύτρα, ότι τα ατομικά μέσα προστασίας και ο εμβολιασμός οδηγούν με ακρίβεια σε μικρότερο αριθμό νοσούντων και ακολούθως σε λιγότερους πολίτες εντός των ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ομιλία:

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρία Υπουργέ, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η διαχείριση της πανδημίας είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα και γίνεται ακόμη δυσκολότερο, γιατί παράλληλα πρέπει να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και γενικότερα την υγεία όλης της χώρας, κυρίως θέματα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας και της ευθύνης του Υπουργείου Υγείας.

Έτσι, λοιπόν, και σε αυτό το νομοσχέδιο αναλαμβάνουμε ένα άλλο θέμα, το οποίο για πολλά χρόνια δεν έχει λυθεί και γίνεται σήμερα εισήγηση για να γίνει πράξη, με τη σύσταση ενός νέου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, το οποίο θα έχει σαν μέλη του, τους τεχνολόγους ακτινολόγους και ακτινοθεραπευτές.

Είναι ένα ζήτημα το οποίο παράλληλα με όλα τα άλλα θα πρέπει και αυτό να λυθεί για να δώσουμε μια ιδιαίτερη σημασία σε ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν πάρα πολλά στην προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής, σε έναν κλάδο ο οποίος χρειάζεται συνεχή ενημέρωση, χρειάζεται προσαρμογή στις νέες ανακαλύψεις και στα νέα μηχανήματα και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει και αυτοί να έχουν τη δική τους ομάδα, να έχουν την ενημέρωση, να έχουν τη συνεχή εκπαίδευση και βέβαια κατοχύρωση δικαιωμάτων τα οποία δικαιούνται όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Έτσι, λοιπόν, γίνεται και αυτό πράξη, για να μπορέσουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αναγνωρίζοντας τη γνώση τους, τις ευθύνες τους και την προσφορά τους, αλλά και για να προσφέρουμε στον κόσμο ένα επίπεδο παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.

Βέβαια μέσα σε όλη αυτήν τη διαδικασία φροντίζουμε και πάλι η διαχείριση της πανδημίας και όλων των θεμάτων της υγείας να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και να αντιμετωπίζεται συνολικά και σφαιρικά. Γιατί όποιος απομονώνει θέματα της υγείας και τα εξετάζει ένα-ένα και τους ασκεί κριτική οδηγείται σε λανθασμένα συμπεράσματα και αυτό γίνεται είτε από αμέλεια, είτε από εσκεμμένη πολιτική σκοπιμότητα. Δεν μπορούν να χωρίσουν τα θέματα της υγείας. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά.

Έτσι, λοιπόν, το Υπουργείο συνολικά αντιμετωπίζει τις κρίσιμες καταστάσεις, αλλά και τα επιμέρους ζητήματα και οργανώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νοσοκομεία, διασφαλίζοντας υλικοτεχνική υποδομή, καινούργια κτίρια ή επεκτάσεις κτιρίων και βέβαια κλίνες ΜΕΘ, που ήταν απαραίτητες στην υγειονομική κρίση, αλλά και το απαραίτητο προσωπικό με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων και κυρίως πολλούς επικουρικούς γιατρούς, νοσηλευτές, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί και η κρίση, αλλά και η κατάσταση γενικότερα στα ζητήματα της υγείας. Σήμερα εδώ δίνουμε παρατάσεις σε αυτό το προσωπικό, εν αναμονή και των νέων προσλήψεων, οι οποίες ήδη έχουν οργανωθεί για πάνω από επτακόσιους γιατρούς και νοσηλευτές.

Ωστόσο, όμως, οι επικουρικοί γιατροί, οι επικουρικοί νοσηλευτές παίρνουν παράταση μέχρι τέλος του χρόνου. Τι σηματοδοτείται με αυτήν τη διαδικασία; Ότι αυτό το οποίο η Αντιπολίτευση επαναλαμβάνει ότι είναι χρήσιμο να είναι μόνιμοι, οι επαναλαμβανόμενες παρατάσεις, τους έχουν κρατήσει για μεγάλα διαστήματα στον χώρο της υγείας. Άρα, έχουμε ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί, έχουν την εμπειρία και δεν δημιουργούνται κενά, μέχρις ότου αντικατασταθούν με μόνιμους ή  -και αν απαιτηθεί- και πρόσθετους επικουρικούς ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Επομένως και οι ΜΕΘ οργανώθηκαν και οι γιατροί προσλήφθηκαν και στο μέτρο του δυνατού καλύπτονται όλοι οι τομείς για να μπορούμε να παρέχουμε στον Έλληνα πολίτη ασφάλεια, προστασία της υγείας του και της ανθρώπινης ζωής.

Ωστόσο, ακούστηκαν πάρα πολλά σχετικά με τη μελέτη που ήρθε στη δημοσιότητα, απομονώνοντας συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία, όμως, δεν έχουν ειλικρινή στόχο απέναντι στον πολίτη. Γιατί ο ειλικρινής στόχος πρέπει να είναι η ανάδειξη αυτών που θα του δώσουν την πληροφορία του πολίτη για να προστατέψει την υγεία του και τη ζωή του και όχι ο στόχος να είναι να αναδείξουμε ό,τι κατά τη δική μας άποψη πλήττει πολιτικά το Υπουργείο ή και την Κυβέρνηση.

Όποιος, λοιπόν, στοχεύει μόνο σε αυτό, δεν σέβεται τον πολίτη και πραγματικά δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν.

Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτά τα οποία αναδεικνύονται από τη μελέτη. Δεν προκύπτει ότι αυτοί οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν ή αν νοσήσουν έχουν ελαφρότερη πορεία και δεν οδηγούνται στις ΜΕΘ; Αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να το αναδείξουμε. Επίσης, δεν έχουμε λιγότερη θνητότητα όταν οδηγούνται λιγότερα άτομα στα νοσοκομεία, ενώ όταν ο αριθμός αυτός είναι πάρα πολύ μεγάλος, δεν μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα;

Άρα, τι πρέπει, επίσης, να μεταφέρουμε στους πολίτες; Ότι τα μέτρα προστασίας απαιτούνται, αλλά δυστυχώς κάθε φορά που λαμβάνονταν μέτρα προστασίας για να προστατευτούν και να μην διαδοθεί ο ιός, κάθε φορά, μέσα εδώ σε αυτόν το χώρο, από το βήμα της Βουλής, από την αντιπολίτευση και κυρίως την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακούγαμε επιχειρήματα εναντίον των μέτρων προστασίας των πολιτών. Αλλά τελικά, όταν νοσεί ο πολίτης δεν θα οδηγηθεί και στη ΜΕΘ; Και βέβαια, όταν θα οδηγηθεί εκεί -ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένος ή όχι- υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες, πάρα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει σε αυτήν την πορεία και πολλές φορές οδηγούμαστε και στο μοιραίο.

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να αναδείξουμε όλα αυτά τα επιμέρους ζητήματα και να προστατεύσουμε τους πολίτες.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία της περιφέρειας, που δεν είναι τόσο καλά οργανωμένα, και εκεί έχουμε δυσμενή συμπεράσματα που αναδεικνύονται από τη μελέτη. Αυτά τα νοσοκομεία της περιφέρειας, που δεν είναι τόσο καλά οργανωμένα, είχαν οργανωθεί στα πέντε χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώτο χρόνο μόλις ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τα αποδυνάμωσε; Αυτά τα νοσοκομεία στη χώρα για δεκαετίες ακολουθούν συγκεκριμένους ρυθμούς και με ταχύτατους ρυθμούς αυτή η Κυβέρνηση κάλυψε την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ και βοήθησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και βέβαια την αντιμετώπιση και όλων των επιμέρους της ζητημάτων.

Εγώ θέλω να πω στο Υπουργείο ότι καλώς έρχονται και οι παρατάσεις των νοσηλευτών κατ’ οίκον, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους και κατάκοιτους. Επίσης, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των γιατρών και όλες οι επιμέρους παρατάσεις που δίνονται είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και είναι και μια αναγνώριση και ανταμοιβή των ανθρώπων που δούλεψαν σε αυτό το διάστημα με δύσκολες συνθήκες. Και βέβαια παροτρύνουμε το Υπουργείο να συνεχίσει με αυτόν τον εντατικό ρυθμό να φροντίζει για τα μεγάλα ζητήματα, να μην αφήνει κανένα ζήτημα που να μην ασχολείται και γι’ αυτό οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια και έχουν εμπιστοσύνη.

Προφανώς, υπάρχουν πολλά ζητήματα. Ο κορονοϊός Covid-19 είναι μια πολύ επικίνδυνη πανδημία, είμαστε όμως έτοιμοι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να διορθώνουμε καταστάσεις και να προστατεύουμε τον Έλληνα πολίτη.

Σας ευχαριστώ».

Tags: Παρασκευή Βρυζίδου
Previous Post

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας: Σύσκεψη με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις παραγωγών ροδάκινων και άλλων φρούτων»

Next Post

Σοκ στην Καβάλα: Σκότωσε την 31χρονη και το παιδί τους επειδή θα έφευγαν από το χωριό

Next Post

Σοκ στην Καβάλα: Σκότωσε την 31χρονη και το παιδί τους επειδή θα έφευγαν από το χωριό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr