• Latest
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

10 Μαΐου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το Νο1 σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους, σύμφωνα με ειδικούς

23 Αυγούστου 2025
κυνηγι καραμπινα

Αδελφός πυροβόλησε αδελφό για κτηματικές διαφορές – Τα σκάγια χτύπησαν δύο ακόμη άτομα

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

50χρονος έβαλε φωτιά σε καφετέρια επειδή τελείωσε…η μαγιονέζα

23 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2025: Έρχεται το ματωμένο φεγγάρι

23 Αυγούστου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Κοζάνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Βάλια Κάλντα

23 Αυγούστου 2025
ΚΑΛΟΓΡΙΑ, ΜΟΝΑΧΗ

Παρίστανε την καλόγρια και μάζευε λεφτά δήθεν για παιδάκια με καρκίνο

23 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Γάλλοι τουρίστες εκβίασαν ξενοδόχο – Του ζήτησαν 2.000 ευρώ και… λούσα για να μην ανεβάσουν κακές κριτικές

23 Αυγούστου 2025
πισινα

Τραγικός θάνατος 4χρονης – Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό σε πισίνα

23 Αυγούστου 2025
Εκδρομή για τη δημιουργία ιστορίας στα social media κατέληξε σε επιχείρηση διάσωσης στη Βάλια Κάλντα

Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας και… λευκά Χριστούγεννα – Προβλέψεις μήνα με το μήνα

23 Αυγούστου 2025
Βόιο: Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Μείωση ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση.  Βίντεο

Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία

22 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

sierafm by sierafm
10 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ταξική ενότητα
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Αν κάτι αναδείχτηκε από την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση για το έκτακτο 38ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης είναι η προσπάθεια της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ να μην γίνει καμία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική Τάξη της περιοχής για το πως θα οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην νέα επίθεση από κυβέρνηση και εργοδοσία.

-Για την απρόσκοπτη συνέχιση της απολιγνιτοποίησης που αποτελεί ταφόπλακα για την περιοχή αφού θα οδηγήσει στο χάσιμο 3000 ακόμα χιλιάδων θέσεων εργασίας, θα επιβαρύνει ακόμα παραπέρα το περιβάλλον με την άναρχη και ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ και την καύση απορριμμάτων που ετοιμάζουν.

-Για το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στην περιοχή παραμένουν χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με καθηλωμένους μισθούς με ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε χώρους δουλειάς καρμανιόλα και γκέτο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

– Για την εμπορευματοποίηση τομέων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες στην μόρφωση και την υγεία που έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας και παιδείας κ.α.

Αντί να συζητήσουν οι αντιπρόσωποι από τα πρωτοβάθμια σωματεία που τους εξέλεξαν οι εργαζόμενοι να τους εκπροσωπήσουν στο Συνέδριο τα προβλήματα τους , να συζητήσουν πως θα οργανώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτά που τους ετοιμάζουν κυβερνήσεις και εργοδοσία, η πλειοψηφία του ΕΚ Κοζάνης προχώρησε σε ένα Συνέδριο «παρωδία» με μοναδικό στόχο την εκτίναξη της νοθείας για να διατηρήσει τις «καρέκλες» της για να συνεχίζει να στηρίζει απρόσκοπτα την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ με τις πλάτες της ΠΑΣΚΕ (που το μόνο που έκανε είναι να επικυρώσει την νοθεία και τον εκφυλισμό χωρίς να αρθρώσει κουβέντα) προχώρησαν με αστείες δικαιολογίες αρχικά στον αποκλεισμό νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων από την συζήτηση αναγνώρισης των αντιπροσώπων και στην συνέχεια απέκλεισαν 6 νομιμά εκλεγμένους αντιπροσώπους (4 γουνεργατες, 2 ιδιωτικούς υπαλλήλους).

Με λίγα λόγια αντιπρόσωποι από σωματεία στα οποία ψήφισαν αποβιώσαντες, εκατοντάδες επιχειρηματίες, ανύπαρκτά ονόματα, δημόσιοι υπάλληλοι κ.α., αντιπρόσωποι που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο, ούτε από ποιο σωματείο έχουν εκλεγεί αποφάσισαν να αποκλείσουν τους 4 αντιπροσώπους του σωματείου γουνεργατών που έχει 30 χρόνια παρουσίας στους αγώνες της περιοχής, 2 αντιπροσώπους από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ένα σωματείο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση της μεγαλειώδους απεργίας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, στις κινητοποιήσεις ενάντια στις αυξήσεις της τηλεθέρμανσης , δεν λείπει από κανένα αγώνα στην περιοχή.

Αυτό δείχνει την πραγματική τους στόχευση. Να αποκλείσουν αντιπροσώπους από σωματεία υπαρκτά που δίνουν μάχη ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με νοθείες και φαντάσματα θα βάλουν εμπόδια στην δράση του εργατικού κινήματος ενάντια σε αυτά που μαυρίζουν την ζωή μας.

Στο δίλημμα «η τα κέρδη η οι ζωές μας» οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ έχουν πάρει θέση με τα κέρδη των λίγων και έχουν γίνει αδίστακτοι στο να τα υπηρετήσουν. Καλούμε τους αντιπροσώπους του 38 Συνεδρίου να συμβάλουν να μπει φρένο στο εκφυλισμό που θέλουν να επιβάλουν στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητα να ανοίξει ο δρόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι της Κοζάνης μπροστά στη νέα επίθεση που μας ετοιμάζουν.

Tags: Ταξική ενότητα
Previous Post

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

Next Post

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

Next Post
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καρδιακή ανεπάρκεια: Το Νο1 σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους, σύμφωνα με ειδικούς
  • Αδελφός πυροβόλησε αδελφό για κτηματικές διαφορές – Τα σκάγια χτύπησαν δύο ακόμη άτομα
  • 50χρονος έβαλε φωτιά σε καφετέρια επειδή τελείωσε…η μαγιονέζα
  • Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2025: Έρχεται το ματωμένο φεγγάρι
  • Κοζάνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr