• Latest
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα Εργατικού Κεντρου Κοζάνης για το έκτακτο Συνεδρίο που αποφάσισε η πλειοψηφία

5 Απριλίου 2025
Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

23 Οκτωβρίου 2025
αλογα

Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο

23 Οκτωβρίου 2025
Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

23 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

23 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

23 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2025
School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

23 Οκτωβρίου 2025
Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

23 Οκτωβρίου 2025
Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

23 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Συνελήφθη 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

23 Οκτωβρίου 2025
απατη

Κοζάνη: Απάτη με όφελος 700 ευρώ

23 Οκτωβρίου 2025
Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη

Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη

23 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ταξική Ενότητα Εργατικού Κεντρου Κοζάνης για το έκτακτο Συνεδρίο που αποφάσισε η πλειοψηφία

sierafm by sierafm
5 Απριλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ταξική ενότητα
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα και τον αγώνα, απάντηση στον εκφυλισμό και την δυσωδία του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2025 η πλειοψηφία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΔΑΚΕ) με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΣΚΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έκτακτο εκλογοαπολογιστικο συνέδριο στις 7 Μαΐου πριν ολοκληρωθεί ένας χρόνος από το προηγούμενο.

Αφού το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τα ρέστα τους για να στηρίξουν την εργοδοτική – κυβερνητική πολιτική :

– Απέχοντας από την προετοιμασία της μεγαλειώδους απεργίας της 28 Φλεβάρη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

– Απέχοντας από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του λαού ενάντια στην συμφωνία πακέτο για την τηλεθέρμανση που χάρισε εκατοντάδες εκατομμύριά ευρώ στη ΔΕΗ Α.Ε και έσπρωξε το λαό πιο βαθιά στην ενεργειακή φτώχια.

– Στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης καλλιεργώντας την μοιρολατρία , κάνοντας «εποικοδομητικές» προτάσεις για το πως θα προωθηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

– Ήταν άφαντοί από τις διεκδικήσεις μια σειράς κλάδων που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

– Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ Α.Ε. που αποτελεί ταφόπλακα για την περιοχή έχει και θετικά αφού ανοίγει θέσεις εργασίας .

Αυτά και αλλά είναι η προσφορά τους που υποδεικνύει ότι στο δίλημμα «η τα κέρδη η οι ζωές μας» έχουν πάρει θέση υπέρ των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτή τη θέση θέλουν να κρατήσουν εγκλωβισμένο και το εργατικό κίνημα της περιοχής διαμορφώνοντας ένα πλαστό συσχετισμό βασισμένο στην νοθεία. Ταυτόχρονα επειδή τους έχει πιάσει πρεμούρα μετά το αποτέλεσμα του ΕΚ Θεσσαλονίκης και την μείωση τους μαζί με το άλμα των ταξικών δυνάμεων, έχουν με έκτατα συνέδρια να καλύψουν την χασούρα αντιπρόσωπων για την ΓΣΕΕ. Αυτοί είναι και οι πραγματικοί λόγος που προχωράνε σε έκτακτο συνέδριο δηλαδή οι καρέκλες τους.

Πως αποδεικνύεται αυτό ;

Εκτίναξαν την νοθεία σε σωματεία σφραγίδες και πιο συγκεκριμένα:

το Σωματείο Πλήρους και μερικής απασχόλησης Π.Ε Κοζάνης στο οποίο εμφανίζουν ότι ψήφισαν 1264 εργαζόμενοι από 1104 πριν 3χρονια. Εδώ οι 100 από αυτούς ηλεκτρονικά και με κάποιο μαγικό τρόπο, οι υπόλοιποι 1160 δηλαδή ψηφίζανε επί δύο μέρες, δηλαδή περίπου ένας ανά 50 δευτερόλεπτα!!!.

Το σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ν.Κοζάνης που ψήφισαν 1038 εργαζόμενοι από 384. Ένα σωματείο που δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση για οτιδήποτε, δεν το ξέρει κανένας εργαζόμενος από κάποια παρέμβαση του σε χώρο δουλειάς της Κοζάνης κι όμως είχε θεαματική άνοδο!!!

Και στα δυο αυτά σωματεία εμφανίζονται ως ψηφίσαντες εργαζόμενοι που είναι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενοι.

Ερωτηματικά δημιουργούνται και για το γεγονός ότι και στα δυο ήταν ο ίδιος δικηγόρος, που μάλλον παρουσιάζει ένα ρεκόρ παραγωγικότητας στη διαδικασία των εκλογών !!!

Παράλληλα τρέχουν να προλάβουν αφού το επόμενο διάστημα είναι να πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες τα σωματεία εργαζόμενων στην ΔΕΗ Α.Ε. όπου αναμένεται μείωση των ψηφισάντων λόγω απολιγνιτοποιησης.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται, η πολιτικής της πράσινης μετάβασης -απολιγνιτοποίησης προωθείται απρόσκοπτα σπρώχνοντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία, εκτινάσσει την ενεργειακή φτώχια καταστρέφει το περιβάλλον και με τα σχέδια για καύση απορριμμάτων κ.α. Την ώρα που η καπιταλιστική κρίση είναι μπροστά και προωθείται η πολεμική προετοιμασία στερώντας από το λαό μας κονδύλια που αφορούν τις ανάγκες του σε υγεία , παιδεία κ.α. και προσπαθώντας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Αυτή την περίοδο είναι ανάγκη να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στα σωματεία , να οργανώσουν συλλογικά τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή, με πρώτο σταθμό την πανελλαδική -πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη.

Αυτό είναι το οξυγόνο που θα καθαρίσει τον αέρα από την μπόχα που αναδύει ο εργοδοτικός -κυβερνητικός συνδικαλισμός

Καλούμε τους αντιπροσώπους των σωματείων που δεν έχουν προχωρήσει σε αρχαιρεσίες από το προηγούμενο συνέδριο να μην γίνουν μέρος αυτού του εκφυλισμού, να ζητήσουν από τα σωματεία τους να μην δεχτούν αυτή την κατάντια.

 

Tags: ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Previous Post

Φλώρινα: Σύλληψη 3 γυναικών για τα αδικήματα της κλοπής, απειλής και συκοφαντικής δυσφήμησης

Next Post

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με “βουτιά” της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Next Post
σιατιστα χιονι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με “βουτιά” της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι
  • Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο
  • Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025
  • Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr